θεοῖς σωτῆρσιν ἔθυον καὶ ἀναθήματα ἀνέθηκα

θεοῖς σωτῆρσιν ἔθυον καὶ ἀναθήματα ἀνέθηκα
θεοῖς σωτῆρσιν ἔθυον καὶ ἀναθήματα ἀνέθηκα

NOT IN THIS "NEW GREECE" - ΟΧΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ "ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ"

NOT IN THIS "NEW GREECE"  - ΟΧΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ "ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ"
NOT IN THIS "NEW GREECE" - ΟΧΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ "ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ"

Sunday, January 03, 2016

Η περίπτωση τns Θάλειας Δραγώνα

 

Η περίπτωση της Θάλειας Δραγώνα

Με αυτή μέλος και πρόεδρο τον Αντώνη Λιάκο θα λειτουργήσει η σύνθεση της Επι­τροπής Εθνικού και Κοινωνικού Διαλόγου για την Παιδεία, που όρισε ο κ. Ν. Φίλης στις 26 Νοέμβρη του 2015. Η κυρία Δραγώνα, στις εκλογές του 2007, διορίστηκε στην τέταρτη εκλόγιμη θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ. Αυτό όμως είναι το επώνυμο του τέως συζύγου της, αείμνηστου Γιώργου Δραγώνα που πνίγηκε άδοξα (15/08/2014), με τον οποίο είχε χωρίσει και συζούσε με τον κ. Νίκο Μουζέλη. Το πα­τρώνυμό της δεν το γνωρίζω. Ο κ. Νίκος Μουζέλης είναι ένας ακόμα από τους ενορ­χηστρωτές και καθοδηγητές του εκσυγχρονιστικού μπλοκ με περίεργες απόψεις.

Ο Νίκος Μουζέλης δήλωσε στις 20/10/96 στο Βήμα: «Για να δούμε πρόοδο στο Κυπριακό, να γίνουμε πιο ελαστικοί στο Αιγαίο». Φίλος Σημίτη και ΓΑΠ, βγάλτε συ­μπέρασμα! Τι είδους άνθρωποι είναι, τέλος πάντων, αυτοί; Δεν σας παραξενεύει η στάση τους; Συμπεριφέρονται ως γεωπολιτικοί άρχοντες που θυσιάζουν τα κράτη- πιόνια τους ψυχρά και αδίστακτα. Θα δείτε παρακάτω ότι είναι αποδεδειγμένα στο σκληρό πυρήνα του συστήματος της Νέας Τάξης, και μην εκπλαγείτε από το σύνο­λο του ιστού της αράχνης που πλέκουν.

Στο Δελτίο Τύπου που εξέδωσε το ΠΑΣΟΚ αμέσως μετά την ανακοίνωση του ψηφοδελτίου Επικρατείας (2007) αναφέρεται ότι η κ. Δραγώνα «ειδικεύεται σε θέμα­τα Εθνοκεντρισμού, Ρατσισμού και ένταξης των Μειονοτήτων». Συμπτωματικά, αυ­τά ακριβώς τα θέματα είναι η μεγάλη λατρεία του Γιώργου Παπανδρέου. Δεν φα­ντάζεστε με πόση προθυμία επέλεξε να συμπεριλάβει, στην τέταρτη εκλόγιμη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας, τη Θάλεια Δραγώνα, πετώντας έξω κυριολεκτικά, αφού την εξαπάτησε, την Ολυμπιονίκη Βούλα Πατουλίδου (που είχε πει την ιστορι­κή φράση: «Για την Ελλάδα, ρε γαμώτο», όταν το 1992 κατέκτησε το χρυσό ολυμπι­ακό μετάλλιο στη Βαρκελώνη στα 100 μ. εμπόδια). Η Βούλα κόπηκε από τα ψηφο­δέλτια του ΠΑΣΟΚ και το Επικρατείας επειδή είναι Πόντια και γνήσια πατριώτισσα. Παραιτήθηκε και έχασε τη δουλειά της εξαιτίας του. Και σε αυτή την περίπτωση απέδειξε ο ΓΑΠ, για άλλη μια φορά, τις αληθινές του προθέσεις. Ο άνθρωπος αυ­τός αθετεί συστηματικά τις υποσχέσεις του.

Ο κ. Γ. Παπανδρέου της είχε προτείνει να είναι υποψήφια νομάρχης, του απάντησε πως, λόγω του ασυμβίβαστου, «θα έπρεπε να παραιτηθεί από το Πολεμικό Ναυτικό και θα παρέμενε χωρίς μισθό, χωρίς γιατρό και χωρίς σύνταξη». Η εκλογή της ως νομάρχη ήταν αδύνατη με τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ, οπότε δέχθηκε με την προσωπική διαβεβαίωση του ΓΑΠ να μπει σε εκλόγιμη θέση στο Επικρατείας. Η όλη μεθόδευση ήταν καταφανής πολιτική αθλιότητα σε βάρος της. Η κ. Βούλα Πατουλίδου, που είναι πλέον αντιπεριφεριάρχης Μακεδονίας μετά το Μάιο του 2014, δήλωσε με σκληρό τρόπο πρόσφατα για τον ΓΑΠ: «Έπρεπε να είναι φυλακή» για όσα έκανε στην Ελλάδα. Όταν λέγαμε πως το 2007 ο ΓΑΠ κινήθηκε αποφασιστικά ενάντια σε κάθε πατριωτική φωνή και την έκοψε από τα ψηφοδέλτια, έχουμε αναντίρρητο παράδειγμα μπροστά μας.

Μόνο οι ιδιοτελείς συμφεροντολόγοι τα ξεπερνάνε όλα αυτά και αδιαφορούν, αφού δεν τους νοιάζει αν ο άλλος πουλάει την Ελλάδα, παρά μόνο ποιο κόκαλο εξουσίας θα γλείψουν. Η κ. Δραγώνα μετά του κ. Νίκου Μουζέλη έχει προσχωρήσει συνειδητά και ολόψυχα στη σχολή και τη δράση της βαβυλωνοποίησης της Ελλάδας.

Απολαύστε την: «Μας έκαναν Έλληνες ενώ δεν ήμασταν!» Τι ήσουνα, καλέ, εσύ και σε κάνανε Ελληνίδα με το ζόρι; Τι ήσουνα, τέλος πάντων, και λύσσαξες εναντίον των Ελλήνων;

Ας δούμε τώρα μερικά απ’ όσα γράφει στο βιβλίο της Τι Είν’ η Πατρίδα μας; (1997) - πρώην βουλευτίνα Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ, η κ. Θάλεια Δραγώνα: «Η Ελληνική Εθνική Ταυτότητα δεν υπήρχε πριν από τον 19ο αιώνα. Δημιουργήθηκε έξωθεν σε μία εποχή έντονου εθνικισμού, αποικιοκρατίας και επεκτατικού ιμπεριαλισμού» (σ. '6). «Η Επανάσταση του 1821 αποτελούσε “επεκτατική εθνική πολιτική” των Ελλήνων, των οποίων η εθνική ταυτότητα “ενισχύεται αποφασιστικά από την αποσιώπηση σημαντικών ιστορικών πληροφοριών σχετικά με το μεγαλείο της Οθωμανικής Αυ­τοκρατορίας”». Ισχυρίζεται ότι η «στρατηγική παρέκκλισης» των Ελλήνων στηρίζεται ττην «αποσιώπηση της σημασίας της τεράστιας δύναμης, της έκτασης και του κύρους της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας»! Όποιος αξιολογεί τους πολιτισμούς σε κατώτερους και ανώτερους είναι ρατσιστής και δεν το ξέρει (σ. 16)! Το ίδιο ισχύει για όποιον θεωρεί ανεπιθύμητους τους μετανάστες και τους πρόσφυγες (σ. 20).

Επίσης, ρατσιστής είναι και όποιος αποσιωπά τη σημασία, την τεράστια δύναμη, την έκταση και το κύρος της Οθωμανικής αυτοκρατορίας! Όποιος αρνείται τις τουρκικές επιρροές στο νεοελληνικό μας πολιτισμό (σ. 81) κι όποιος ισχυρίζεται ότι ο τουρκικός πολιτισμός έχει επιδράσει αρνητικά στους Έλληνες (σ. 82)! Σώνει και καλά να δεχθούμε ότι ο νεοελληνικός πολιτισμός βασίστηκε στον τουρκικό πολιτισμό.

Η δραστηριότητα της κ. Δραγώνα και ο ανθελληνισμός της δεν είναι ξαφνικά. Πρω­τοστατεί στον ονομαζόμενο «διεπιστημονικό διάλογο Ελλήνων και Τούρκων κοινω­νικών επιστημόνων». Το βιβλίο Ελλάδα καί Τουρκία - Πολίτης καί Έθνος-Κράτος, που εκδόθηκε υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου Μπογάτζιτσι της Κωνσταντινούπολης, προηγήθηκε ως έκδοση του δικού της. Συνεχίζουμε: Ένδειξη ρατσισμού και στεί­ρου εθνοκεντρισμού είναι και ο ισχυρισμός ότι οι Έλληνες ήταν πάντα οι αδικημέ­νοι της Ιστορίας (σ. 84) και ότι για τις ήττες και τις καταστροφές που υπέστημεν φταίνε πάντα οι Μεγάλες Δυνάμεις.

Κλασική ένδειξη ρατσισμού είναι και η γνωστή ρήση «Όταν εμείς φτιάχναμε Παρθενώνες, αυτοί τρώγανε βελανίδια» (σ. 85)! Ψιλορατσιμός είναι επίσης το να ισχυρίζεσαι πως είμαστε οι συνεχιστές του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού. Επειδή αυτά διαμορφώνουν στους Έλληνες μαθητές μια «ψευδαισθητική και απατηλή ταυτότη­τα», προβάλλοντας το μεγαλείο του αρχαιοελληνικού πολιτισμού και τα ανδραγα­θήματα των προγονών μας.

Κατά την κ. Θάλεια Δραγώνα, εθνικιστικές τάσεις κρύβει και η επιθυμία να διδά­σκεται στη μέση εκπαίδευση η αρχαία ελληνική γλώσσα (σ. 86), ενώ το να μιλάμε για απόλυτη ομοιογένεια του πληθυσμού της Ελλάδας και να αποσιωπούμε την ύπαρξη χιλιάδων Εβραίων στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις επί τετρακόσια πε­νήντα χρόνια είναι καθαρός ρατσισμός (σ. 95)!

Ρατσιστικό είναι και το να ανησυχούμε για την ύπαρξη πολλών ξένων μετανα­στών στη χώρα μας ή το να λέμε ότι «σε λίγο θα ψάχνουμε να βρούμε Έλληνα στην Ελλάδα» ή ότι «πρέπει να κρατήσουμε την εθνική μας ομοιογένεια και να μην διαβρωθούμε εθνολογικά» (σ. 96)!

Εξίσου ρατσιστικό είναι το να λέμε ότι το κέντρο της Αθήνας αλβανοκρατείται ή ότι «οι Έλληνες δεν είναι ρατσιστές» (σ. 9)! Το ίδιο συμβαίνει, κατά την κ. Δραγώ­να, αν τολμήσουμε να πούμε πως με την είσοδο των ξένων μεταναστών στην Ελλά­δα αυξάνεται η εγκληματικότητα και η ανεργία των Ελλήνων (σ. 100)! Στη σελίδα 105 μας προειδοποιεί ότι ο εθνικισμός εύκολα μπορεί να γλιστρήσει στην ξενοφο­βία, στο ρατσισμό και τη μισαλλοδοξία.

Τελικά, θα καταντήσουμε να θεωρούμε ότι είναι ρατσιστικό και μόνο το να δη­λώνουμε Έλληνες.

Τη Θάλεια Δραγώνα τη βλέπουμε στις 11 Δεκεμβρίου 2002 να υπογράφει το κεί­μενο τριακοσίων εβδομήντα πολιτών από ένα ευρύ κοινωνικό φάσμα για να επέλθει λύση του Κυπριακού με βάση το Σχέδιο Ανάν, και έπειτα πάλι στις 8 Μαρτίου 2004 να υπογράφει την έκκληση διακοσίων εβδομήντα προσωπικοτήτων προς τους Κύ­πριους να ψηφίσουν «ναι» στο Σχέδιο Ανάν.

Η κ. Θάλεια Δραγώνα, το 2009, με προσωπική εντολή του πρωθυπουργού Γ. Πα- πανδρέου, ορίστηκε ειδική γραμματέας Ενιαίου Διοικητικού Τομέα Θεμάτων Εκπαι­δευτικού Σχεδιασμού και Εκπαίδευσης των Ελληνοπαίδωντου Υπουργείου Παιδείας! Η συγκεκριμένη είχε κατηγορηθεί πως τάχα στερείται βασικού τίτλου σπουδών!

    Ο ΓΑΠ δεν έκανε απλά μια επιλογή, ένωσε το κομπολόι του ανθελληνισμού απροκάλυπτα. Αυτές είναι οι νέες ιδέες του. Και τώρα, επειδή δεν ολοκλήρωσε την προσφορά του, θέλει να επιστρέψει! Οιμέ, καημένη Ελλάδα!

  Τα τουρκικά βιβλία εκπαίδευσης οικειοποιούνται την Ιστορία και τον ελληνικό  πολιτισμό. Παράδειγμα παραχάραξης της ελληνικής Ιστορίας στη γειτονική χώρα  Τα Δίκαια της Τουρκίας στο Aιγαίο (EgeDenizinde TurkHaklari),
 το οποίο διδάσκεται σήμερα συστηματικά στις μεγαλύτερες τάξεις του τουρκικού σχολείου οχταετούς υποχρεωτικής φοίτησης από το 1995.

  Βάσει των ανήκουστων ψευδο-ιστορικών θεωριών οι οποίες σήμερα διδάσκονται
      στις ιστορικές ακαδημίες και τις στρατιωτικές σχολές της Τουρκίας, όλοι οι πολιτι
      σμοί του Αιγαίου ήταν τουρκικής προέλευσης!

 - Σελίδα 19: «Τα νησιά του Αιγαίου βρίσκονται σήμερα υπό ελληνική κατοχή»,

  - Σελίδα 21: «Η Ελλάδα δεν έχει τη δύναμη να διατηρήσει στο Αιγαίο την ει­ρήνη».

  - Σελίδα 65: «Η ειρήνη στη Μέση Ανατολή και η ασφάλεια στην Ασία είναι δυνατόν να διατηρηθεί με την επιστροφή αυτών των νησιών στην Τουρκία»,

  - Σελίδα 110: «Η Τουρκία καθόρισε τα χωρικά της ύδατα στα 6 μίλια το 1930.

        Έτσι, η Χίος, η Μυτιλήνη και η Σάμος βρίσκονται μέσα στα χωρικά ύδατα της Τουρ­κίας. Το δικαίωμα κυριαρχίας μιας χώρας στα δικά της χωρικά ύδατα της επιτρέπει να ασκεί τα ίδια δικαιώματα στα νησιά που βρίσκονται σε αυτά τα ύδατα».

  Φτάνουν στον παραλογισμό να ονομάζουν τους Μινωίτες, Μυκηναίους, Ίωνες, Τρώες και Πελασγούς προτουρκικές φυλές που κατοικούσαν στο Αιγαίο. Οι Έλλη­νες δεν ήταν παρά ένα μικρό παρακλάδι του «μεγάλου τουρκικού λαού», πρώτου  και «μοναδικού που είχε τη δύναμη να δημιουργεί μεγάλα κράτη και πολιτισμούς»,  Ο δε ελληνικός πολιτισμός ήρθε από την Ασία και δεν είχε κανένα πρωτότυπο στοιχείο. Οι Τούρκοι ήρθαν στο Αιγαίο το 2480 π.Χ. και οι Δημόκριτος, Ηρόδοτος, Ιπποκράτης, Πυθαγόρας και Όμηρος ήταν όλοι τους τουρκικής καταγωγής. Ο Όμηρος  μάλιστα λεγόταν Ομέρ. Αυτά έχουν εγκριθεί από το τουρκικό Υπουργείο Παιδείας και διδάσκονται στα τουρκικά σχολεία. Οι άνθρωποι είναι παράφρονες και όσοι από  την ελληνική πλευρά τούς βάζουν πλάτη πείτε εσείς που το διαβάζετε τώρα τι είναι. Πράκτορες ή αργυρώνητοι κονδυλοφόροι;

 
 Άννα Διαμαντοπούλου και Θάλεια Δραγώνα εναντίον του ποντιακού Ελληνισμού


 Τι θέμα έβαλαν στις πανελλήνιες εξετάσεις στις 19 Μαΐου 2010, την Ημέρα της Σφαγής των Ποντίων; Σε τι θέμα έπρεπε να απαντήσουν τα Ελληνόπουλα; Μα για του Κεμάλ το σπίτι! Αναρωτιέστε τι θα γινόταν στο Ισραήλ αν την Ημέρα του Ολοκαυτώματος έβαζαν θέμα για το σπίτι του Χίτλερ!