θεοῖς σωτῆρσιν ἔθυον καὶ ἀναθήματα ἀνέθηκα

θεοῖς σωτῆρσιν ἔθυον καὶ ἀναθήματα ἀνέθηκα
θεοῖς σωτῆρσιν ἔθυον καὶ ἀναθήματα ἀνέθηκα

NOT IN THIS "NEW GREECE" - ΟΧΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ "ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ"

NOT IN THIS "NEW GREECE"  - ΟΧΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ "ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ"
NOT IN THIS "NEW GREECE" - ΟΧΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ "ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ"

Saturday, December 26, 2015

Οι ψεύτες του χριστιανισμού μιλούν για τους ψευδο-σιβυλλικούς χρησμούς.

 

Οι ψεύτες του χριστιανισμού μιλούν για τους  ψευδο-σιβυλλικούς χρησμούς.

 Τα περί «ψευδο-σιβυλλικών χρησμών", που γράφηκαν το 381 μχ... της Tiburtine Σίβυλλα ή Albunea , της οποίας η έδρα ήταν η αρχαία ετρουσκική πόλη του Tibur (σύγχρονη Tivoli), Λατσιο, ....

Tαυτόχρονα με την 50η Ολυμπιάδα όχι πολύ καιρό πριν από την απέλαση των βασιλέων της Ρώμης, μια ηλικιωμένη γυναίκα "που δεν ήταν μία ντόπια" έφτασε μεταμφιεσμένη στη Ρώμη. Προσέφερε εννέα βιβλία των προφητειών στο βασιλιά Ταρκύνιο [Lucius Tarquinius Superbus (πέθανε 495 π.Χ.)]. Επειδή ο βασιλιάς αρνήθηκε να τα αγοράσει, λόγω της υπέρογκης τιμής που απαίτησε, έκαψε τρία και πρόσφερε τα υπόλοιπα έξι στον Ταρκύνιο στην ίδια τιμή, ο οποίος αρνήθηκε και πάλι, οπότε έκαψε τρία ακόμη και επανέλαβε την προσφορά της. Ο Ταρκύνιος στη συνέχεια υποχώρησε και αγόρασε τα τελευταία τρία στην αρχική τιμή, οπότε αυτή «εξαφανίστηκε από τους ανθρώπους" 

Τα  βιβλία αυτά στη συνέχεια φυλάσσονταν στο ναό του Δία στο λόφο του Καπιτωλίου στην Ρώμη και τα συμβουλεύοντο για να γνωμοδοτήσουν μόνο σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης. Ο ναός κάηκε στη δεκαετία του '80  π.Χ.,  μαζί με τα βιβλία και απαιτήθηκε μια νέα συλλογή σιβυλλικών προφητειών που συλλέχθηκε από όλα τα μέρη της αυτοκρατορίας (Τάκιτος 6.12). Με προσεγμένη διαλογή προσδιορίστηκαν τα νόμιμα και σώθηκαν για την ανακατασκευή του ναού. Ο αυτοκράτορας Αύγουστος  μετακινήθηκε  προς το Ναό του Απόλλωνα πάνω στον Παλατίνο Λόφο, όπου και παρέμεινε για το μεγαλύτερο μέρος της υπόλοιπης ζωής του.

Τα  βιβλία κάηκαν το 405 μ.Χ. από τον Φλάβιο Στιλίχωνα, ο οποίος ήταν χριστιανός και όπως ήταν φυσικό θεώρησε τα βιβλία “ειδωλολατρικά”. Κατά τη στιγμή της εισβολής των Βησιγότθων πέντε χρόνια αργότερα (το 410 μ.Χ.), ορισμένοι  Εθνικοί  κατήγγειλαν την καταστροφή των βιβλίων, υποστηρίζοντας ότι η εισβολή στην πόλη ήταν απόδειξη της οργής των Ελλήνων θεών για την καταστροφή των βιβλίων.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Οι ψεύτες του χριστιανισμού γράφουν ότι θέλουν...!