θεοῖς σωτῆρσιν ἔθυον καὶ ἀναθήματα ἀνέθηκα

θεοῖς σωτῆρσιν ἔθυον καὶ ἀναθήματα ἀνέθηκα
θεοῖς σωτῆρσιν ἔθυον καὶ ἀναθήματα ἀνέθηκα

NOT IN THIS "NEW GREECE" - ΟΧΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ "ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ"

NOT IN THIS "NEW GREECE"  - ΟΧΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ "ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ"
NOT IN THIS "NEW GREECE" - ΟΧΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ "ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ"

Saturday, October 10, 2015

ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ, ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ, ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΝΟΣΟΚΟΜΙΑΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ, ΣΑΣ ΕΔΩΣΑΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ, ΣΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΠΛΥΣΗ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ, ΣΑΣ ΛΗΣΤΕΨΑΝ.


ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ, ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ, ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΝΟΣΟΚΟΜΙΑΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ, ΣΑΣ ΕΔΩΣΑΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ, ΣΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΠΛΥΣΗ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ, ΣΑΣ ΛΗΣΤΕΨΑΝ.
"Big Pharma" - είναι το παρατσούκλι που έχει δοθεί στη φαρμακευτική βιομηχανία από οποιονδήποτε είναι αρκετά ξύπνιος για να κατανοήσει τα δηλητήρια που πιέζουν εμάς και τα παιδιά μας.

Αυτή η βιομηχανία έχει τεράστια δύναμη, πολιτική ισχύ και κοινωνική επιρροή πάνω στις κυβερνήσεις του έθνους και τους οργανισμούς, τα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης, τους γιατρούς και τα νοσοκομεία , καθώς και την ψυχή του λαού.

Αν δεν έχετε συνειδητοποιήσει ακόμα ότι η Αμερική έχει γίνει ένα έθνος που ζεί με φάρμακα, τότε δεν έχετε δώσει προσοχή.

Στους ενήλικες δίδονται φάρμακα για σχεδόν κάθε σύμπτωμα που μπορεί να βρει ένας γιατρός. Στα παιδιά δίδονται φάρμακα με (νόμιμη) ταχύτητα. Οι μεσήλικες μαμάδες πέρνουν χάπια αυτοκτονίας (αντικαταθλιπτικά).

Στην πραγματικότητα, σχεδόν το ήμισυ του συνόλου των Αμερικανών χρησιμοποιούν τα πλέον συνταγογραφούμενα φάρμακα σε τακτική βάση, σύμφωνα με μια έκθεση του CDC, που μόλις κυκλοφόρησε.

Σχεδόν το ένα τρίτο των Αμερικανών χρησιμοποιεί δύο ή περισσότερα φάρμακα και περισσότεροι από ένας στους δέκα χρησιμοποιούν πέντε ή περισσότερα συνταγογραφούμενα φάρμακα τακτικά.

Η έκθεση έδειξε επίσης ότι ένα στα πέντε παιδιά λαμβάνουν τακτικά φάρμακα με συνταγή ιατρού, και εννέα στους δέκα ηλικιωμένους παίρνουν φάρμακα.

Αυτό είναι απίστευτο.

Δεν αποτελεί έκπληξη πως με τη βοήθεια της αύξησης των κερδών και των 1.100 και πλέον λομπίστων, η βιομηχανία να έχει αποκτήσει ισχυρή επιρροή στο Καπιτώλιο.

Από το 1998 έως το 2013, η Big Pharma ξόδεψε σχεδόν $ 2,7 δισεκατομμύρια για την άσκηση πίεσης, περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη βιομηχανία.

Και από το 1990, τα άτομα, οι λομπίστες και οι επιτροπές πολιτικής δράσης που συνδέονται με τη βιομηχανία, έχουν ξοδέψει πάνω από $ 150 εκατομμύρια σε συνεισφορές σε προεκλογικές εκστρατείες.

Στον κόσμο οι 11 μεγαλύτερες φαρμακευτικές εταιρείες (περισσότερες από το ήμισυ των οποίων έχουν την έδρα τους στις ΗΠΑ), έκαναν καθαρό κέρδος 711.400 εκατομμύριων $ από το 2.003 έως το 2012.

Είναι ενδιαφέρον πως το μεγάλο χρηματικό ποσό που η Big Pharma παραχωρεί σε εκπροσώπους της κυβέρνησης και των ρυθμιστικών φορέων είναι μικρό σε σύγκριση με τα δισεκατομμύρια που δαπανά κάθε χρόνο σε απευθείας διαφημίσεις στους καταναλωτές.

Το 2012, ο κλάδος επένδυσε περίπου 3,5 δις $ σε φάρμακα για το μάρκετινγκ στο Διαδίκτυο, την τηλεόραση, το ραδιόφωνο και άλλα σημεία πώλησης.

Αυτός ο αριθμός είναι συγκλονιστικός.

Είναι σαφές πως τα συνταγογραφούμενα φάρμακα και τα προϊόντα που κατασκευάζονται από τις εταιρείες αυτές φέρνουν κέρδη δισεκατομμυρίων. Το πρόβλημα είναι πως αυτά τα φάρμακα και οι συσκευές οδηγούν συχνά τους καταναλωτές σε σοβαρές ανεπιθύμητες παρενέργειες.

Απλά κοιτάξτε τις αγωγές που ασκήθηκαν κατά των 10 πρώτων φαρμακευτικών εταιρειών:

• JOHNSON & JOHNSON
• PFIZER
• NOVARTIS
• ROCHE
• MERCK
• SANOFI
• GLAXOSMITHKLINE
• ABBOT LABORATORIES/ABBVIE
• ASTRAZENECA
• BAYER HEALTH CARE

Ας ξεκινήσουμε με την Pfizer:

"Το 2009, η Pfizer αντιμετωπίζει ποινικές και αστικές καταγγελίες σχετικά με την παράνομη εμπορία φαρμάκων, όπως τα: Bextra, Geodon, Zyvox, το Lyrica, Neurontin, Detrol και Lipitor. Η Pfizer είχε κατηγορηθεί πως είπε στους γιατρούς ότι ορισμένα φάρμακα θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για μη εγκεκριμένες χρήσεις, και εξαπάτησε το πρόγραμμα Medicaid. Η υπόθεση έκλεισε με την Pfizer να συμφωνήσει σε μια διευθέτηση 2,3 $ δις και μια συμφωνία ακεραιότητας πέντε ετών με το Υπουργείο Υγείας και τις Ανθρώπινες Υπηρεσίες.

Επιπλέον, η Pfizer είναι υπεύθυνη για την πώληση φαρμάκων που μπορεί να έχουν σοβαρές παρενέργειες. Για παράδειγμα, το Effexor, το best-seller αντικαταθλιπτικό του 2007 που χρησιμοποιήθηκε από 17,2 εκατομμύρια ανθρώπων εκείνη τη χρονιά, και το Zoloft, ένα αντικαταθλιπτικό που χρησιμοποιείται από 35,7 εκατομμύρια άτομα το 2011, έχουν οδηγήσει σε γενετικές ανωμαλίες όταν λαμβάνεται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Ως αποτέλεσμα, πολλές οικογένειες μήνυσαν τον φαρμακευτικό γίγαντα".

-πηγή DrugWatch.com


Μια άλλη σημαντική φαρμακευτική εταιρεία με νομικά προβλήματα είναι η Johnson & Johnson:


Η "Ethicon, η θυγατρική της J & J, κατασκευάζει ράμματα και άλλα χειρουργικά είδη, συμπεριλαμβανομένων των κολπικών εμφυτευμάτων, όπως τα: Gynecare Prosima, Gynecare TVT Secure και Gynecare Prolift. Τα προϊόντα αυτά προορίζονται για τη θεραπεία πρόπτωσης πυελικών οργάνων και την ακράτεια ούρων, αλλά αντίθετα, η Ethicon αντιμετωπίζει περισσότερες από 1800 αγωγές επί των προϊόντων, αφού οι ασθενείς υπέφεραν από διάτρηση οργάνων, ή διάβρωση, ή άλλες επιπλοκές.

Η DePuy, μια άλλη θυγατρική της J & J, πώλησε επίσης ελαττωματικά προϊόντα. Τα ASR και Pinnacle εμφυτεύματα ισχίου της DePuy περιέχουν μεταλλικά στοιχεία που μπορεί να απελευθερώσουν συντρίμμια μετάλλων σε ασθενείς. Περισσότεροι από 12.000 ασθενείς έχουν ενάγει την DePuy για τα εμφυτεύματα ισχίου, και η J & J έχει διαθέσει $ 1 δις για να καλύψει την ανάκληση του ASR και για αγωγές ισχίου.

Η J & J αναμένεται να εμπλακεί σε δικαστικές διαμάχες και πάλι σύντομα - αυτή τη φορά για το Xarelto που χρησιμοποιείται στην λέπτυνση του αίματος. Το Xarelto είναι παρόμοιο με ένα άλλο για την λέπτυνση του αίματος, το Pradaxa, το οποίο συνδέεται με τα ατυχήματα αιμορραγίας και τα καρδιακά προβλήματα. Δεδομένου ότι δεν υπάρχει κανένας τρόπος για τον έλεγχο της αιμορραγίας σε ασθενείς που λαμβάνουν το Xarelto ή το Pradaxa, ακόμη και ήσσονος σημασίας ατυχήματα μπορεί να είναι απειλητικά για τη ζωή. Θα μπορούσαν να ακολουθήσουν αγωγές για το Pradaxa και το Xarelto. "

-πηγή DrugWatch.com

Ας προχωρήσουμε στην GlaxoSmithKline:


Το κάποτε δημοφιλές χάπι για τον διαβήτη της GSK, το Avandia, συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο καρδιακής προσβολής, εγκεφαλικού επεισοδίου και καρδιακής ανεπάρκειας. Η FDA εκτιμά ότι το φάρμακο είναι υπεύθυνο για 100.000 καρδιακές προσβολές και σοβαρά περιορίστηκε η χρήση του φαρμάκου. Η Glaxo έχει ρυθμίσει περίπου 50.000 αγωγές μέχρι στιγμής για το Avandia.

Η GSK αντιμετώπισε σκάνδαλο και πάλι, όταν ορισμένα φάρμακα, συμπεριλαμβανομένων των Paxil και Wellbutrin (αντικαταθλιπτικά) και Advair (για το άσθμα), κυκλοφορούσαν στην αγορά παράνομα. Το δικαστήριο έκρινε την GSK υπεύθυνη για την κυκλοφορία των αντικαταθλιπτικών και φαρμάκων για το άσθμα για μη εγκεκριμένες χρήσεις και επίσης, κρύβοντας τις παρενέργειες του Avandia. Η υπόθεση έληξε τον Ιούλιο του 2012, με την GSK ομολόγησε την ενοχή και την καταβολή προστίμου 3 $ δις - ο μεγαλύτερος διακανονισμός για απάτη υγειονομικής περίθαλψης μέχρι σήμερα. Η Paxil συνδέεται επίσης με σοβαρές παρενέργειες, όπως γενετικές ανωμαλίες και αυτοκτονικότητα. "

-πηγή DrugWatch.com

Επόμενη στη λίστα είναι η Merck:

Η "Merck & Co. πωλεί ένα ευρύ φάσμα προϊόντων, συμπεριλαμβανομένων των Claritin, τα προϊόντα του Δρ Scholl , εμβόλια, αντιβιοτικά, φάρμακα για την πίεση του αίματος, φάρμακα για την καρδιά και το Vioxx, ένα παυσίπονο.

Το Vioxx έφερε σκάνδαλο στην εταιρεία, καθώς χιλιάδες χρήστες ανέφεραν περιπτώσεις καρδιακής παρενέργειες, συμπεριλαμβανομένων και θανατηφόρων εκβάσεων. Δεκάδες χιλιάδες αγωγές στόχευσαν την Merck. Η εταιρεία κατέβαλε δισεκατομμύρια δολάρια σε συμβιβασμούς.

Η Merck αντιμετωπίζει επίσης διαφορές για το Fosamax (για την πρόληψη της οστικής απώλειας), το Januvia (για το διαβήτη τύπου 2), το NuvaRing (ένα δαχτυλίδι ελέγχου των γεννήσεων) και το Propecia (για την πρόληψη της ανδρικής φαλάκρας). Χρησιμοποιώντας αυτά τα προϊόντα έχει οδηγήσει σε καταστροφικές παρενέργειες σε χιλιάδες καταναλωτές. Η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ έχει δαπανήσει χρόνο για να ενημερώσει τις ετικέτες ασφαλείας και να επικοινωνήσει για αυτούς τους κινδύνους, και πολλοί άνθρωποι έχουν καταθέσει αγωγές κατά της Merck. "

-πηγή DrugWatch.com

Τώρα, ας μιλήσουμε για την Bayer HealthCare:

Η BHC είναι αρμόδια για φάρμακα, τη διαγνωστική απεικόνιση και δημοφιλή φάρμακα και συμπληρώματα, όπως η ασπιρίνη, Aleve, Alka-Seltzer και τις βιταμίνες One A Day:

Το NuvaRing (ένα δαχτυλίδι ελέγχου των γεννήσεων) και το Propecia (για την πρόληψη της ανδρικής φαλάκρας). Χρησιμοποιώντας αυτά τα προϊόντα έχει οδηγήσει σε καταστροφικές παρενέργειες σε χιλιάδες καταναλωτές. Η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ έχει δαπανήσει χρόνο για να ενημερώσει τις ετικέτες ασφαλείας και να επικοινωνήσει για αυτούς τους κινδύνους, και πολλοί άνθρωποι έχουν καταθέσει αγωγές κατά της Merck. "

-πηγή DrugWatch.com


Τώρα, ας μιλήσουμε για την Bayer HealthCare:

Η BHC είναι επίσης γνωστή για την εστίασή της στις ανάγκες των υγεία των γυναικών, συμπεριλαμβανομένων των δημοφιλών αντισυλληπτικά χάπια του Yaz και Yasmin και το σπιράλ του Mirena και Σκύλα. Δυστυχώς, τα προϊόντα αυτά έχουν συνδεθεί με σοβαρές, απειλητικές για τη ζωή παρενέργειες. Το FDA προειδοποιεί ότι η ορμόνη που χρησιμοποιείται στην Yaz και Yasmin αυξάνει σημαντικά τον κίνδυνο επικίνδυνων θρόμβων στο αίμα. Mirena μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα όπως η μετανάστευση συσκευή ή απέλαση, φλεγμονώδη νόσο της πυέλου και έκτοπη κύηση.

Η Bayer έχει ήδη δαπανήσει περίπου 1 δισεκατομμύριο $ 4.800 για να διευθετήσει αγωγές για το Yaz κατά των τραυματισμών που συνδέονται με τον θρόμβο του αίματος. Η Bayer αντιμετωπίζει χιλιάδες ακόμη αγωγές και δημιούργησεαποθεματικό 1,5 δις $ για διευθετήσεις . Οι αγωγές για το Mirena κατηγορούν την Bayer για την εκ προθέσεως πώληση ενός ελαττωματικού προϊόντος. Ισχυρίζονται, επίσης, ότι η διαφήμιση της εταιρείας παραπλανά τους καταναλωτές, υπερβάλλοντας για τα οφέλη και προειδοποιούν ανεπαρκώς για την πρόληψη των κινδύνων, είναι κάτι που το FDA έχει προειδοποιήσει την Bayer.

Το Xarelto της Bayer για την λέπτυνση του αίματος, θα μπορούσε να δημιουργήσει πρόβλημα για την εταιρεία στο μέλλον. Το Xarelto είναι παρόμοιο με το Pradaxa, το οποίο έχει κατηγορηθεί για εκατοντάδες θανάτους που σχετίζονται με την ανεξέλεγκτη αιμορραγία. Το Xarelto μπορεί να οδηγήσει σε παρόμοιες βλάβες. Οι αγωγές αναμένεται να ακολουθήσουν. "

-πηγή DrugWatch.com

Οι επικριτές υποστηρίζουν ότι η Big Pharma χειραγωγεί, είναι πανταχού παρούσα και χρησιμοποιεί δαπανηρά διαφημιστικά για να επηρεάσει τους νομοθέτες, η FDA και το κοινό, το οποίο με τη σειρά του οδηγεί προς υποχονδρία και εγείρει φόβους για την υγεία των καταναλωτών ».

Το αμερικανικό κοινό δεν είναι ο μόνος τομέας της κοινωνίας που επηρεάζεται από τις τεχνικές της Big Pharma. Οι γιατροί, οι επιστήμονες και οι ερευνητικοί οργανισμοί, τα ιατρικά περιοδικά, τα νοσοκομεία και η διδασκαλία πανεπιστημιακών ιατρικών σχολών, όλα εκθέτουν την σύγκρουση των συμφερόντων μεταξύ των δημοσίων δηλώσεων για την αποστολής τους και την οικονομική και ιδεολογική τους υποταγή στην Big Pharma.

Οι γιατροί είναι ακόμα μερικοί από τους πιο αξιόπιστους ανθρώπους στην κοινωνία μας. Μελετούν για πολλά χρόνια, ορκίζονται τον όρκο του Ιπποκράτη, να «μην κάνουν κακό» και ο όρκος τους εξαρτάται μόνο από την αποδεκτή ιατρική επιστήμη για να καθοδηγήσουν και να υποστηρίξουν την επαγγελματική συμπεριφορά και τις αποφάσεις τους που παίρνουν για λογαριασμό των ασθενών.

Αλλά οι γιατροί ολοκληρώνουν κάποια από τα ερευνητικά προγράμματα των εμπειρογνωμόνων τους με κεφάλαια από την Big Pharma. Ιδιωτικές φιλανθρωπικές οργανώσεις και ιδρύματα που αντιπροσωπεύουν μόλις το 5 τοις εκατό των εκτιμώμενων $ 100 δισεκατομμύριων που δαπανώνται για τη βιοϊατρική έρευνα στις Ηνωμένες Πολιτείες κάθε χρόνο. Οι φαρμακευτικές και οι εταιρείες ιατρικών συσκευών συμβάλλουν κατά περίπου 67 τοις εκατό.

Η Big Pharma έχει επίσης ένα ιστορικό πρόσληψης πρώην κυβερνητικών εργαζόμενων με πολύτιμες διασυνδέσεις για να αποκτήσουν πολιτική επιρροή.

- Πηγή DrugWatch.com

Η Big Pharma εμφανίζεται να ενδιαφέρεται λιγότερο για την υγεία του κοινού από ό, τι είναι για την εκπλήρωση της ευθύνη της στους μετόχους της.

Και επειδή η επιρροή της Big Pharma είναι τόσο εκτεταμένη και η ιδιοτέλεια είναι το κίνητρο του γιγαντιαίου δικτύου της, η ευημερία της κοινωνίας βρίσκεται σε σοβαρό κίνδυνο.ΜΕΙΝΕΤΕ ΜΑΚΡΥΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

Έτσι ποια είναι η λύση σε αυτή την νομιμοποιημένη επιδημία των φαρμάκων που σαρώνει την κοινωνία;
Η απάντηση είναι πολύ απλή: Μην πάρετε φαρμακευτικά προϊόντα. Ποτέ.

Δεν γίνεστε υγιέστεροι με τη λήψη φαρμακευτικών ουσιών. Δεν μπορείτε να θεραπεύσετε και δεν θα εξασφαλίστε την πρόληψη των ασθενειών.

Δεν μπορούν να σας σκοτώσουν εντελώς, γιατί οι φαρμακευτικές εταιρείες δεν σας θέλουν νεκρό γιατί θα χάσουν έναν πελάτη. Αλλά αυτές οι φαρμακευτικές εταιρείες σίγουρα δεν σας θέλουν υγιή, για τον ίδιο λόγο.

Ακολουθούν την επιχειρηματική λογική για την Big Pharma που σας κρατά σε μια κατάσταση συνεχιζόμενης ασθένειας, χωρίς την θεραπεία της κατάστασή σας, ενώ εσείς αποστραγγίζεστε οικονομικά.

Και είναι αυτό ακριβώς που κάνουν.

Αν οι φαρμακευτικές εταιρείες εργάζονται πραγματικά για να κάνουν τους ανθρώπους υγιείς, τότε η μισή Αμερική σήμερα που λαμβάνει φαρμακευτικά προϊόντα θα είναι το πιο υγιής τουλάχιστον κατά το ήμισυ.

Αλλά, στην πραγματικότητα, είναι άλλη: Οι άνθρωποι που λαμβάνουν φαρμακευτικά προϊόντα παραμένουν ασθενείς και ποτέ πραγματικά δεν θεραπεύονται. Εν τω μεταξύ, όσοι αποφεύγουν τη λήψη φαρμακευτικών προϊόντων είναι, σε γενικές γραμμές άτομα, πολύ υγιέστερα.

Όταν οι άνθρωποι είναι πολύ άρρωστοι ... ή υπό την επήρεια των φαρμάκων ... δεν τείνουν να επικεντρώνονται σε πράγματα που συμβαίνουν γύρω τους και δεν αποτελούν ουσιαστικό μέρος της καθημερινής τους ζωής.

Σε αυτήν την κατάσταση γίνεται πιο εύκολο να τους χειριστούν.

Και αυτό είναι ακριβώς ό, τι συμβαίνει στην πολιτική ... οι άνθρωποι χειραγωγούνται, επειδή είναι πολύ επικεντρωμένοι στα βασικά της καθημερινής τους ζωής.

ΠΗΓΗ: http://www.richardcassaro.com/americas-orwellian-nightmare-seven-ways-to-awaken-and-remember-who-you-are