θεοῖς σωτῆρσιν ἔθυον καὶ ἀναθήματα ἀνέθηκα

θεοῖς σωτῆρσιν ἔθυον καὶ ἀναθήματα ἀνέθηκα
θεοῖς σωτῆρσιν ἔθυον καὶ ἀναθήματα ἀνέθηκα

NOT IN THIS "NEW GREECE" - ΟΧΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ "ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ"

NOT IN THIS "NEW GREECE"  - ΟΧΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ "ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ"
NOT IN THIS "NEW GREECE" - ΟΧΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ "ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ"

Saturday, October 31, 2015

Τον τάχα «άγνωστο θεό» τον ξέρανε πολύ καλά.


«… Αν πρέπει να πιστέψουμε τον άγιο Ιερώνυμο … ο άγιος Παύλος, διαβάζοντας τυχαία την επιγραφή ενός μνημείου στην Αθήνα, την άλλαξε για να έρχεται πιο καλά με όσα εκείνος έλεγε για την χριστιανική πίστη». Έρασμος
Τον τάχα «άγνωστο θεό» τον ξέρανε πολύ καλά.

Τελείωσαν τα ψέματα.


Ο Παύλος πουθενά στις επιστολές δεν αναφέρει την Αθήνα και αυτό το παραμύθι είναι κατοπινή ψευτιά των Πράξεων για να δικαιολογήσουν τον πρώτο επίσκοπο Αθηνών τον Αθηναγόρα.

Δεν υπήρχε βωμός στον άγνωστο θεό αλλά πολλοί βωμοί στο Φάληρο στους ξένους ή άγνωστους θεούς (πλυθηντικός) όπως μας λέγει ο Παυσανίας για τους ξένους επισκέπτες να κάνουν τα τελετουργικά τους καθήκοντα.

Ακόμα την εποχή εκείνη ο Γιαχβέχ των Εβραίων ήταν γνωστός όχι μόνο στην Δήλο την Αθήνα και Ρώμη αλλά και μέχρι την Ισπανία.

Για ποιον άγνωστο θεό λοιπόν μιλάνε. Τον ξέρανε πολύ καλά.

Είναι μάλιστα τόσο τεμπέληδες που δεν σκάλισαν έναν ψεύτικο βωμό που να γράφει επάνω του: «Τω αγνώστω θεώ» για να μας αποστομώσουν. Αν το έκαναν από τότε, τώρα κάθε χρονολόγησή του από την αρχαιολογία, θα έδειχνε την εποχή εκείνη. Από την τεμπελιά τους μάλιστα δεν έμαθαν από τους Αιγυπτίους την τέχνη της μομιοποίησης, αλλά άνοιγαν τους τάφους των Αιγυπτίων και πουλούσαν τις μούμιες στις διάφορες εκκλησίες τους.

Η ανάρτηση ανήκει στα Σχόλια στο "πάρε-δώσε"

Πράγματι είναι εύλογο το ερώτημα ποια η διαφορά ανάμεσα στο συμβολισμό που έκρυβε ο περίφημος Άγνωστος Θεός και σ’ εκείνον που κρύβει ο Άγνωστος... Στρατιώτης το οποίο, αν θυμάμαι καλά, το θέτει σε κάποιο από τα βιβλία του ο Μ. Καλόπουλος. Το μνημείο για τον άγνωστο στρατιώτη χρησιμεύει στην αντιπροσώπευση όλων των "ανώνυμων" στρατιωτών και μόνο με αυτή την έννοια θα μπορούσε να υπάρξει βωμός αφιερωμένος στον άγνωστο θεό (έναν από πάρα πολλούς).

Αλλά τι περιμένεις; Η χριστιανική "ερμηνευτική" των γεγονότων έχει κατασκευαστεί εξ αρχής για να κάνει το άσπρο μαύρο και αντιστρόφως.

Έχουν παραχαράξει τα πάντα, σε μια απλή αλλαγή του πληθυντικού σε ενικό θα κόλλαγαν;


Το ότι εμείς τα τρώμε αμάσητα είναι όλα τα λεφτά διότι απλούστατα δείχνει πόσο μεγάλη είναι η άγνοιά μας: οι αρχαίοι μας πρόγονοι στις περισσότερες περιπτώσεις έκαναν αναφορά στον θεό, στον Απόλλωνα, τον Δία, την Άρτεμη, όντες πολυθεϊστικοί ταυτόχρονα. Την πιο πλήρη απάντηση σε αυτό την έχω διαβάσει στον Κέλσο (Αληθή Λόγο). Το ότι αυτά τα δύο συνδυάζονται είναι γεγονός. Απλά όλοι οι επιτήδειοι Γαλιλαίοι πλαστογράφοι τα πήραν αυτά, καθώς και πάμπολλα άλλα, τα μαγείρεψαν με τον έναν ή τον άλλον τρόπο και έβγαλαν τα επιθυμητά γι’ αυτούς συμπεράσματα.

Από τη στιγμή που τα φιλοσοφικά κείμενα έκαναν λόγο για το Εν, τον Λόγο κλπ, δεδομένης της πολυθεϊστικής θρησκείας που είχαν (σε συνδυασμό με το ότι οι θεότητες των αρχαίων δεν εμφανίσθηκαν αυτοστιγμεί αλλά με το πέρασμα των χρόνων) θα έπρεπε να είναι απολύτως αυτονόητο το να είχαν ανοικτό το ενδεχόμενο να υπάρχουν και άλλες θεότητες που δεν τις διέθεταν στο ελληνικό Πάνθεον. Απλά οι τράγοι (εκ του αμνός, μην παρεξηγούμαι) τα παρουσίασαν όλα κατά το δοκούν.

Και δυστυχώς αυτά επεκράτησαν τελικώς.

«Κατά το δοκούν»… Πες το ψέματα… Ένα άλλο πολύ χαρακτηριστικό παράδειγμα μονοθεϊστικής στρεψοδικίας, είναι ο απίστευτος ισχυρισμός που - βέβαια απλώς - αναπαρήγαγε ο προσφάτως εκλιπών Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος ότι ο Ορφισμός «προετοίμασε τη μεγάλη πορεία του Χριστιανισμού, […] γκρεμίζοντας το δωδεκάθεο μέσα στην συνείδηση των Ελλήνων […] και διδάσκοντας την πίστη στην αθανασία της ψυχής». «Φυσικά!», θα συμπληρώσω εγώ. Με τη διαφορά βέβαια ότι οι ορφιστές που -εννοείται,

χωρίς να το γνωρίζουν- δεν υπήρξαν φορείς και κοινωνοί των ΔΙΚΩΝ τους αντιλήψεων, αλλά «απλό» όχημα τού περίφημου «σπερματικού Λόγου» -ναι, ναι, αυτό ακριβώς: προ Χριστού χριστιανοί!- παράλληλα με την πίστη τους στη μία και μοναδική Άρρητη και υπέρτατη Αρχή (μονοθεΐζων πολυθεϊσμός ή πολυθεΐζων μονοθεϊσμός;), πίστευαν εντελώς… παρεμπιπτόντως και στην… μετενσάρκωση!!! Θα μου πεις, έλα μωρέ, εκεί θα κολλήσουμε τώρα…


Οι Θεοι να χαριζουν ΥΓΕΙΑ σε οποιον το εγραψε αυτο!
Mαs Exoυν "ταραξει" στο "παραμυθι"!
Τοσο "κορόϊδα" ήταν οι Αρχαίοι Έλληνεs;
Δεν μπορεσα ποτε να "καταπιω" αυτο "Τω Αγνωστω Θεω"!
Ουφ!
Εφυγε ενα "βαροs" απο πανω μου!
Όλα τα έχουν "πειραξει"!