θεοῖς σωτῆρσιν ἔθυον καὶ ἀναθήματα ἀνέθηκα

θεοῖς σωτῆρσιν ἔθυον καὶ ἀναθήματα ἀνέθηκα
θεοῖς σωτῆρσιν ἔθυον καὶ ἀναθήματα ἀνέθηκα

NOT IN THIS "NEW GREECE" - ΟΧΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ "ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ"

NOT IN THIS "NEW GREECE"  - ΟΧΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ "ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ"
NOT IN THIS "NEW GREECE" - ΟΧΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ "ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ"

Tuesday, September 01, 2015

Η δυνατότητα της σωτηρίας κατά την πλύση εγκεφάλου.

 

Η δυνατότητα της σωτηρίας

 

Επιείκεια: Μπορώ να σας βοηθήσω. Με το στόχο σε μια κατάσταση κρίσης, ο πράκτορας προσφέρει κάποια μικρή καλοσύνη ή αναστολή από την κακοποίηση. Μπορεί να προσφέρει στον στόχο ένα ποτήρι νερό, ή για μια στιγμή να ζητήσει από τον στόχο να του πεί εάν του λείπει το σπίτι του. Σε μια κατάσταση κατάρευσης που προκύπτει από μια ατελείωτη ψυχολογική επίθεση, η μικρή ευγένεια φαίνεται τεράστια και ο στόχος μπορεί να εμφανίσει μια αίσθηση ανακούφισης και ευγνωμοσύνης εντελώς δυσανάλογη σε σχέση με την προσφορά, σαν ο παράγοντας να είχε σώσει τη ζωή του.

• Καταναγκασμός σε εξομολόγηση: Μπορείτε να βοηθήσετε τον εαυτό σας. Η πρώτη φορά κατά τη διαδικασία πλύσης εγκεφάλου, ο στόχος είναι αντιμέτωπος με την αντίθεση ανάμεσα στην ενοχή και τον πόνο της επίθεσης κατά της ταυτότητας και την ξαφνική ανακούφιση της επιείκειας. Ο στόχος μπορεί να αισθανθεί την επιθυμία να ανταποδώσει την καλοσύνη που προσφέρεται σε αυτόν, και σε αυτό το σημείο, ο πράκτορας μπορεί να παρουσιάσει τη δυνατότητα της εξομολογήσεως ως μέσο για την ανακούφιση του πόνου και της ενοχής.

• Διοχέτευση της ενοχής: Αυτός είναι ο λόγος που είστε σε πόνο. Μετά από εβδομάδες ή μήνες επίθεσης, σύγχυσης, διάσπασης και στιγμές επιείκειας, η ενοχή του στόχου έχει χάσει κάθε νόημα - δεν είναι σίγουρος τι έχει κάνει λάθος, ξέρει πως είναι λάθος. Αυτό δημιουργεί κάτι από το μηδέν το οποίο επιτρέπει στον πράκτορα να συμπληρώσει τα κενά: Μπορεί να επισυνάψει αυτή την ενοχή, την αίσθηση της «αδικίας», σε ό, τι θέλει. Ο παράγοντας αποδίδει την ενοχή του στόχου στο σύστημα πεποιθήσεων που ο παράγοντας προσπαθεί να αντικαταστήσει. Ο στόχος   πιστεύει πλέον ότι το σύστημα των πεποιθήσεων του που είναι η αιτία της ντροπής του. Η αντίθεση μεταξύ παλαιών και νέων έχει καθιερωθεί: Το παλιό σύστημα πεποιθήσεων συνδέεται με ψυχολογικά (και συνήθως σωματική) αγωνία, και το νέο σύστημα πεποίθησης σχετίζεται με τη δυνατότητα της απόδρασης από την  αγωνία.

• Απελευθέρωση της ενοχής: Δεν είμαι εγώ, είναι οι πεποιθήσεις μου. Ο   εμπόλεμος στόχος είναι ανακουφισμένος   να μάθει ότι υπάρχει μια εξωτερική αιτία στην αδικία του, ότι δεν είναι ο ίδιος που είναι αναπόφευκτα κακός - αυτό σημαίνει ότι μπορεί να ξεφύγει από το σφάλμα του, ξεφεύγοντας από το λανθασμένο σύστημα πεποιθήσεων. Το μόνο που έχει να κάνει είναι να καταγγείλει το λαό και τους θεσμούς που σχετίζονται με αυτό το σύστημα πεποιθήσεων και αυτός δεν θα νοιώθει πόνο πια. Ο στόχος έχει τη δύναμη να απελευθερώσει τον εαυτό του από τα σφάλματά του, ομολογώντας ότι πράξεις του συνδέονται με παλαιό σύστημα πεποιθήσεων  του. Με πλήρη εξομολόγηση, ο στόχος έχει ολοκληρώσει την ψυχολογική απόρριψη της πρώην ταυτότητάς του. Εναπόκειται τώρα στον πράκτορα να προσφέρει στον στόχο,  μία νέα ταυτότητα.