θεοῖς σωτῆρσιν ἔθυον καὶ ἀναθήματα ἀνέθηκα

θεοῖς σωτῆρσιν ἔθυον καὶ ἀναθήματα ἀνέθηκα
θεοῖς σωτῆρσιν ἔθυον καὶ ἀναθήματα ἀνέθηκα

NOT IN THIS "NEW GREECE" - ΟΧΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ "ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ"

NOT IN THIS "NEW GREECE"  - ΟΧΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ "ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ"
NOT IN THIS "NEW GREECE" - ΟΧΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ "ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ"

Tuesday, September 01, 2015

Μαριάμ Σουλακιώτου. «Η γυναίκα Ρασπούτιν" βασάνισε & Δολοφόνησε 177 νέες γυναίκες στα 1950


Μαριάμ Σουλακιώτου.,  «Η γυναίκα Ρασπούτιν"  βασάνισε και Δολοφόνησε 177 νέες γυναίκες  στα  1950

 
Επειδή η μελέτη της γυναικείας εγκληματικότητας προσελκύει μόνο ένα μικρό τμήμα της χρηματοδότησης που προορίζεται για τη μελέτη του εγκλήματος, ο αριθμός των ιστορικών περιπτώσεων  των κατά συρροή δολοφόνων γυναικών που δεν έχουν ακόμη ανακαλυφθεί είναι τεράστιος και πολλές γνωστές περιπτώσεις είναι ακόμα κρυμμένες από το ευρύ κοινό. Η υπόθεση αυτή είναι άγνωστη ακόμη και μέσα στην Ελλάδα.

Μαριάμ Σουλακιώτου: χειρότερη  από  τον Τσάρλι Μάνσον;  πολύ χειρότερη.

 
ΠΛΗΡΕΣ ΚΕΙΜΕΝΟ: Αθήνα, Ελλάδα – Μία εκτός νόμου τάξη καλογραιών, η οποία αποσχίσθηκε από την Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία το 1923 και η οποία θεωρήθηκε υπεύθυνη για το θάνατο 177 κοριτσιών, έχει κρυφτεί και μέχρι στιγμής όλες οι προσπάθειες για να συνθλίψουν την μυστική αυτή ομάδα έχουν αποτύχει.

Σε αντίθεση με τους νόμους της χώρας, περίπου εκατό γυναίκες πιστεύεται ότι ασκούν την παράξενη θρησκεία της αίρεσης του Ημερολογίου η οποία δίνει υπερβολική σημασία στην προσευχή και την τιμωρία. Υποσχόμενοι να καλύψουν τη διαφορά με τις ψευτο-μοναχές, άσοι ντετέκτιβ στην Ελλάδα έχουν βρεθεί αδύναμοι μέχρι τώρα.

Ένας εκπρόσωπος στο Ελληνικό Υπουργείο Δικαιοσύνης λέει:

«Οι γυναίκες είναι κοινωνικά επικίνδυνες εκκεντρικές και ήταν πολύ έξυπνες για να μας παραπλανήσουν. Αλλά μια μέρα θα ολισθήσουν, όπως κάνουν συνήθως όλοι οι εγκληματίες, και εμείς θα τους πιάσουμε. Αυτές οι τρελές γυναίκες ισχυρίζονται ότι κάποια μέρα θα πάνε  στον παράδεισο , αλλά αν θα συναντηθείτε μαζί τους, θα σας δείξουν πρώτα όπως είναι ο διάολος. "

 
~ Από το 1950 ~

Οι Παλαιοημερολογίτες εμφανίζονται στις στήλες των ειδήσεων για πρώτη   φορά στα 1950, όταν η ηγουμένη στο μοναστήρι τους , η Μαριάμ Σουλακιώτου (πρώην εργάτρια σε εργοστάσιο), συνελήφθη με 23 κατηγορίες που συμπεριλάμβαναν φόνο, απάτη, υπεξαίρεση, απαγωγή και επίθεση. Ως αποτέλεσμα των συγκλονιστικών αποκαλύψεων, ο Εισαγγελέας Ανδρέας Παπακάρης κατά τη διάρκεια 3 δικών που χρειάστηκαν, προκειμένου να ερευνήσει όλες τις κατηγορίες, η Μαριάμ Σουλακιώτου έγινε γνωστή ως «Η γυναίκα Ρασπούτιν" . Καταδικάστηκε σε 16 χρόνια και πέθανε στη φυλακή το 1954, σε ηλικία 71 ετών.


Κατά τη διάρκεια της συγκλονιστικής δίκης έγινε γνωστό ότι   «Η γυναίκα Ρασπούτιν"  κήρυτε και ασκούσε θρησκευτικούς ξυλοδαρμούς για τους οπαδούς της ως το μόνο μέσο για την επίτευξη της σωτηρίας.

Επίσης εξαπάτησε πολλούς από τους νέους νεοσυλλέκτους της και τους οδήγησε να υπογράψουν και να παραδώσουν την περιουσία τους με το όνομά της από τότε που τους έπεισε πως αυτός ήταν ο καλύτερος τρόπος για να πάνε στον ουρανό. Ο Εισαγγελέας Παπακάρης ανέφερε ότι η ηγουμένη συσσώρευσε μια περιουσία περίπου $ 150.000 από υπεξαίρεση των προικών των Ελληνίδων που εντάχθηκαν μοναστήρι της.


~ 177 θάνατοι. ~

 

Η ορκωτή ιατρική μαρτυρία στη δίκη έδειξε ότι επιβλήθηκαν λόγω των σοβαρών επιτιμίων της Μητέρας Μαριάμ, τουλάχιστον 177 είναι γνωστό τρόφιμοι πέθαναν στο «μοναστήρι της φρίκης» στην πόλη της Κερατέας, 30 χλμ νοτιοανατολικά της Αθήνας. Μία από αυτές πιστεύεται πως ήταν είναι ένα κορίτσι από την Αμερική, η 22-χρονη Ιλεάνα Σπυρίδη από το Τολέδο, του Οχάιο, η οποία εξαφανίστηκε σε ένα τουριστικό ταξίδι στην Αθήνα.

Το κίνημα των Παλαιοημερολογιτών είχε το ξεκίνημά του στον 16ο αιώνα, όταν οι περισσότερες Ρωμαιοκαθολικές χώρες υιοθέτησαν το Γεωργιανό ημερολόγιο αντί για το παλιό Ιουλιανό ημερολόγιο (που αποφασίστηκε από τον Ιούλιο Καίσαρα το 46 π.Χ.), ο χρόνος του οποίου ήταν λίγα λεπτά λιγότερα κάθε χρόνο.

Παρά το γεγονός ότι το νέο ημερολόγιο εξαπλώθηκε στην Ευρώπη, η Ελλάδα ευθυγραμμίζεται το 1923 με τον υπόλοιπο κόσμο. Η αλλαγή αυτή προκαλεί διαφωνία στο κράτος και μία ομάδα από ορθόδοξες μοναχές, χωρίστηκαν από την Εκκλησία και δημιούργησε το δικό της ανεξάρτητο τάγμα το οποίο υποστήριζε το παλιό ημερολόγιο.


~ Η Νέα Άγνωστη Ηγέτης. ~

Παρά το γεγονός ότι «Η γυναίκα Ρασπούτιν"  των Παλαιοημερολογιτών ανταρτών έχει πεθάνει εδώ και σχεδόν 8 χρόνια, φανατικοί οπαδοί της ασκούν το έργο της συλλογής νεοσυλλέκτων στα κρυφά. Κάθε μήνα, πολλές οικογένειες αναφέρουν έφηβοι να εξαφανίζονται - κορίτσια που, πριν από την εξαφάνισή τους, εξέφρασαν την επιθυμία να συμμετάσχουν στο κίνημα των Παλαιοημερολογιτών, ακόμα κι αν είναι έγκλημα να ανήκουν εκεί.

Δεν είναι γνωστό από την αστυνομία ποιο είναι τα αφεντικό αυτές τις μέρες στην παράξενη αποικία. Όποια κι αν είναι, είναι μια οξυδερκής που έχει τελειοποιήσει την τέχνη για τον εαυτό της και τις ψευδο-ιερές αδελφές να χάνονται στο πουθενά.

Όταν ο νόμος τις πιάσει τελικά, είναι βέβαιο ότι η Ελλάδα θα δώσει στην βασίλισσα των Παλαιοημερολογιτών αρκετό χρόνο για να φέρουν αναταραχή – σε χρόνο με βάση το Γρηγοριανό ημερολόγιο, φυσικά.

[Nino Lo Bello, “Seek Greek Women of  Calendarist Cult,” Cedar Rapids Gazette (Ιο.), 31ης Δεκεμβρίου 1968, σ. 7]

***

 

Από το σχολείο για απατεώνες (School for Scoundrels) wiki:

Μαριάμ Σουλακιώτου, περίπου 1940-'50, Gr., fraud-embez.-mur. Στις αρχές του 1920, ένας Έλληνας μοναχός, ο Πατήρ Ματθαίος, ίδρυσε μια θρησκευτική αίρεση που ονομάζεται «των Παλαιοημερολογιτών» και έχτισε ένα μοναστήρι τριάντα περίπου χλμ νοτιοανατολικά της Αθήνας, κοντά στην Κερατέα. Ο ίδιος βοηθήθηκε από μία πρώην εργάτρια, την Μαριάμ Σουλακιώτου, η οποία ανέλαβε τον έλεγχο του μοναστηριού κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, όταν ο Πατήρ Ματθαίος ήταν στα ογδόντα του. Ξεκίνησε να στέλνει μοναχούς και μοναχές να φέρουν πλούσιους προσήλυτους, και μόλις έφταναν, όφειλαν να ομολογήσουν, να νηστεύσουν, να ζουν χωρίς ύπνο, να προσεύχομαι, να διατηρούν σιωπή, και να εργάζονται στα κτήματά τους. Οι νέες προσήλυτοι οι οποίες δεν συμμορφώνονται με αυτές τις πολιτικές, ξυλοκοπήθηκαν και τα άλλα μέλη τακτικά τιμωρούντο.

Στα 1949 περίπου, κάτοικοι του χωριού άρχισαν τα κουτσομπολιά σχετικά με τις κραυγές που προέρχονται από το μοναστήρι και στις αρχές του 1950, η κόρη μίας νεοφώτιστου, επικοινώνησε με τον εισαγγελέα Αθηνών, και κατηγόρησε την Μαριάμ Σουλακιώτου πως είχε αναγκάσει τη μητέρα της να μεταβιβάσει την περιουσία της. Μετά από διερεύνηση, ο εισαγγελέας ανακάλυψε ότι περίπου 500 νεοσύλλεκτες είχαν εγκαταλείψει τα κτήματά τους στο μοναστήρι και στη συνέχεια πέθαναν.

Τον Δεκέμβριο του 1950, η Μαριάμ Σουλακιώτου συνελήφθη και το Σεπτέμβριο του 1951 δικάστηκε με την κατηγορία του παράνομου περιορισμού ενός κοριτσιού στο μοναστήρι για δώδεκα χρόνια. Το παιδί, που μπήκε στο μοναστήρι το 1938, είχε πει ότι ήταν ορφανό και ο πατέρας της είχε πει ότι είχε πεθάνει. Η Μαριάμ Σουλακιώτου  καταδικάστηκε σε είκοσι έξι μήνες στη φυλακή. Μια καλόγρια είχε επίσης καταδικαστεί ως συνεργός και καταδικάστηκε σε τέσσερις μήνες φυλακή. Περίπου ένα χρόνο αργότερα, το 1952, η Μαριάμ Σουλακιώτου, οκτώ μοναχές και μια ψεύτικη επίσκοπος, δικάστηκαν με την κατηγορία της αποστέρησης τροφής και ιατρικής περίθαλψης από έναν μοναχό και τρεις μοναχές, προκαλώντας το θάνατό τους και την απόκτηση των κτημάτων τους με απάτη. Στις 6 Φεβρουαρίου του 1953, η Μαριάμ Σουλακιώτου καταδικάστηκε σε δέκα χρόνια στη φυλακή, μια μοναχή έλαβε δεκαετή ποινή, σε μια άλλη μοναχή επεβλήθη τριετή ποινή, και ο ψεύτικος επίσκοπος καταδικάστηκε με ένα χρόνο φυλακή. Η Μαριάμ Σουλακιώτου πάλι, παραπεμφθηκε σε δίκη με την κατηγορία της υπεξαίρεσης, της απάτης, και της παράνομης κράτησης και κακοποίησης ενός μέλους του μοναστηριού. Στις 18 του Νοεμβρίου 1953, της δόθηκε μία άλλη τετραετή ποινή, να υποστεί ταυτόχρονα με την προηγούμενη ποινή.

 
 
Τα παιδιά στο μοναστήρι από το σκάνδαλο της Κερατέας.
 
 
***

[Πηγή των  φωτογραφιών της Σουλακιώτου: ["Καλόγριες που κατηγορούνται για απαγωγή," The Mercury (Χόμπαρτ, Τασμανία), 25 Ιαν 1951, σ. 5]