θεοῖς σωτῆρσιν ἔθυον καὶ ἀναθήματα ἀνέθηκα

θεοῖς σωτῆρσιν ἔθυον καὶ ἀναθήματα ἀνέθηκα
θεοῖς σωτῆρσιν ἔθυον καὶ ἀναθήματα ἀνέθηκα

NOT IN THIS "NEW GREECE" - ΟΧΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ "ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ"

NOT IN THIS "NEW GREECE"  - ΟΧΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ "ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ"
NOT IN THIS "NEW GREECE" - ΟΧΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ "ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ"

Sunday, October 11, 2015

Οι Ευαγγελιστές διηγούνται μυθικά θέματα.

 
Εσύ ο ίδιος είπες για το κοσμοϊστορικό γεγονός της ανάστασης του Λάζαρου. Και όταν σου είπα αφού ήταν τόσο κοσμοϊστορικό πως και διέφυγε από τους άλλους Ευαγγελιστές, βρήκες 10 άσχετες δικαιολογίες όλες άστοχες όπως σου έδειξα με τις ερωτήσεις μου.
Η Ανάσταση της κόρης του Ιαείρου είναι επίσης το ίδιο θέμα αναφέρεται από τους άλλους τρεις άλλα όχι από τον Ιωάννη που ήταν μαθητής και φυσικά και στους τρεις υπάρχουν διαφωνίες όπως στον Ματθαίο αμέσως μετά θεράπευσε 2 τυφλούς έναν κουφό 1 ανάπηρο κλπ που όλοι οι άλλοι δεν τα πρόσεξαν κοίταγαν αλλού φαίνεται.

Αυτές οι ασυμφωνίες και ένα σωρό άλλες κυρίως γεωγραφικές και ιστορικές, η πληθώρα επίσης άλλων κειμένων των απόκρυφων που εκεί να δεις τι λέγεται, δείχνουν σε έναν νοήμονα, ότι δεν υπήρχαν αυτόπτες μάρτυρες, οι συγγραφείς που ούτως ή άλλως μας είναι άγνωστοι και δεν έχουν καμιά σχέση με τους φερόμενους μαθητές κλπ, διηγούνται μυθικά θέματα της προηγούμενης τουλάχιστον γενιάς τους. Τέτοια θέματα στην φιλολογία είναι γνωστά όπως ο Ακριτικός κύκλος που λέει τα κατορθώματα του Διγενή.

Να γιατί δεν υπάρχει στην ιστορία της περιοχής τίποτα καταγεγραμμένο από τα κοσμοϊστορικά που δήθεν συνέβησαν.
 
 Πηγή: ΣΧΟΛΙΑ ΣΤΟ ΠΑΡΕ ΔΩΣΕ