θεοῖς σωτῆρσιν ἔθυον καὶ ἀναθήματα ἀνέθηκα

θεοῖς σωτῆρσιν ἔθυον καὶ ἀναθήματα ἀνέθηκα
θεοῖς σωτῆρσιν ἔθυον καὶ ἀναθήματα ἀνέθηκα

NOT IN THIS "NEW GREECE" - ΟΧΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ "ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ"

NOT IN THIS "NEW GREECE"  - ΟΧΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ "ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ"
NOT IN THIS "NEW GREECE" - ΟΧΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ "ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ"

Friday, April 15, 2016

ΔΕΚΑ ΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΠΑΤΡΙΔΑ

 
 


ΔΕΚΑ ΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΠΑΤΡΙΔΑ :

1) Όχι απλώς ΠΑΡΕΔΩΣΕ την Κωνσταντινούπολη στους Τούρκους για να μην πραγματοποιηθεί η ένωση με την Καθολική Εκκλησία, ΑΛΛΑ ΚΑΙ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΕ ΤΗΝ ΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΣΦΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΥ ΜΩΡΙΑ , ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΝΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΝ και στέλνοντας 500.000 νέους άνδρες στα μοναστήρια να ομφαλοσκοπούνται χαυνωμένοι, όταν ο Παλαιολόγος αδυνατούσε να μαζέψει πάνω από 5000 στρατιώτες.

2) ΟΤΑΝ ΥΠΗΡΞΑΝ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ ΠΟΥ ΚΑΛΟΥΣΑΝ ΕΓΓΡΑΦΩΣ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ , ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΘΙΓΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΤΟΥΣ , όπως το Μοναστήρι του Τιμίου Προδρόμου στις Σέρρες1 {1. Μητροπολίτου Σερρών και Νιγρίτης, Μάξιμου Ξυδά, «Το Μοναστήρι του Τιμίου Προδρόμου στις Σέρρες», 1988, σελ. 54.} και η Μονή Βλατάδων της Θεσσαλονίκης2. {2. Απ. Βακαλόπουλος, «Ιστορία της Μακεδονίας» σελ. 92 και περισσότερα ντοκουμέντα στο βιβλίο του θεολόγου Γιώργου Μουστάκη, «Γιατί τούρκεψε το Βυζάντιο» εκδόσεις Κάκτος, 1993, στη σελ. 85, στο κεφάλαιο με τίτλο «Καλογεροπροδοσίες».}
3) ΟΤΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΓΓΡΑΦΟ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ που ζητά την διατήρηση του προνομιακού καθεστώτος της αυτόνομης μοναχικής πολιτείας (Ελληνικόν Περιοδικό Πάνθεον, τεύχος 13, Ιουν. - Αυγ. 2001).
4) ΟΤΑΝ ΚΑΤΕΔΙΩΞΕ ΚΑΘΕ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΕΞΕΓΕΡΣΕΩΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΟΘΩΜΑΝΩΝ , όπως η επανάσταση του Διονυσίου Σκυλοσόφου το 1601.
5) Όταν εξέδωσε την κατάπτυστη «Πατρική Διδασκαλία» που καλούσε τους Ραγιάδες ΝΑ ΥΠΟΤΑΣΣΟΝΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ γιατί «έτσι ήθελε ο Μεγαλοδύναμος».
6) Όταν ΑΦΟΡΙΣΕ τον Υψηλάντη, ολόκληρη την κλεφτουριά του Μωριά στα 1806, τον Ρήγα Φεραίο, τον Οδυσσέα Ανδρούτσο και ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1821. Μετά από 180 χρόνια ΟΙ ΑΦΟΡΙΣΜΟΙ ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΡΘΕΙ .
7) Όταν οι καλόγεροι ακόμη και σήμερα ΔΕΝ ΣΤΡΑΤΕΥΟΝΤΑΙ και ταυτόχρονα ονειδίζονται για το ίδιο έγκλημα οι “Μάρτυρες του Ιεχωβά”. Η Εκκλησία θα έπρεπε να επιβάλλει υποχρεωτική διετή στράτευση του Κλήρου και των μοναχών, όταν γνωρίζει ότι βρισκόμαστε σ’ έναν τόσο ευαίσθητο στρατηγικά χώρο. ΑΣ ΥΠΗΡΕΤΗΣΟΥΝ ΠΡΩΤΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ που τους γέννησε και έχει την ανάγκη τους και θα έχουν όλη τη ζωή μπροστά τους να υπηρετούν το Θεό, που αν το σκεφτούν λίγο, μπορεί να επιζήσει και χωρίς τις προσευχές τους.
8) Όταν Η ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ (αλλά και οι μεταβιβάσεις της) ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΗ, στερώντας έτσι την Ελλάδα από ένα καθόλου ευκαταφρόνητο έσοδο, ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΑΚΟΥΦΙΖΕ τον σκληρά φορολογούμενο Έλληνα πολίτη.
9) Όταν απομυζά από τον Εθνικό Προϋπολογισμό κονδύλια για την πληρωμή των μισθών των κληρικών της ενώ διαθέτει τα χρήματα για να αυτοσυντηρείται.
10) Όταν δρομολόγησε την απάλειψη της ελληνικής γλώσσας από την λειτουργία στις εκκλησίες του εξωτερικού, ΑΦΕΛΛΗΝΙΖΟΝΤΑΣ έτσι την ομογένεια.

Πηγή: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΡΗΓΟΡΟΜΙΧΕΛΑΚΗΣ: ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΠΟΥ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΣΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ