θεοῖς σωτῆρσιν ἔθυον καὶ ἀναθήματα ἀνέθηκα

θεοῖς σωτῆρσιν ἔθυον καὶ ἀναθήματα ἀνέθηκα
θεοῖς σωτῆρσιν ἔθυον καὶ ἀναθήματα ἀνέθηκα

NOT IN THIS "NEW GREECE" - ΟΧΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ "ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ"

NOT IN THIS "NEW GREECE"  - ΟΧΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ "ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ"
NOT IN THIS "NEW GREECE" - ΟΧΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ "ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ"

Sunday, January 03, 2016

Η περίπτωση του Θάνου Βερέμη.


Ο Θάνος Βερέμης

Ο Θ. Βερέμης είναι ο διαχρονικός εκλεκτός του συστήματος, που ανέλαβε εργολα­βικά να αποδομήσει την εθνική παιδεία. Μεγάλη φυσιογνωμία ο Ιερεμίας, εξ ου και Βερέμης. Ο μακαρίτης ο αδερφός του είχε τους ανελκυστήρες OTIS... Ο άνθρωπος αυτός, εκλεκτός των νεοταξιτών της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της εκσυγχρονιστικής Αρι­στερός, ανέλαβε με σχέδιο να περάσει την καταστροφή της εθνικής συνείδησης στην παιδεία. Μια σφηκοφωλιά γέμισε δηλητήριο την παιδεία, βάλανε στόχο τις αθώες παιδικές ψυχές! «Από μικρά παιδιά πρέπει να τα ευνουχίσουμε ιδεολογικά», είπαν. Ο Βερέμης δεν παιζόταν: Λέσχη Μπίλντερμπεργκ, ΕΛΙΑΜΕΠ - το βασικό όρ­γανο γεωπολιτικής επιβολής της αμερικανικής άποψης στην Ελλάδα (think tank). Και γύρω του η ομπρέλα όλων των συναφών δυνάμεων.

Πολλοί του έκαναν πλάτες. Έφτιαξε το σίριαλ με τις ανθελληνικές ιστορικές πα­ραχαράξεις της Επανάστασης του 1821 για την τηλεόραση του Σκάι και εξόργισε κάθε φιλομαθή ιστορικό με τις εσκεμμένες ανακρίβειές του. Είχε τρομακτική εύνοια από τα κέντρα ελέγχου συνειδήσεων. Έκανε αυτά που είχαν σχεδιάσει οι κοινής αντίληψης νεοταξίτες του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Είναι διακομματικό το έγκλημα. Για πα­ράδειγμα, ήταν και πέτυχε ξανά να εκλεγεί πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Παι­δείας, σε επεισοδιακή συνεδρίαση με απουσία τριών βουλευτών του ΚΚΕ και άλλων τριών βουλευτών του ΠΑΣΟΚ στις 20/02/2008, ενώ θα έπρεπε να έχει αναγκαστεί σε παραίτηση.

Όσο για όλα αυτά που του καταλογίστηκαν κατά τη διάρκεια της συζήτησης, η επωδός του ήταν: «Μην πιστεύετε αυτά που διαβάζετε. Έχω ακούσει απίστευτα πράγματα για το άτομό μου. Διαφώνησα με τον υπουργό Παιδείας Ε. Στυλιανίδη για την απόσυρση του βιβλίου της Ιστορίας της έκτης δημοτικού, γι’ αυτό και του είμαι ευγνώμων που με προτείνει». Εδώ οι ευθύνες της κυβέρνησης του Κ. Καραμανλή είναι εμφανείς.

Εν μέσω αντεγκλήσεων και με σαφώς εκπεφρασμένη την αντίρρηση σύσσωμης της Αντιπολίτευσης έγινε η επανεκλογή Βερέμη, που κανονικά δεν θα είχε επιτευ­χθεί, δεδομένου ότι η Αντιπολίτευση είχε την πλειοψηφία στην επιτροπή (είκοσι οχτώ βουλευτές έναντι είκοσι εφτά της ΝΔ). Η πολιτικά επιλεγμένη απουσία των βουλευ­τών του ΚΚΕ Κ. Αλυσσανδράκη, Δ. Τσιόγκα και Εύας Μελά έκρινε το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας υπέρ του καθηγητή.

Το ΠΑΣΟΚ εμφανίστηκε με δύο θέσεις, αλλά κράτησε ενιαία στάση στην ψηφο­φορία. Οι Άννα Διαμαντοπούλου και Τηλ. Χυτήρης εκφράστηκαν με κολακευτικά λό­για για τον καθηγητή. «Έναν άνθρωπο που δεν θα διστάσει να μιλήσει προκλητικά για υποτιθέμενη γενοκτονία των Τούρκων στην Τριπολιτσά στις 23 Σεπτέμβρη του 1821, αλλά δεν θα πει λέξη για τη σφαγή τριών χιλιάδων χριστιανών της Τρίπολης, που έγινε τη Μ. Δευτέρα 29 Μαρτίου 1770, με ανασκολοπισμό του μητροπολίτη Άν­θιμου και πέντε άλλων κληρικών». Βαλτός ήταν και έπαιξε το ρόλο του. Προσοχή όμως σε όλους τους εθνοαποδομητές, όπως ο Νάσος Θεοδωρίδης του ΣΥΡΙΖΑ: «Να αποτινάξουμε από το μυαλό μας τη σκουριά της εθνικιστικής ανάγνωσης της Ιστο­ρίας, που μάλιστα φτάνει μέχρι το σημείο να αποκρύπτει ακόμα και σήμερα το όνει­δος ενός επονείδιστου εγκλήματος κατά της ανθρωπότητας που διέπραξαν οι ορ­δές του Κολοκοτρώνη, δηλαδή τη σφαγή της Τριπολιτσάς». Είδατε πώς ενορχη­στρώνονται; Ο Κολοκοτρώνης είχε «ορδές», τι να λέμε τώρα. Αυτός έκανε εισβολή και κατοχή στην Πελοπόννησο... Πόσα θέλουν για να μας τρελάνουν αυτοί οι απί­θανοι και ανιστόρητοι τύποι; Αν και πίσω από την παράκρουσή τους, κρύβεται βα­θιά σκοπιμότητα. Ποιοι τους στρατολόγησαν ιδεολογικά και τι πνευματική τροφή τους τάισαν; Εκπροσωπούν αλλοφύλους. Αυτός είναι ο λόγος. Τα υπόλοιπα είναι υπεκφυγές.

 Ο Θάνος Βερέμης έδωσε συνέντευξη στην Καθημερινή στις 27/03/2008, όπου περιέγραψε με ακρίβεια ποιες είναι οι εθνότητες της Γιουγκοσλαβίας: «Κανονικά δεν μπορούμε να πούμε ότι είναι εθνότητες. Οι Γιουγκοσλάβοι ανήκουν όλοι σε μία εθνότητα, αλλά και σε τρεις διαφορετικές θρησκευτικές παραδόσεις, και γλωσσικές εν μέρει. Δηλαδή στη γραφή και όχι στην ίδια τη γλώσσα. Η σέρβική και η κροατική είναι μία γλώσσα, άλλωστε σερβοκροατικά τα λέγαμε πάντοτε. Η σλοβενική είναι λίγο διαφορετική μεν, αλλά είναι σαφώς νοτιοσλαβική γλώσσα. Γιουγκοσλαβία σημαίνει άλλωστε Νότιο-Σλαβία. Υπάρχει λοιπόν μία κοινή καταγωγή, αλλά μία διαφοροποιημένη πολιτισμική ταυτότητα, η οποία εκδηλώθηκε κυρίως με θρησκευτικούς όρους. Σλοβένοι και Κροάτες είναι καθολικοί, οι Σέρβοι και σι Μαυροβούνιοι ορθόδοξοι χριστιανοί και οι Βόσνιοι σε μεγάλο ποσοστό μουσουλ­μάνοι».

Κι όμως, κάθε διαφορά που περιέγραψε από δευτερεύουσα μετατράπηκε (μέσω προβοκατόρων δολοφόνων, ελεύθερων σκοπευτών, με τον Μπιν Λάντεν τον ίδιο να κόβει κεφάλια στη Βοσνία, με ΜΚΟ και κατασκοπευτικές επιχειρήσεις) σε αδυ­σώπητο μίσος και χάσμα επικοινωνίας. Πήραν ένα αρμονικό πολυεθνοτικό κράτος και το διέλυσαν! Ποιοι; Οι πρωτοστάτες του πολυπολιτισμού κατασκευάζουν ψευδοέθνη-κράτη. Διπρόσωποι και παγκόσμιοι απατεώνες. Αυτό είναι! Ενώ μας μιλάνε για πολυεθνική συνύπαρξη, προκαλούν, ανά πάσα στιγμή, σε εμφύλιο, όπως έγινε στη Γισυγκοσλαβία, και ιδρύουν τεχνητά κράτη από το πουθενά. Αυτή είναι μεγάλη απάτη και σας παρακαλώ να το προσέξετε. Η Γιουγκοσλαβία είναι το πρότυπο διά­λυσης μιας χώρας. Αυτά τα σενάρια ετοιμάζουν και για την Ελλάδα μας.

 Την Ελλάδα να έχει σύνορα που φτάνουν μέχρι την Καβάλα απεικονίζει το νέο βιβλίο Ιστορίας της τρίτης λυκείου. Αξιολογητής του βιβλίου ήταν ο πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας Θάνος Βερέμης. Επικεφαλής της συγγραφικής ομά­δας ο κ. Σβολόπουλος, πρόεδρος του Ινστιτούτου της ΝΔ «Κωνσταντίνος Καραμαν­λής» και επίσημος βιογράφος του Κωνσταντίνου Καραμανλή.

Ο καλός μελετητής και συγγραφέας Δημήτρης Ευαγγελίδης εντόπισε τα ύπου­λα χτυπήματα που δίνει το βιβλίο στην εθνική ταυτότητα των Ελλήνων: «Για τον Μακεδονικό Αγώνα... “Ήταν ο Μακεδονικός Αγώνας ένας σκληρός πόλεμος ανταρτών Ελλήνων και Βουλγάρων, οι οποίοι πολεμούσαν αλλήλους, καθώς και εναντίον των Τούρκων... Ο σκληρός αγώνας στη Μακεδονία και για τη Μακεδονία δοκίμασε επί πέντε σχεδόν χρόνια (1904-1908) την αντοχή των γηγενών, που έπρεπε να επιλέξουν στρατόπεδο...” Φανερή προπαγάνδα εναντίον μας. Λίγο πολύ, αντί για απελευ­θερωτές των ελληνικών πληθυσμών και εδαφών, θέλουν να εμφανίσουν την Ελλά­δα ιμπεριαλιστική χώρα. Ένα άλλο σημείο αυτού του περίεργου βιβλίου, που προ- καλεί πολλά ερωτηματικά, είναι ένας χάρτης (“Το Ολοκαύτωμα 1933-45”) των ναζιστικών στρατοπέδων συγκέντρωσης, όπου εμφανίζεται μια χώρα με το όνομα Μα­κεδονία μεταξύ της Ελλάδας και της Βουλγαρίας! Πέρα από τις εύλογες απορίες που δημιουργεί η παράλειψη της εξιστόρησης των εγκλημάτων των γερμανικών δυνάμεων κατοχής εναντίον της χώρας μας (το θέμα εξαντλείται με τη δημοσίευση δύο φωτογραφιών για τα Καλάβρυτα και το Δίστομο!) και η επιμονή μόνο στο Ολοκαύτωμα των Εβραίων. Ο χάρτης αυτός αποτελεί ακόμα μια συνεισφορά στην προ­παγάνδα των Σκοπιανών και των εδώ υπερασπιστών τους. Πριν από τον πόλεμο, η περιοχή ονομαζόταν απλώς “Βαρντάρσκα Μπανοβίνα”, δηλαδή Περιφέρεια (Μπανοβίνα = διοικητική διαίρεση της προπολεμικής Γιουγκοσλαβίας) του ποταμού Βαρ­δάρη (Αξιού). Ισχυρίζομαι, λοιπόν, ότι ο χάρτης αυτός είναι κατασκεύασμα πονη­ρών θιασωτών της Νέας Τάξης».

Ο Θάνος Βερέμης, άνθρωπος που υπηρέτησε το Ίδρυμα Κωνσταντίνου Καραμανλή και μεθοδικός εθνοαποδομητής, δεν θα μπορούσε να μην αναλάβει την ερ­γολαβία κατασυκοφάντησης του Ανδρέα Παπανδρέου. Με άρθρα και βιβλία του ενά­ντια σε ό,τι κρατά ζωντανή τη μνήμη και τη συνείδηση του Ανδρέα, επιχείρησε vα κατεδαφίσει το μεγάλο εχθρό των αφεντικών του. Τα έβαλε με τον Ανδρέα καθώς είναι ενεργό σύμβολο του Ελληνισμού και η μνήμη του ζημιώνει τα σχέδιά τους. Έγραφε ο δήθεν αναλυτής-όργανο του συστήματος: «Η νέα διαχωριστική γραμμή που χάραξε ο Ανδρέας μεταξύ “Δεξιάς” και “Δημοκρατικών Δυνάμεων” βασιζόταν, άραγε σε μια ταξική ανάλυση; Ένας από τους λιγοστούς διανοουμένους του κέρ­ματος, ο Κώστας Σημίτης, θεωρούσε άνευ αντικειμένου την ταξική ανάλυση σε μία χώρα που αποτελούνταν κυρίως από αυτοαπασχολούμενους και μικροϊδιοκτήτες. Δηλαδή δεν είχαμε ταξική πάλη στην Ελλάδα; Η εθνική λαϊκή ενότητα που έθεσε: Ανδρέας δεν ήταν η ταξική συμμαχία των μη προνομιούχων; Επίσης, τρομαγμένο; και με φθόνο έγραφε: «Οι μάζες ήθελαν ν’ ακούσουν τη δική τους φωνή.»