θεοῖς σωτῆρσιν ἔθυον καὶ ἀναθήματα ἀνέθηκα

θεοῖς σωτῆρσιν ἔθυον καὶ ἀναθήματα ἀνέθηκα
θεοῖς σωτῆρσιν ἔθυον καὶ ἀναθήματα ἀνέθηκα

NOT IN THIS "NEW GREECE" - ΟΧΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ "ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ"

NOT IN THIS "NEW GREECE"  - ΟΧΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ "ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ"
NOT IN THIS "NEW GREECE" - ΟΧΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ "ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ"

Friday, July 31, 2015

Η πυρπόληση της Μεγάλης Βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας από τον Χριστιανικό όχλο.

 photo PwDVt-860x528.jpg

 
The Burning of the Great Library of Alexandria
 
Η πυρπόληση της Μεγάλης Βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας από τον Χριστιανικό όχλο στα +391 , η
Type text or a website address or translate a document.

οποία κατά το μεσουράνημα της  περιείχε  γύρω στο 1 εκατομμύριο παπύρους ανεκτίμητης αξίας που συγκεντρώθηκαν από όλο τον αρχαίο κόσμο.
The Burning of the Library at Alexandria in 391 AD, an illustration from 'Hutchinsons History of the Nations', c. 1910

 
 
 
 
Η Βασιλική Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας, ή Αρχαία Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας, στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, ήταν η μεγαλύτερη και σημαντικότερη βιβλιοθήκη του αρχαίου κόσμου. [1] άκμασε υπό την αιγίδα της δυναστείας των Πτολεμαίων και λειτούργησε ως ένα σημαντικό κέντρο της υποτροφίας από κατασκευή του έργου κατά τον 3ο αιώνα π.Χ. έως τη ρωμαϊκή κατάκτηση της Αιγύπτου το 30 π.Χ.. Η  βιβλιοθήκη εγκαινιάσθηκε είτε κατά τη διάρκεια της βασιλείας του Πτολεμαίου Α Σωτήρος (323-283 π.Χ.) είτε  κατά τη διάρκεια της βασιλείας του γιου του Πτολεμαίου Β (283 - 246 π.Χ.). [2]

 
 
 
Την κατέστρεψε ο όχλος των χριστιανών κατά τη λεηλασία του ναού. .... και οι πάπυροι της βιβλιοθήκης δόθηκαν ως καύσιμο στα λουτρά της πόλης.
 


 Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόφιλος κινητοποιεί τον φανατισμένο χριστιανικό όχλο και ισοπεδώνουν την ονομαστή Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας.


• Η ισοπέδωση του Σεραπείου από τον φανατισμένο χριστιανικό όχλο στην Αλεξάνδρεια κατ' εντολή του Πατριάρχη Θεόφιλου ύστερα από άγριες συγκρούσεις με τους Έλληνες  κατοίκους της πόλης το 391 μ.Χ. είναι από τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα των εκτεταμένων καταστροφών σε «ειδωλολατρικά» μνημεία που προκάλεσαν πρώιμοι φανατικοί του σταυρού. Ο εντυπωσιακός ναός, που είχε αναγείρει ο Πτολεμαίος Σωτήρας το 287 π.Χ. ήταν περίφημο λατρευτικό, πνευματικό και θεραπευτικό κέντρο –

 Οι χριστιανοί οι διδάσκαλοι του ψεύδους, της δεισιδαιμονίας και της εκμετάλλευσης, το μισούσαν θανάσιμα.