θεοῖς σωτῆρσιν ἔθυον καὶ ἀναθήματα ἀνέθηκα

θεοῖς σωτῆρσιν ἔθυον καὶ ἀναθήματα ἀνέθηκα
θεοῖς σωτῆρσιν ἔθυον καὶ ἀναθήματα ἀνέθηκα

NOT IN THIS "NEW GREECE" - ΟΧΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ "ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ"

NOT IN THIS "NEW GREECE"  - ΟΧΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ "ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ"
NOT IN THIS "NEW GREECE" - ΟΧΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ "ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ"

Thursday, December 24, 2015

Δήμητρα Λιάνη: Φακέλωμα τύπου μυστικών υπηρεσιών στο ΠΑΣΟΚ.

 
Από το βιβλίο Η “Οργή του Ανδρέα” της Δήμητρας Λιάνη Παπανδρέου από τις εκδόσεις Λιβάνη.
 
 
Φακέλωμα τύπου μυστικών υπηρεσιών στο ΠΑΣΟΚ

Με συμπλήρωμα ερωτηματολογίου, επιπέδου φακελώματος μυστικού πράκτορα συνοδεύτηκε η ψηφοφορία για ανάδειξη των συνέδρων και μελών της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ.

Την Κυριακή 20 Φεβρουάριου 2005 κλήθηκαν να ψηφίσουν τα μέλη και οι φίλοι του ΠΑΣΟΚ για την ανάδειξη τεσσάρων χιλιάδων αντιπροσώπων του του Κινήματος. Κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας για την ανάδειξη των συνέδρων οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να συμπληρώσουν ερωτηματολόγιο, στο οποίο καταγράφονται οι λεπτομερείς απόψεις τους γύρω από συγκεκριμένα πολιτικά ζητήματα.

 Στο ερωτηματολόγιο, το οποίο «προετοιμάστηκε με την υποστήριξη του ΙΣΤΑΜΕ Ανδρέας Παπανδρέου» (βλέπε Άλεξ Ρόντος), περιλαμβάνονται ερωτήσεις όπως για  παράδειγμα, αν «για τη λύση του Κυπριακού, κάποιες εξουσίες πρέπει vα παραχωρηθούν στους Τουρκοκυπρίους», αν «το Ευρωπαϊκό Σύνταγμα πρέπει vα επικυρωθεί με Δημοψήφισμα» ή αν «η ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας». Αφού ρωτάνε τα πάντα, άνδρας ή γυναίκα, κομματικό αξίωμα, πότε γράφτηκες, δημόσιο αξίωμα, πού μένεις, γραμματικές γνώσεις οικογενειακή κατάσταση, πού εργάζεσαι, με ποια ειδικότητα, δημόσιο ή ιδιωτικό τομέα το επάγγελμα του πατέρα σου, το σχολείο από το οποίο αποφοίτησες, αν είσαι και σε ποιο συνδικαλιστικό σωματείο, κρατική θέση, αν ήσουν ποτέ σε άλλο κόμμα άν συμμετέχεις σε κάποιο Διοικητικό Συμβούλιο, γνωρίζουν με λεπτομέρειες και εντοπίζουν ποιος είσαι. Έπεται πλήρες φακέλωμα συνείδησης. Σταχυολογώ:

«Ποιο κόμμα είναι κοντά στις πεποιθήσεις σου; Το Εργατικό της Αγγλίας, το Δημοκρατικό Κόμμα ΗΠΑ; Γαλλικό Σοσιαλιστικό; Γερμανικό, Σουηδικό;»

«Ποιο είναι το σοσιαλιστικό όραμα για την κοινωνία αλληλεγγύης: Συμμετοχική Δημοκρατία; Ανοιχτή κοινωνία;» Αυτός είναι ο τίτλος της οργάνωσης του Σόρρος, είδατε που όλα δένουν μεταξύ τους; Ρε, πού πέσαμε!

Δείτε ερώτηση: «Πόσες φορές πηγαίνετε στην εκκλησία; Ποτέ; 2-3 φορές το μήνα; Κάθε Κυριακή;» Με ποιο δικαίωμα εσείς, οι υποτιθέμενοι κήρυκες της ανεξιθρησκίας, φακελώνετε τους Έλληνες πολίτες;

«Τι εντύπωση σας προκαλεί καθεμία λέξη από τις παρακάτω, θετική, αρνητική, ουδέτερη; Εκκλησία, ορθοδοξία, παγκοσμιοποίηση, πατρίδα, φιλελευθερισμός».

Ούτε μυστική υπηρεσία δεν κάνει τέτοιο φακέλωμα! Μην ξεχνάτε. Όμως ότι πράκτορες στελέχωσαν πολλά όργανα του ΓΑΠ.

Μετά, «Είναι η Εκκλησία σημαντικός παράγοντας στη ζωή σας; Είναι σωστή η  κλωνοποίηση ανθρώπινων κυττάρων; Είναι ηθικά σωστός ο γάμος ανάμεσα σε Έλληνες και οικονομικούς μετανάστες;»

«Πόση συμπάθεια αισθάνεστε γι’ αυτούς; Από 1 καθόλου έως 10 μεγάλη Αντιρατσιστικές Οργανώσεις, ΔΝΤ [από τότε το ετοίμαζε ο ΓΑΠ], Εκκλησία, ΝΑΤΟ, ΟΗΕ,  ΜΚΟ».

Πόση συμπάθεια αισθάνεστε για τις παρακάτω χώρες; Μ. Βρετανία, Αλβανία, Ισραήλ,  ΠΓΔ Μακεδονίας, Γερμανία, Ρωσία, Τουρκία, ΗΠΑ, Σερβία, Βουλγαρία, Κύπρο.

Και ανάλογα με την απάντηση, έτοιμος ο φάκελος του καθενός...

Ποιο είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα της χώρας; Τα εθνικά θέματα; Η οικονομική κρίση; Η ανεργία; Η διαφθορά; Η είσοδος παράνομων μεταναστών; Η υποβάθμιση του περιβάλλοντος;» Ιεράρχησε τι είναι πρώτο στη συνείδησή σου, για να αρχίσουμε από το τελευταίο που δεν σε απασχολεί.

«Αν σας έλεγαν ότι διαλύθηκε η ΕΕ, τι αίσθημα θα είχατε γι’ αυτό; Ικανοποιημένος; Δυσαρεστημένος; Αδιάφορος;»

Σου λέει, αν οι ΗΠΑ διατάξουν τη διάλυση της ΕΕ, να είμαστε έτοιμοι!

«Πόσο σημαντικό είναι για σας, από 1 λίγο έως 5 πάρα πολύ: Το Κυπριακό, η ονομασία της ΠΓΔΜ, οι ελληνοτουρκικές σχέσεις, η αλλαγή συνόρων στα Βαλκάνια», Πόσο σε νοιάζει, φίλε μου, αν αυτός σε πουλήσει; Λέγε, πόσο;

Συμφωνείτε ή διαφωνείτε με την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ; Τρεις απαντήσεις Συμφωνώ, διαφωνώ, ναι, με την προϋπόθεση ότι θα έχουν λυθεί οι ελληνοτουρκικές διαφορές». Είδατε τι ύπουλη ερώτηση;

Ποια είναι η γνώμη σας: Να γίνουν τα θρησκευτικά προαιρετικό μάθημα; Να καθιερωθεί ο πολιτικός όρκος παντού;» Αυτά τον έκαιγαν, αυτά ρωτούσε...

Ποια εφημερίδα διαβάζετε; Ποια τηλεόραση βλέπετε;»

Πλήρες χαφιεδίστικο φακέλωμα ενός κόμματος που κατελήφθη από ανθέλληνες.

            Μετά το Συνέδριο, όπως αντιληφθήκατε, για όσους απάντησαν και ήταν έκτος εκτός γραμμής ΓΑΠ δόθηκε το σύρμα της πολιτικής τους εξόντωσης.

Ακολούθησε το πόρισμα του ΙΣΤΑΜΕ για τους συνέδρους. Από τους 4.300, βρέθηκαν 1.493 σύνεδροι του ΠΑΣΟΚ οι οποίοι συμπλήρωσαν το ειδικό χαφιεδίστικο ερωτηματολόγιο. Οι περισσότεροι πάντως (2.800) το πέταξαν στα σκουπίδια... Σύμφωνα με τις απαντήσεις των συνέδρων του ΠΑΣΟΚ:

Μόλις το 1,9% αυτών θεωρεί ότι η είσοδος παράνομων μεταναστών είναι ένα εκ των σημαντικότερων προβλημάτων της χώρας για το επόμενο διάστημα. Αξιοσημείωτο  είναι ότι η έρευνα χωρίζει τους συνέδρους ανάλογα και με το πού αυτοπροσδιορίζονται ιδεολογικά. Έχει τέσσερις κατηγορίες. Το δημοκρατικό κέντρο, τη σοσιαλδημοκρατία, το σοσιαλισμό/μαρξισμό και την οικολογία. Οι διαφορές μεταξύ τους είναι οριακές ως προς τις απαντήσεις. Ελαφρώς πιο συντηρητικοί είναι οι κεντρώοι.

Ενδεικτικά παραδείγματα:

- Οι μετανάστες θα πρέπει να ψηφίζουν: τα ποσοστά αυτών που συμφωνούν είναι  75.5% οι κεντρώοι, 84% οι σοσιαλδημοκράτες, 85,4% οι σοσιαλμαρξιστές και 89,8%  οι οικολόγοι.

 -           Οι μετανάστες δεν αποτελούν κίνδυνο για τη δημόσια τάξη. Τα αντίστοιχα ποσοστά αυτών που συμφωνούν είναι: 62%, 73,5%, 78,1% και 75,3%.

-           Οι μετανάστες δεν είναι κίνδυνος για την κουλτούρα μας. Τα ποσοστά αυτών που συμφωνούν είναι 71% οι κεντρώοι, 77,8% οι σοσιαλδημοκράτες, 83% οι   σοσιαλμαρξιστές και 86,1% οι οικολόγοι.

«Στο ΠΑΣΟΚ θεωρούν ικανοποιητικά τα ευρήματα της έρευνας, λένε ότι αποδεικνύουν με σαφήνεια τον προοδευτικό χαρακτήρα των μελών του κόμματος και δικαιώνουν την πολιτική του Γιώργου Παπανδρέου για την πλήρη ένταξη των μεταναστών στην ελληνική κοινωνία». Να γελάσω ή να κλάψω;


Δήλωση Γ. Παναγιωτακόπουλου: «Πάρτε το πίσω τώρα»

 «Δεν ήξερα ότι τα πολιτικά κόμματα λειτουργούν και με όρους εταιρειών δημοσκοπήσεων. Δεν πίστευα ότι μια πολιτική διαδικασία θα μεταβαλλόταν σε ένα “σούπερ μάρκετ” ανοησιών και πρωτοφανών τακτικών. Δεν πίστευα ποτέ μου ότι στο ΠΑΣΟΚ θα εκτίθετο το ερώτημα για το αν είμαστε σοσιαλιστές ή τι άλλο!

»Αυτά είναι πρωτοφανή πράγματα για το Κίνημα. Υποβαθμίζουν και γελοιοποιούν κάθε έννοια πολιτικής διαδικασίας. Είναι κρίμα που, αντί να συζητάμε πολιτικά καταντούμε να κάνουμε κουβέντες της πλατείας.

«θεωρώ παντελώς απαράδεκτο το να τίθεται από την ηγετική ομάδα και τους συμβουλάτορές της, με αυτό τον τρόπο, θέμα αλλαγής συμβόλων και ονόματος της παράταξης.

«Κάποιοι θέλουν να τελειώσουν με το ΠΑΣΟΚ και η χαρά δεν τους αφήνει να κρυφτούν!

«Μετά τα υποτιθέμενα κείμενα πολιτικού διαλόγου, έρχεται το ερωτηματολόγιο να προκαλέσει τη λογική και το συναίσθημα κάθε συντρόφισσας και κάθε συντρόφου

«Είναι ντροπή και πρέπει να αποσυρθεί ΤΩΡΑ!

«Σε αντίθετη περίπτωση είναι υπόλογοι απέναντι στην ιστορία του Κινήματος και θα θερίσουν θύελλες.

«Τα πολιτικά θέματα λύνονται με πολιτικό διάλογο, αντιπαράθεση θέσεων, διαδικασίες, και όχι με ερωτηματολόγια που έχουν προσχεδιασμένο στόχο.

«Είναι προσβλητικό, ανιστόρητο, είναι ντροπή».

Ο Γιώργος Παναγιωτακόπουλος άργησε να αντιδράσει και κάποια στιγμή αποχώρησε. Δυστυχώς μετά εγκλωβίστηκε ξανά και συνέδραμε στο εγχείρημα του ΓΑΠ για το ΚΙΔΗΣΟ. Έπρεπε να καταλάβει το ρόλο του ΓΑΠ πιο νωρίς και να έχει αποχωρήσει έγκαιρα, όπως και πολλοί άλλοι. Και να μην ξανασυμπράξει μαζί του. Δεν μπορεί, ήξερε και πολύ καλά μάλιστα. Αυτός έλεγε στο στενό του κύκλο ότι: «0 ΓΑΠ είναι μειωμένων εθνικών αντιστάσεων». Σε ιδιωτικές μας συνομιλίες: «Αυτά δεν είναι παιδιά του Ανδρέα, αλλά δυστυχώς είναι της Μαργαρίτας».