θεοῖς σωτῆρσιν ἔθυον καὶ ἀναθήματα ἀνέθηκα

θεοῖς σωτῆρσιν ἔθυον καὶ ἀναθήματα ἀνέθηκα
θεοῖς σωτῆρσιν ἔθυον καὶ ἀναθήματα ἀνέθηκα

NOT IN THIS "NEW GREECE" - ΟΧΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ "ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ"

NOT IN THIS "NEW GREECE"  - ΟΧΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ "ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ"
NOT IN THIS "NEW GREECE" - ΟΧΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ "ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ"

Monday, August 24, 2015

O Ιησούς είναι θεός, ενώ ιστορικά δεν υπήρξε.


Διαβάζοντας, πραγματικά νιώθω λίγο άσχημα που με ψυχαγωγεί σε κάποιον βαθμό η αμάθεια των πιστών (βλέπε φανατικών χριστιανών).


Βλέπουμε λοιπόν ότι:

• Μας πονάει και μας στεναχωρεί ότι ο Ιησούς (βλέπε Γιεχοσουά) είναι θεός ενώ ιστορικά δεν υπήρξε καν, πόσο μάλλον να αποδεικνύεται και θεϊκή υπόσταση (Σχόλιο 12)

• Να μας λένε ότι ο Γιεχοσουά ήταν ιστορικό πρόσωπο σύμφωνα με μαρτυρίες (Σχόλιο 14) ενώ δεν φέρνουν κανένα ιστορικό στοιχείο

• Να ζητάνε ιστορικές μαρτυρίες ότι ο Γιεχοσουά ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ (Σχόλιο 16) όταν αυτό είναι εξ’ ορισμού παράλογο αφού πρώτον δεν υπάρχουν ιστορικές αναφορές για πράγματα που ΔΕΝ έγιναν αλλά για όσα έγιναν και κατά δεύτερον το βάρος απόδειξης το φέρει αυτός που φέρει και τον ισχυρισμό (της ιστορικής ύπαρξης του Ιησού)

• Δεν χρειάζονται στοιχεία αλλά κυρίως πίστη και προσευχές

• Να διαβάζουμε βιβλία με την καρδιά (η καλύτερα να διαβάζουμε βιβλία με το μυαλό μας κλεισμένο)

• Ότι η διδασκαλία του Γιεχοσουά είναι μόνο αγάπη (σχόλιο 60) αποφεύγοντας όλα τα αρνητικά αυτής (μάχαιρα, το αξιομνημόνευτο απόσπασμα στον Λουκά 19:27, μίσος ενδοοικογενειακό, ξεραμένες συκιές και ερμηνεία όλων των παραπάνω όπως μας βολεύει καλύτερα κατά περίπτωση)

• Ότι τα ευαγγέλια τελικά ανήκουν στους «ευαγγελιστές» (σχόλιο 60) ενώ αναφέρονται πρώτη φορά κάπου στα τέλη του 2ου αιώνα μ.χ. με μόνο στοιχείο την αναντίρρητο παράδοση της εκκλησίας και κάποιους μεταποστολικούς πατριούς που αναφέρουν σε επιστολές τους γενικές διδαχές (κάπου στο 100 μ.χ.) που δεν μαρτυρούν σε καμία περίπτωση γραπτή καταγραφή αλλά μεταφορά παραδόσεων.

• Χριστιανικό παραλήρημα (σχόλιο 161 και υπεκφυγές ότι και καλά στοιχεία για τον ιστορικό Γιεχοσουά υπήρξαν αλλά η παγκοσμιοποίηση μας τα κρύβει (κάτι σαν το… τα απολιθώματα τα φύτεψε εκεί ο διάολος)

• Προσωπική εμπειρία για ακόμα μια φορά ως επιχειρηματολογία (σχόλιο 166). Αντίστοιχη έχουν και οι άλλες θρησκείες αλλά δεν αφορά ούτε επιχείρημα ούτε απόδειξη

• Οι χριστιανοί επιδίδονται περισσότερο από όλους στην πλαστογραφία, μπας και καλύψουν τις ιερές αντιφάσεις και τις επιστημονικές μπουρδολογίες περί επίπεδης γης και ανθρώπινου είδους 6.000 ετών από τον Αδάμ.

• Σχόλιο 181: προβολή των φόβων του θανάτου του που έχει το άτομο που γράφει αυτό το σχόλιο σε όλους εμάς τους υπόλοιπους λες και το θέμα είναι που θες να πας αφού πεθάνεις και όχι το τι ισχύει και τι αποδεικνύεται. Επίσης ότι ο χριστιανισμός ανέπτυξε όχι μεσαίωνα αλλά … πολιτισμό. Από πού προκύπτει αυτό;

• Άθεος η μη χριστιανός = μάρτυρας του Ιεχωβά (σχόλιο 192)

• Ανακήρυξη στο επίπεδο πλέον της αγιοσύνης από άλλον χριστιανό (σχόλιο 193… )

• Πολλές ωραίες ατάκες και λόγια μεγάλων αντρών (σχόλιο 201), τι και αν ο Αινστάιν δεν πίστευε σε προσωπικό θεό, τι και αν ο Βολταίρος ήταν εναντίον των χριστιανών

• Ότι οι ιστορικές πηγές δεν είναι έγκυρες γιατί δεν συμφέρει τους χριστιανούς (σχόλιο 206) τι και αν αυτά τα στοιχεία είναι πρωτογενή… ακόμα και τα εδάφια από τις γραφές δεν ερμηνεύονται σωστά όταν δεν τους συμφέρει γιατί δεν ταιριάζει με τα πιστεύω τους

200 και πλέον σχόλια μέχρι τώρα και κανένα επιχείρημα από την πλευρά των χριστιανών. Κανένα στοιχείο παρά μόνο ασυναρτησίες.

Επιχειρήματα του τύπου έτσι θέλω, έτσι με συμφέρει, εγώ αυτό πιστεύω κλπ είναι μια χαρά για την προσωπική σου άποψη άλλα στον διάλογο απόψεις συγκρούονται και εκεί μετράνε τα στοιχεία.

Μέχρι και κατεβατά από τις γραφές έβαλαν κάποια άτομα εδώ μέσα και κανένας χριστιανός δεν σχολίασε, δεν κάθισε με στοιχεία να ερμηνεύσει, να πει ότι δεν εννοεί αυτό που καταλαβαίνουμε αλλά κάτι άλλο (ελπίζω όχι με ανάλογο τρόπο που κάποιοι απολογητές εξίσωσαν τις δυο διαφορετικές μορφές του θανάτου του Ιούδα στα ευαγγέλια βάζοντας τον να κρεμιέται και μετά να πέφτει, να κάνει κωλοτούμπα, να πέφτει με την κοιλιά σε κάτι μυτερό και να ανοίγει η κοιλιά του….εκεί είναι ψευδολογία. Όπως ψευδολογία είναι και η ερμηνεία ότι στον Ισαϊα 40:22 η λέξη chug σημαίνει σφαίρα και όχι επίπεδο κυκλικό σχήμα βασιζόμενοι σε λεξικά του 1850+ και πουθενά αλλού).

Ο παραλογισμός λοιπόν… θα συνεχιστεί..  Η ανάρτηση ανήκει στα σχόλια στο άρθρο:

Άρθρα και μελέτες επί του χριστιανικού φαινομένου (Ιωάννης Νεοκλής Φιλάδελφος Ρούσσος)

στο: http://www.pare-dose.net/4001