θεοῖς σωτῆρσιν ἔθυον καὶ ἀναθήματα ἀνέθηκα

θεοῖς σωτῆρσιν ἔθυον καὶ ἀναθήματα ἀνέθηκα
θεοῖς σωτῆρσιν ἔθυον καὶ ἀναθήματα ἀνέθηκα

NOT IN THIS "NEW GREECE" - ΟΧΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ "ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ"

NOT IN THIS "NEW GREECE"  - ΟΧΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ "ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ"
NOT IN THIS "NEW GREECE" - ΟΧΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ "ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ"

Saturday, May 23, 2015

Λιπάσματα από τις χημικές επιχειρήσεις του Rockefeller
ΠΗΓΗ: Murder by Injection by Eustace Mullins

Κεφάλαιο 7


ΛιπάσματαΜία από τις μεγάλες αλλαγές στον κόσμο μας κατά τη διάρκεια των τελευταίων πενήντα ετών υπήρξε η «πράσινη επανάσταση», η λεγόμενη αγροτική επανάσταση σε πολλά μέρη του Τρίτου Κόσμου. Αυτή η επανάσταση έπρεπε να φέρει γρήγορα τις χώρες του Τρίτου Κόσμου μέσα του εικοστού αιώνα, και να τους επιτρέψει να ανταγωνιστούν επί ίσοις όροις τις πιο προηγμένες δυτικές χώρες. Καθώς ο εικοστός αιώνας υποχωρεί τώρα στην ιστορία, είναι προφανές ότι δεν έχει επιτευχθεί ο στόχος αυτός.
Οι χώρες της Ασίας και της Λατινικής Αμερικής που προσφέρουν περισσότερο ανταγωνισμό στην παραγωγή των τελικών προϊόντων με πολύ φθηνότερο κόστος εργασίας, αλλά στον τομέα της γεωργίας, παρά το γεγονός ότι μςγάλες νέες αγορές έχουν δημιουργηθεί με τις χημικές επιχειρήσεις του Rockefeller, η ανακούφιση της φτώχειας, η οποία υποτίθεται ότι ήταν ο στόχος της "πράσινης επανάστασης", παραμένει μια χίμαιρα. Στην πραγματικότητα, αυτές οι περιοχές του κόσμου που έχουν επισημανθεί στους χάρτες ως «υπανάπτυκτες» δεν είχαν κανένα συμβολισμό για το γεγονός ότι αυτό ήταν μια κωδική λέξη για το "ανεκμετάλλευτο», δηλαδή, δεν έχει ακόμη αξιοποιηθεί από τους αρπακτικούς διεθνείς συνωμότες. Το μόνο πραγματικό ενδιαφέρον των χρηματοδοτών ήταν να αναπτύξει αγορές για τα προϊόντα τους, τα οποία μπορούν να επιφέρουν κέρδη. Επειδή το μεγαλύτερο μέρος των χωρών του Τρίτου Κόσμου δεν είναι σε θέση να πληρώνει για αγαθά, ένα πολύπλοκο σύστημα έχει αναπτυχθεί σύμφωνα με το οποίο ο Αμερικάνος φορολογούμενος στέλνει "βοήθεια" στον Τρίτο Κόσμο. Εργάζεται σε ένα εργοστάσιο για να κάνει ένα τρακτέρ, ο ελκυστήρας τότε αποστέλλεται στην Βολιβία, και στη συνέχεια μια πληρωμή για αυτό αποσπάται από τον μισθό των εργαζομένων. Μια περαιτέρω βελτίωση, είναι ένα σύστημα με το οποίο αμερικανικές ή διεθνείς τράπεζες «δανείζουν» τα χρήματα σε αυτές τις χώρες, έτσι ώστε να μπορούν να πληρώνουν για τα αγαθά. Το Federal Reserve System, στη συνέχεια, "Εγγυάται" αυτά τα μη ρευστοποιήσιμα δάνεια με τα κεφάλαια των Αμερικανών φορολογούμενων». Για άλλη μια φορά, αποσπώνται από τον εργαζόμενο τα χρήματα από την εργασία του για την κάλυψη του κόστους των αγαθών που παράγει. Οι συντάκτες του Συντάγματος δεν οραματίστηκαν μια τέτοια εξέλιξη, με αποτέλεσμα , όταν ο εργαζόμενος αναφέρει το Σύνταγμα για την ανακούφιση από τον εκβιασμό , ο δικαστής τον ρίχνει με αγανάκτηση στη φυλακή για μαρτυρία "άσχετη" που προκαλεί "σύγχυση". Ο κόσμος είναι πλέον ένα Αρχιπέλαγος Γκουλάγκ, διοικείται από τα αμείλικτα τσιράκια του συγκροτήματος Ροκφέλερ-Ρότσιλντ. Οι Θεοί τους είναι τα χρήματα και η εξουσία. Μόνος εχθρός τους είναι ο υπέρμαχος της ελευθερίας.

Ο τρέχων ήρωας των συμφερόντων των Ροκφέλερ είναι ο Norman Borlaug, ο οποίος τιμήθηκε με το Νόμπελ Ειρήνης το 1970. Ένας αγρότης της Αϊόβα, ο Borlaug είχε σταλεί στο Μεξικό από τα συμφέροντα των Rockefeller το 1944 για την ανάπτυξη νέων τύπων των σιτηρών. Κατά τη διάρκεια των πειραμάτων εκεί, ζευγάρωσε 60.000 διαφορετικά είδη σιταριού, με αποτέλεσμα τη δημιουργία τροπικών φυλών νάνων, διπλών

113

νάνων και τριπλών νάνων από το 1964. Αυτό χαιρετίστηκε ως «πράσινη επανάσταση”. Το “υπερ-σιτάρι” παρήγαγε μεγαλύτερες αποδόσεις, αλλά αυτό έγινε με παροχή στο έδαφος τεράστιων ποσοτήτων λιπασμάτων ανά στρέμμα. Το λίπασμα είναι προϊόν των νιτρικών και του πετρελαίου, εμπορεύματα που ελέγχονται από τους Ροκφέλερ. Χρησιμοποιήθηκαν επίσης τεράστιες ποσότητες ζιζανιοκτόνων και φυτοφαρμάκων, δημιουργώντας πρόσθετες αγορές για τη χημική αυτοκρατορία των Ροκφέλερ. Στην πραγματικότητα, "η πράσινη επανάσταση "ήταν στην ουσία απλώς μια χημική επανάσταση. Σε κανένα σημείο δεν θα μπορούσαν οι χώρες του τρίτου Κόσμου να αναμένεται να πληρώσουν τα τεράστια ποσά για τα χημικά λιπάσματα και τα φυτοφάρμακα. Γι αυτό και πάλι ελήφθη μέριμνα από το σύστημα της «ξένης βοήθειας», η οποία ήταν ήδη σε ισχύ.Τα συμφέροντα του Rockefeller έστειλαν επίσης τον Robert Chandler στις Φιλιππίνες για να αναπτύξει ένα . Το αποτέλεσμα ήταν ένα ρύζι που χρησιμοποιεί τρεις φορές την προηγούμενη ποσότητα του λιπάσματος. Αυτό το ρύζι ωρίμαζε σε τέσσερις μήνες αντί των προηγούμενων έξι μηνών, παράγοντας τρεις καλλιέργειες ετησίως αντί για δύο. Όταν δύο ομάδες πλουσίων επιχειρηματιών στις Φιλιππίνες άρχισαν να αμφισβητούν η μία την άλλη για τα τοπικά κέρδη στο " Ρύζι θαύμα", οι Ροκφέλερ αποφάσισαν να εκδιώξουν την μία ομάδα, την Marcos , αντικαθιστώντας την με την φατρία Ακίνο, η οποία είχε στενούς δεσμούς με την Chase Manhattan Bank και η οποία θα μπορούσε να καταβάλει τόκους για τα δάνεια. Ως συνήθως, η "Φιλανθρωπία" των Rockefeller ήταν αλληλένδετη με τις αγορές, τα κέρδη και τον πολιτικό έλεγχο.


Τα σύγχρονα λίπασμα είναι μια βιομηχανία που βασίζεται στο πετρέλαιο.Μετά το πέρας του Β ' Παγκοσμίου Πολέμου, οι κατασκευαστές πυρομαχικών βρέθηκαν αντιμέτωποι με τεράστια αποθέματα νιτρικών αλάτων. Λόγω της της ειρήνης, η οποία αντιμετωπίζεται πάντοτε με φρίκη από τα φιλανθρωπικά ιδρύματα, νέες αγορές έπρεπε να βρεθούν και γρήγορα, για τα προϊόντα αυτά. Το Άζωτο και τα νιτρικά ήταν τα βασικά συστατικά για την κατασκευή των βομβών και κελυφών τους. Έπρεπε να αναπτυχθεί μία συγκρίσιμη αγορά εν καιρώ ειρήνης. Μετά την συνταγή που είχε δημιουργηθεί μετά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, όταν τα μονοπώλια, αντιμέτωπα με τεράστια αποθέματα που τους είχαν απομείνει σε χλώριο, το οποίο είχε κατασκευαστεί με πολύ μεγάλο κόστος για να προκαλέσει τον έντονο πόνο και τον θάνατο , διαπίστωσε ότι η μόνη πιθανή αγορά ήταν να πουλήσει στις αμερικανικές πολιτείες, που θα έριχναν στα αποθέματα του νερού τους , αποφασίστηκε το 1945 ότι η μόνη διέξοδος για τα τεράστια αποθέματα των νιτρικών, ήταν να το βάλουν στην τροφική αλυσίδα, ως λίπασμα.
Η αύξηση του ποσοστού των θανάτων από καρδιακά εμφράγματα στις Ηνωμένες πολιτείες για τα τελευταία πενήντα χρόνια έχει εξηγηθεί με απλά λόγια από τους απολογητές για το Ιατρικό μονοπώλιο, ως ένα ακόμη παράδειγμα του «Γεγονότος» ότι οι Αμερικανοί ζούσαν περισσότερο, και η προχωρημένης ηλικίας τους καθιστούσε πιο επιρρεπείς σε «εκφυλιστικές" ασθένειες όπως ο καρκίνος και τα καρδιακά προβλήματα. Αυτή ήταν η συνήθης δικαιολογία από το ιατρικό κατεστημένο, που βολικά αγνοεί σημαντικές αλλαγές στον αμερικανικό τρόπο ζωής. Για πολλά χρόνια κατά τη διάρκεια του δέκατου ένατου αιώνα, οι επιδημίες χολέρας και τυφοειδούς πυρετού είχαν καταστρέψει τους κατοίκους των μεγάλων αμερικανικών πόλεων, οι αιτίες οφείλονται στις κακές συνθήκες υγιεινής και τη μόλυνση στην παροχή νερού.

Όταν τα μονοπώλια χύνουν την περίσσεια του χλωρίου τους μέσα στα αποθέματα του νερού μετά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, το αποτέλεσμα ήταν χαιρετίστηκε ευρέως ως

114

το τέλος της επιδημίας της χολέρας και του τυφοειδούς πυρετού. Στην πραγματικότητα , η χλωρίωση δεν ήταν υπεύθυνη για την εξέλιξη αυτή. Ο τυφοειδής πυρετός σε μεγάλο βαθμό οφείλετο στη μόλυνση στους δρόμους της πόλης από μεγάλες ποσότητες από περιττώματα αλόγων, που αποσυντίθετο και γέμιζαν μύγες.

Όταν έβρεχε, η μόλυνση αυτή οδηγείτο στα αποθέματα του νερού. Με την εμφάνιση του αυτοκινήτου και την εξαφάνιση των ίππων από τους δρόμους της πόλης που διαθέταμε ως κύριο μέσο για τη μεταφορά, ο τυφοειδής πυρετός εξαφανίστηκε σχεδόν εν μία νυκτί. Αυτό συνέβη κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1920, όταν τα αυτοκίνητα αντικατέστησαν τα άλογα στους δρόμους.

Η απόρριψη αυτού του πολεμικού υλικού στα αποθέματα του νερού μας είχε ένα απρόβλεπτο αποτέλεσμα. Έφερε σε μια νέα επιδημία, την επιδημία των καρδιακών προσβολών. Το χλώριο στο νερό σε συνδυασμό με τα ζωικά λίπη στη διατροφή σχηματίζουν ένα χημικό αμάλγαμα, το οποίο, στη συνέχεια, σχηματίζει μια κολλώδη ουσία στις αρτηρίες. Αυτό δημιούργησε μια ιατρική κατάσταση γνωστή ως αθηροσκλήρωση. Η συσσώρευση αυτής της κομμιώδους ουσίας στις αρτηρίες παρεμβαίνει σταδιακά στην κυκλοφορία του αίματος, τελικά κλείνει τις κύριες αρτηρίες στην καρδιά και φέρνει την στηθάγχη και τις στεφανιαίες κρίσεις. Εδώ πάλι, μια φαινομενική "επρόοδος" στην υγιεινή αποδείχθηκε ακόμα μια ευλογία για το Ιατρικό μονοπώλιο, όπως τα γραφεία των γιατρών ήταν γεμάτα με τους Αμερικανούς που πάσχουν από καρδιακή νόσο.

Μετά το πέρας του Β ' Παγκοσμίου Πολέμου, τα μονοπώλια ξεκίνησαν μία συντονισμένη προσπάθεια να απορρίπτουν τα πλεονάσματα των νιτρικών στην αμερικανική τροφική αλυσίδα. Πράκτορες σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες συμβουλεύουν τους αγρότες στις περιοχές τους να αυξήσουν τη χρήση των λιπασμάτων, των ζιζανιοκτόνων και των φυτοφάρμακων. Αυτή η συμβουλή χρησίμευσε για να καταστήσει την καλλιέργεια ακόμη μεγαλύτερης έντασης κεφαλαίου, αναγκάζοντας τους αγρότες να πάνε στις τράπεζες για να δανειστούν περισσότερα χρήματα και ανοίγοντας το δρόμο για το πρόγραμμα τους αναγκάζοντας τους μεμονωμένους αγρότες από τη γη τους, δημιουργώντας μεγάλα γεωργικά μονοπώλια, παρόμοια με τα σοβιετικά Αγροτικά Trust. Οι αγρότες επίσης δανείζοντο για να αγοράσουν ακριβά τρακτέρ που λειτουργούσαν με βενζίνη, προσθέτοντας σε μεγάλο βαθμό στα έσοδα των Rockefeller, και την ίδια στιγμή αποστερούντο το λίπασμα που είχαν διαθέσιμο από τα άλογά τους.

Δεν ήταν τυχαίο ότι οι τράπεζες, που τόσο χαρωπά βοηθούσαν στην συσσώρευση των δανείων που χρειάζονταν οι αγρότες που ακολούθησαν πιστά τα δάνεια οδηγίες του νομού πρακτόρων τους, ήταν οι τράπεζες που πήραν τα κεφάλαιά τους από το Federal Reserve System. Αυτό το μονοπώλιο του χρήματος και των πιστώσεων του έθνους, είχε προγραμματιστεί σε μια μυστική συνάντηση από συνωμότες στο νησί Jekyl, στη Γεωργία, το Νοέμβριο του 1910, μία

συνάντηση που προήδρευσε ο γερουσιαστής Nelson Aldrich, του οποίου η κόρη είχε πρόσφατα παντρευτεί τον John D. Rockefeller, Jr.

Η θρεπτική αξία των τροφίμων που καλλιεργούνται σε μεγάλο βαθμό λίπασμάτων, και το γεγονός ότι αυτά τα τρόφιμα στη συνέχεια υφίστανται εκτεταμένη "επεξεργασία" για να καθιστούν πιο βολικά για μεγάλης κλίμακας αποθήκευση, μεταφορών και του λιανικού εμπορίου, έχει παραλειφθεί από το Ιατρικό μονοπώλειο. Μια φωνή διαμαρτυρίας ακούστηκε όταν ο Δρ ΗΜ Sinclair, ένας μεγάλος διατροφολόγος, και επικεφαλής του Εργαστηρίου Ανθρώπινης Διατροφής, του Magdalen College της Οξφόρδης, έδωσε μια ομιλία το 1957 στην Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, που ανατυπώθηκε στο British Medical Journal, στις 14 Δεκεμβρίου, του 1957. Ο Δρ Sinclair Υπενθυμίζει ότι από τις πρώτες ημέρες του ως φοιτητής της ιατρική,

115

«οι καθηγητές μου δεν μπορούσαν να απαντήσουν γιατί την προσδοκία της ζωής σε αυτόν τον αιώνα του μεσήλικα άνδρα δεν είναι καθόλου διαφορετικό από ό, τι ήταν στην αρχή αυτού του αιώνα, ή ακόμη και έναν αιώνα πριν.

Αυτό σημαίνει ότι, παρά τις μεγάλες προόδους στην Ιατρική- η πνευμονία σχεδόν εξαφανισθεί, η φυματίωση είναι σχετικά σπάνια, οι υπέροχες εξελίξεις στη χειρουργική, την ενδοκρινολογία, και στη δημόσια υγεία - ένας μεσήλικας άνδρας δεν μπορεί να αναμένει να ζήσει περισσότερο από τέσσερις χρόνια περισσότερο από ό, τι θα μπορούσε πριν και ένα αιώνα μάλιστα, στη Σκωτία.

Η προσδοκώμενη διάρκεια ζωής στην πραγματικότητα τώρα μειώνεται. » Το 1893, ένας Γερμανός γεωργικός χημικός, ο Δρ Julius Hensel, έγραψε στο βιβλίο του "Ψωμί από πέτρες», «Η γεωργία έχει εισέλθει στο ζώδιο του καρκίνου ... δεν μπορούμε να είμαστε αδιάφοροι για το τι είδους προϊόντα καλλιεργούμε για τροφή μας ή με ποιες ουσίες μας τα χωράφια μας λιπαίνονται. Δεν μπορεί να είναι αρκετό το γεγονός ότι μεγάλες ποσότητες είναι η συγκομιδή, αλλά η μεγάλη ποσότητα πρέπει επίσης να είναι καλής ποιότητας. Αυτό είναι αναμφισβήτητο ότι με την απλή λίπανση με μάργες (marl), δηλαδή, με ανθρακικό ασβέστιο, μια τέτοια μεγάλη απόδοση μπορεί να κάνει τον άνθρωπο να ικανοποιείται πάντα με μάργες, αλλά με μία τέτοια μονόπλευρη γονιμοποίηση, αργά αλλά σταθερά, θα αναπτυχθούν διαφόρων ειδών επιπτώσεις του κακού. Αυτές έχουν δώσει αφορμή για το αξίωμα της εμπειρίας: "Η λίπανση με ασβέστη κάνει πλούσιους τους πατέρες, αλλά φτωχούς τους γιους." Όπως το παρών λεπτό αλεύρι, αποστερημένο από το πίτουρο, σχεδόν εντελώς άνευ θρεπτικών συστατικών, δεν χρειάζεται να αναρωτιόμαστε για τον μεγάλο αριθμό των σύγχρονων ασθενειών. " Αυτό γράφτηκε το 1893, πριν τα συμφέροντα των Rockefeller πλημμυρίσουν τον κόσμο με λιπάσματα με βάση πετρέλαιο τους.

Για να αντιμετωπιστεί η αυξανόμενη ποικιλία των αδρανών, διατροφικώς ανεπαρκών τροφίμων, τα τσιράκια του Ιατρικού μονοπωλίου δεν βρίσκονταν σε αδράνεια.

Κατά τη διεξαγωγή των πολέμων φθοράς κατά των κορυφαίων διεκδικητών της καλύτερης διατροφής, η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (Food and Drug Administration) και η American Medical Association υπερασπίστηκαν γενναία τη χρήση των χημικών λιπασμάτων. Το ευρέως κυκλοφορών περιοδικό ΑΜΑ, Today's Health (η σημερινή Υγεία), που βρίσκεται σε κάθε δημόσιο σχολείο και βιβλιοθήκη, το Σεπτέμβριο του 1958, δήλωσε, «Εκτεταμένες έρευνες που πραγματοποιούνται από την Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση έχουν δείξει ότι η θρεπτική αξία των καλλιεργειών δεν επηρεάζονται από το έδαφος των λιπασμάτων που χρησιμοποιούνται. . . ". Αυτό διαψεύδεται από τον Δρ Αλέξη Καρέλ του ιδρύματος Ροκφέλερ , ο οποίος έγραψε, "Τα χημικά λιπάσματα, αυξάνουν την αφθονία των καλλιεργειών χωρίς να αντικαθιστούν όλα τα εξαντλημένα στοιχεία του εδάφους και έχουν έμμεσα συμβάλει να αλλάξει η θρεπτική αξία των δημητριακών και των λαχανικών. Οι όρνιθες έχουν υποχρεωθεί από την τεχνητή διατροφή και τον τρόπο ζωής, να εισέλθουν στις τάξεις της μαζικής παραγωγής. Δεν έχουν την ποιότητα των αυγών τους που έχουν τροποποιηθεί; Το ίδιο ερώτημα μπορεί να τεθεί για το γάλα, επειδή οι αγελάδες είναι πλέον περιορισμένες όλο το χρόνο και τρέφονται με τεχνητές ζωοτροφές. Οι υγιεινολόγοι δεν έχουν δώσει επαρκή προσοχή στη γένεση των ασθενειών. Οι μελέτες των συνθηκών ζωής και διατροφής, καθώς και η επίδρασή τους στην φυσιολογική και ψυχική κατάσταση του σύγχρονου ανθρώπου, είναι επιφανειακές, ατελείς και πολύ μικρής διάρκειας».

Παρά τους ισχυρισμούς των ερευνητών της κυβέρνησης, η σημασία του εδάφους αποδεικνύεται από το γεγονός ότι η αναλογία του σιδήρου στο μαρούλι μπορεί

116

να ποικίλλει από 1 mg ανά εκατό έως 50 mg ανά εκατό, σύμφωνα με τις συνθήκες του εδάφους στο οποίο καλλιεργείται. Η Μέση Δύση (Middle West) από καιρό ήταν γνωστό ως "the goiter belt," (« Η ζώνη της βρογχοκήλης»), λόγω μιας διαδεδομένης ανεπάρκειας ιωδίου στο έδαφος. ΟΙ Βρετανικές Νήσοι, οι οποίες έχουν σε μεγάλο βαθμό καλλιεργείθεί για σχεδόν δύο χιλιάδες χρόνια, έχουν τέτοιες ελλείψεις ανόργανων συστατικών στο εδάφους που οι Βρετανοί είναι γνωστοί σε όλο τον κόσμο για τα χαλασμένα τους δόντια.Το σημερινό σύστημα της γεωργικής χημείας είχε πατέρα του τον Δρ Justus von Liebig, έναν Γερμανό καθηγητή χημείας που πρότεινε να προστεθούν ορυκτά στο έδαφος και να προστεθούν οξέα για να κάνουν περισσότερο διαθέσιμα στα φυτά. Η γεωργική χημεία χρησιμοποιεί διαλυτές χημικές ουσίες οι οποίες είναι είτε όξινες ή βασικές, και τελική τους επίδραση είναι η οξίνιση του εδάφους, ενώ η χρήση χημικών ορυκτών καθιστά το έδαφος άχρηστο. Έχουν ισχυριστεί ότι εξακολουθούμε να ζούμε με τα οφέλη από την τελευταία εποχή παγετώνων και ότι ο μόνος τρόπος για να επαναανοργανοποιηθεί το χώμα είναι να υποβληθεί σε μια άλλη εποχή παγετώνων, όπως προηγουμένως συνέβη περίπου πριν 100.000 χρόνια.

Ο Δρ W.M. Albrecht, πρόεδρος του Τμήματος εδαφών στο Τμήμα Γεωπονίας στο Πανεπιστήμιο του Μισούρι, αναφέρει, "Αν και αποτελεί κοινή πεποίθηση ότι η ασθένεια είναι μια πρόκληση πάνω μας που προέρχεται εκ των έξω, υπάρχει μια αυξανόμενη αναγνώριση ότι ενδεχομένως να προέρχεται εκ των έσω, λόγω των ελλείψεων και της αποτυχίας να θρέψουμε τους εαυτούς μας σωστά. Πληρέστερη γνώση της διατροφής είναι αποκαλυπτική των διαρκώς αυξανόμενων αριθμών των περιπτώσεων ασθενειών ανεπάρκειας. Αυτά τείνουν να εντοπιστούν, όχι μόνο για στις προμήθειες τροφίμων στα σούπερ μάρκετ, όπου ο οικογενειακός προϋπολογισμός μπορεί να τους παρέχει, αλλά λίγο περισσότερο, και πιο κοντά στην καταγωγή τους, δηλαδή, στην γονιμοποίηση του εδάφους, το σημείο στο οποίο το σύνολο της γεωργικής παραγωγής απογειώνεται. . . Αυτές οι αυξανόμενες περιπτώσεις ταξινομούνται ως ανεπάρκειες ενισχύοντας την αλήθεια του εν λόγω παλιού γνωμικού, που μας λέει ότι «πρέπει να τρεφόμαστε καλά για να είμαστε υγιείς.» "

Πολλές από τις παράξενες νέες ασθένειες που έχουν προκύψει ως πανούκλα τα τελευταία χρόνια έχει βρεθεί να έχουν θρεπτική προέλευση . Ο Dr. Josephson προσδιορίζει την μυασθένεια gravis ως ενδοκρινική διαταραχή που προκύπτει από μια ανεπάρκεια του μαγγανίου, η οποία μπορεί να προκληθεί είτε από ελαττωματική αφομοίωση του μαγγανίου ή από ελαττωματικό μεταβολισμό. Η ανάγκη για χημικά λιπάσματα μπορεί να προήλθε

από μια μακροχρόνια ελάττωματική αγροτική μέθοδο, τη χρήση του άροτρου moldbord. Ο Edward H. Faulkner, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Οκλαχόμα, ανακάλυψε ότι το moldbord άροτρο ήταν καταστροφικό για την γονιμότητα του εδάφους. Αντιμετώπισε αυτό το φαινόμενο απλώνοντας πράσινη κοπριά στην επιφάνεια και εξαλείφοντας το άροτρο, ένα όργανο που κάνει σάντουιτς σχεδόν όλη την χλωρή λίπανσης (σάπια φυτική ύλη και φυτικό υπόλειμμα που βρίσκεται στην επιφάνεια του εδάφους) περίπου έξι έως οκτώ ίντσες κάτω από την επιφάνεια, όπου σχηματίζει ένα φράγμα για το νερό, το οποίο θα πρέπει να ανεβεί από τον υδροφόρο ορίζοντα. Οι άνω των έξι ίντσες, στη συνέχεια,

ξηραίνονται, καθώς εμποδίζεται η τριχοειδής δράση της κίνησης του νερού.

Τα φυτά που καλλιεργούνται με αυτό το άροτρο που εξαντλεί το χώμα προσελκύουν έντομα, ενώ εξαντλούνται οι βιταμίνες και οι ανόργανες ουσίες . Τα φυτά γίνονται ασθενικά και πεθαίνουν.

117

Βλέποντας αυτό το αποτέλεσμα, ο γεωργός αποφασίζει, στη συνέχεια, ότι το πρόβλημα είναι η έλλειψη κάποιου στοιχείου στο έδαφος, δεν συνειδητοποιεί ότι φταίει το άροτρο το οποίο έχει παρέμβει με την τριχοειδή δράση του νερού στο έδαφος. Αυτός στη συνέχεια γίνεται έτοιμος πελάτης σε μεγάλες ποσότητες χημικών λιπασμάτων. Ένας από τους κύριους παραγωγούς των λιπασμάτων αυτών ήταν η ελεγχόμενη από τους Rockefeller αμερικανική Εταιρεία γεωργικών και χημικών (American Agricultural and Chemical Company). Δεν αποτελεί έκπληξη, πως ένας από τους διευθυντές της, ο John C. Traphagen, ήταν επίσης διευθυντής της Federal Reserve Bank της Νέας Υόρκης και του Rockefeller Institute of Medicine. Ο πρωτεργάτης και διευθυντής της Αμερικανικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, ο Traphagen ήταν πρόεδρος της Τράπεζας της Νέας Υόρκης και διευθυντής της Τράπεζας Fifth Avenue. Ήταν επίσης διευθυντής της Wyandotte Chemicals, των Ασφαλίσεων Hudson, της Caledonian αμερικανικών Ασφαλίσεων, της Foreign Bondholders Protective Association, της Sun Insurance, Ltd. (μία από τις τρεις κύριες επιχειρήσεις των Rothschild), της Atlantic Mutual Insurance, της Eagle Fire Insurance, της Norwich Union Fire Insurance, Ltd., της International Nickel, της Royal Insurance Company, της Royal Liverpool Insurance και σε πολλές άλλες ασφαλιστικές εταιρείες του Λονδίνου, οι περισσότερες από τις οποίες ήταν εντός της Τροχιάς των Rothschild.

Επίσης, στο διοικητικό συμβούλιο της American Agricultural and Chemical Αμερικανικής Γεωργικής και χημικής ο John Foster Dulles, της δικηγορικής εταιρείας της Wall Street, Sullivan και Cromwell, υπηρέτησε ως Υπουργός Εξωτερικών του Eisenhower ενώ ο αδελφός του Άλλεν ήταν επικεφαλής της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών. Ο Dulles ήταν επίσης διευθυντής του International Nickel, της Bank of New York, της American Banknote Company (το οποίο παρέχει το χαρτί που χρησιμοποιείται από την Federal Reserve για να εκτυπώνει το χαρτονόμισμα, το οποίο ήταν υποστηρίζεται από ομόλογα χαρτιού) και πρόεδρος του Carnegie Endowment for International Peace, εκ των οποίων ο Alger Hiss ήταν πρόεδρος, διευθυντής στη New York Public Library , το Union Theological Seminary, και το New York State Banking Board . Ο Dulles ήταν γραμματέας στο Συνέδριο της Χάγης για την Ειρήνη το 1907, και υπηρέτησε ως γραμματέας του θείου του στη Διάσκεψη Ειρήνης των Παρισίων το 1918, ο Robert Lansing, Ουίλσον Secretary of State. Ο Dulles αργότερα υπηρέτησε στην Επιτροπή Αποζημιώσεων και το Ανώτατο Οικονομικό Συμβούλιο με τον Bernard

Baruch το 1919. Παρευρέθηκε στη Διάσκεψη του Βερολίνου για το χρέος το 1933, και ήταν Αμερικανός απεσταλμένος στα Ηνωμένα Έθνη στο Σαν Φρανσίσκο όταν Alger Hiss έγραψε το Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών το 1945. Και οι δύο Dulles και ο αδελφός Άλλεν είχαν συμμετάσχει σε μια ιστορική διάσκεψη με τον Baron Kurt von Schroder και τον Αδόλφο Χίτλερ στην Κολωνία το 1933, όταν οι αδελφοί Dulles διαβεβαίωσαν τον Χίτλερ ότι οι τραπεζίτες της Wall Street θα του προωθούσαν τα χρήματα για να ξεκινήσει το ναζιστικό καθεστώς του στη Γερμανία.

Επίσης, στο διοικητικό συμβούλιο της αμερικανικής AG & Chem ήταν ο George C. Clark των επενδυτικών τραπεζιτών, Clark και Dodge, ο John R. Dillon, ο πρόεδρος της ανυπέρβλητης Chemical Company, της Lone Start Cement, και ήταν επίσης μεγιστάνας του θεάτρου, διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου, της Twentieth Century Fox, της Θέατρα Σκούρας, καθώς επίσης και μεγιστάνας των αεροσκαφών, ως διευθυντής της Αεροναυπηγικής Curtiss-Wright και Wright, επίσης στο διοικητικό συμβούλιο ήταν ο τραπεζίτης Robert Stone, συνεργάτης του Hayden Stone, διευθυντής του Mesabi Iron Ore του Ροκφέλερ και του Island Greek Coal Company,

ΟΧΙ τα ΠΑΡΑΚΑΤΩ118Η εταιρεία, Πούντα Αλέγκρε εταιρείας ζάχαρης, ΗΠΑ Φάκελος, John P.

Chase & Company, Philadelphia και του Norfolk Steamship Company,

Αμοσκήγκ Εταιρείας και William Whitmore Εταιρίας.

Ένα άλλο μέλος της Αγ & Chem ήταν Elliott V. Bell, ο οποίος ήταν

Επίσης, ο διευθυντής της Αμερικανικής Αντικαρκινικής Εταιρείας. Ήταν μια

οικονομικές συγγραφέας για την εφημερίδα New York Times 1929-1939, η οποία

του έδωσε είσοδος στα υψηλότερα οικονομικούς κύκλους. Έγινε

οικονομικός σύμβουλος του Thomas Dewey το 1940, Supt. των Τραπεζών για

Πολιτεία της Νέας Υόρκης 1947 με 49, ο διευθυντής της McGraw Hill, συντάκτης της

το επιχειρηματικό περιοδικό Business-εβδομάδων, διευθυντής του Ροκφέλερ

Chase Manhattan Bank, η New York Life, Νέα Υόρκη Τηλέφωνο

Η εταιρεία, Τριηπειρωτική Corporation, Revere χαλκού και ορειχάλκου και

άλλες επιχειρήσεις. Επίσης, διορίστηκε στην Επιτροπή Κοινωνικών

Οικονομικών ασφαλείας για την ΛΑΟ, και διαχειριστής του Ιωάννη Σ Guggenheim

Ίδρυμα, ο Straus Ίδρυμα Ρότζερ. Η κόρη του είναι ο κορυφαίος

Νέα Υόρκη socialite, κα Thomas Hoving, ένα από τα «όμορφα

τους ανθρώπους. "

ΕΩΣ ΕΔΩ ΟΧΙΗ χρήση των χημικών λιπασμάτων προκάλεσε την περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη στα λαχανικά να μειώνεται σταθερά σε ποσοστό δέκα τοις εκατό το χρόνο.

Ωστόσο, το πιο επικίνδυνο φαινόμενο, και η πιθανή αιτία της διατροφικά επαγόμενης ασθένειας, ήταν το γεγονός ότι τα χημικά λίπασμα μείωσαν την ποσότητα καλίου στο έδαφος, ενώ αύξησαν την ποσότητα του νατρίου. Το κάλιο και το νάτριο είναι οι ηγέτες δύο ηλεκτρικά αντιτιθέμενων ομάδων. Το ανενεργό κάλιο στον οργανισμό οδηγεί στην ασθένεια και ιδιαίτερα στον καρκίνο. Το αυξημένο νάτριο μπορεί να εξηγήσει τη δραματική αύξηση στην επίπτωση της υψηλής αρτηριακής πίεσης σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες, επειδή ο πληθυσμός μας καταναλώνει σταθερά αυξανόμενες ποσότητες νατρίου από τροφές που καλλιεργήθηκαν με χημική λίπανση, ενώ ταυτόχρονα υποφέρουν από τα αποτελέσματα της μείωσης σταθερά των επιπέδων καλίου στον ανθρώπινο οργανισμό. Το κάλιο είναι ιδιαίτερα αναγκαίο για την ρύθμιση της καρδιάς. Η έλλειψη του στο σώμα καθιστά το σύστημα επιρρεπείς σε ξαφνική καρδιακή προσβολή.

Οι διατροφολόγοι πιστεύουν τώρα ότι η χρήση χημικών λιπασμάτων στο έδαφος προκαλεί το εβδομήντα τοις εκατό του συνόλου της αναιμίας στους πολίτες των Ηνωμένων Πολιτείών, επειδή αυτά τα λιπάσματα δεν αντικαθιστούν τον σίδηρο στο έδαφος, αλλά στην πραγματικότητα το καταργούν.

Η χρήση χημικών λιπασμάτων επιτάχυνε την κυριαρχία της παγκόσμιας προσφοράς σιτηρών από τις μεγάλες εταιρείες, που είναι στενά συνδεδεμένες με τα συμφέροντα των Ροκφέλερ. Το 1919, η μεγαλύτερη παραγωγός σπόρων στον κόσμο ήταν η Montana Farming Corporation. Εκείνη την εποχή, το σιτάρι έπιανε μια εγγυημένη τιμή των 2,20 δολαρίων ανά μπούσελ (bushel) και δημιουργούντο τεράστια κέρδη. Στο διοικητικό συμβούλιο των διευθυντών της Μοντάνα επικεφαλής της ήταν ο JP Morgan, του οποίου τα συντριπτικά συμφέροντα στις τράπεζες, τον χάλυβα και τους σιδηρόδρομους δεν είχε δόσει καμία ιδέα για την επιθυμία του να γίνει αγρότης. Ο Morgan υπηρετούσε στο Ομοσπονδιακό Συμβουλευτικό Συμβούλιο του Federal Reserve Board, που αντιπροσώπευε τις κεντρικές τράπεζες της περιοχής της Νέας Υόρκης. Συνεργάτες του στο διοικητικό συμβούλιο της Montana Farming ήταν ο τραπεζίτης του Ροκφέλερ, ο James Stillman της National City Bank - δύο από τις κόρες του παντρεύτηκαν δύο γιους του Γουίλιαμ119Rockefeller, τον Francis Χίνκλεϊ Sisson, αντιπρόεδρο της ελεγχόμενης από την τράπεζα Morgan , Guaranty Trust-IT που είναι πλέον Morgan Guaranty Trust, τον Charles D. Norton, τον οποίο ο Morgan τοποθέσε ως Πρόεδρο του προσωπικού γραμματέα του Taft κατά τη διάρκεια της προεδρίας Taft. Ο Norton υπηρέτησε ως πρόεδρος της Morgan First National Bank (αργότερα συγχωνεύτηκε με την National City Bank του Rockefeller για να σχηματίσουν τον τραπεζικό κολοσσό, Citibank). Ο Norton ήταν ένας από τους αρχικούς συνωμότες παρών στο νησί Jekyl για να συντάξει κρυφά την Federal Reserve Act. Ήταν διευθυντής των Montgomery Ward, Equitable Life, ΑΤΤ, Τάιντγουωτερ Oil, και του Delaware and Lackawanna Railroad. Διετέλεσε επίσης διευθυντής σε μια σειρά από τις αγαπημένες φιλανθρωπίες του Morgan, τον Αμερικανικό Ερυθρό Σταυρό, την Russell Sage Foundation και το Μητροπολιτικό Μουσείο. Επίσης, σχετικά με το Διοικητικό Συμβούλιο της Montana Farming ήταν ο Charles H. Sabin, διευθυντής της Guaranty Trust, της Merchants and Metals National Bank, πρόεδρος της the Asia Banking Corporation, της American Foreign Securities Corporation, τις Mackay Companies, της Postal Telegraph και πολλών άλλων επιχειρήσεων.

Σήμερα, το παγκόσμιο εμπόριο σιτηρών είναι σταθερά στα χέρια των εξής πέντε εταιρειών: Cargill, Continental Grain, Louis Dreyfus, Bunge και Andre. Αυτές οι επιχειρήσεις έχουν γίνει πλούσιες και ισχυρές ιππεύοντας το κύμα των supergrains που αναπτύχθηκε από το Trust του Rockefeller. Έχουν στενή επαφή με τα συμφέροντα αυτά και τα τραπεζικά συμφέροντα των Ροκφέλερ, στηριζόμενοι κυρίως στο διεθνές δίκτυο της Chase Manhattan. Αυτές οι εταιρείες έχουν επίσης ωφεληθεί από την ανάπτυξη των υβριδικών σπόρων του Ιδρύματος Rockefeller, ιδίως από το καλαμπόκι. Από εμπορική άποψη, η έλξη που προκαλούν τα υβρίδια είναι ότι δεν μπορούν να αναπαραχθούν. Ως αποτέλεσμα, ο καλλιεργητής πρέπει να δίνει χρήματα για να αγοράσει μία νέα προμήθεια υβριδικών σπόρων κάθε χρόνο. Οι υβριδικοί σπόροι έχουν ένα άλλο μεγάλο πόλο έλξης για τα μονοπώλια. Δίνουν στη μητρική εταιρεία, η οποία κατέχει το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, το μονοπώλιο για τη συγκεκριμένη ποικιλία του σπόρου. Έτσι έχουμε ένα δίδυμο παράγοντα: την εμπορική βιωσιμότητα και το μονοπώλιο για να δώσουν στις τράπεζες και τα Χημικά Τραστ ένα ασφυκτικό κλοιό στον Αμερικανό αγρότη. Οι υβριδικοί σπόροι δίνουν μια μέση αύξηση της τάξης του είκοσι με τριάντα τοις εκατό περισσότερο ανά στρέμμα, το οποίο είναι ένα ισχυρό σημείο πώλησης για τον αγρότη. Ομοίως, το «Σιτάρι θαύμα», το οποίο προήλθε στο International Maize and Wheat Improvement Center στο El Butan, στο Μεξικό, είχε ως αποτέλεσμα την ανάπτυξη μιας ποικιλίας σιταριού, που θα μπορούσε να αντέξει κάτω από τη δύναμη της έντονης βροχής και τις τροπικές καταιγίδες. Παρήχθη από διασταύρωση Μεξικού σιταριού με τα στελέχη των ιαπωνικών νάνων που είχαν κοντά, ανθεκτικά στέλεχη. Το Norin-10 από το νησί Honshu, ήταν αρκετά δύσκολο να σταθεί κάτω από τους ιαπωνικούς τυφώνες. Έγινε ο τύπος ο οποίος έκανε την «πράσινη επανάσταση» πραγματικότητα. Μετά το 1960, ο Μεξικανικός σταθμός κυκλοφόρησε μια μακρά σειρά των σίτων, το Nanair 60, για το έτος 1960, το Pitic 62, το Penjamo 62, το Sonora 64, το Lerma Rojo 64, το India 66, το Siete το Cerros 66, το Super X 67, το Yecoar 70, και το Cajeme 71.

Παρά το γεγονός ότι απαιτούν εντατική λίπανση και άρδευση, όλα θα μπορούσαν να ευδοκιμήσουν σε τροπικές χώρες. Το Big Five ασκεί τεράστια πολιτική και οικονομική εξουσία, λόγω των τεράστιων ταμειακών ροών τους και επειδή τόσες πολλές κυβερνήσεις εξαρτώνται από την επισιτιστική βοήθεια τους για να

120

διατήρησουν την πολιτική σταθερότητα. Αυτό φάνηκε κατά τη διάρκεια αυτού που οι ιστορικοί αποκαλούν πλέον ως η Μεγάλη Σοβιετική Ληστεία σιτηρών (Great Soviet Grain Robbery) το 1972.

Ενορχηστρωμένη από τον Henry Kissinger, πολύχρονο ανδρείκελο των Rockefeller από την Chase Manhattan Bank. Η συμφωνία αυτή διέσωσε την ετοιμόρροπη Σοβιετική κυβέρνηση, ενώ κόστησε στους Αμερικανούς φορολογούμενους πολλά δισεκατομμύρια. Τον Ιούλιο του 1972, η Σοβιετική Ένωση αγόρασε σιτάρι από τις Ηνωμένες Πολιτείες,

σε μια προσπάθεια να αντισταθμίσει την καταστροφική ανικανότητα του Σοβιετικού συστήματος γεωργίας κοινοκτημοσύνης. Το 1963, η Ρωσία είχε αρχίσει μια πολιτική για την αγορά σίτου από το εξωτερικό με την αγορά 6.800.000 τόνων από τον Καναδά για $500 εκατομμύρια. Για να πληρώσει για τις αγορές από τις Ηνωμένες Πολιτείες το 1972, η Σοβιετική Ένωση είχε τη δυνατότητα να καλύψει την πληρωμή με τον ακόλουθο τρόπο: η κεντρική τράπεζα της Ουγγαρίας, ενεργώντας για τη Σοβιετική Ένωση, μια παραγγελία να πωλούν το δολάριο βραχυπρόθεσμα για $ 20 δισεκατομμύρια. Ο Γραμματέας του Υπουργείου Οικονομικών, John Connally, στη συνέχεια, υποτίμησε το δολάριο κατά δέκα τοις εκατό. Η Σοβιετική Ένωση κέρδισε $4 δισεκατομμύρια για τις ανοικτές πωλήσεις του δολαρίου και τα κατέβαλλε για το σιτάρι.

Ο Michel Sidona, που είχε μπλέξει πολύ βαθειά με τους Ρότσιλντ και την οικογένεια Hambro στους διεθνείς χρηματοπιστωτικούς χειρισμούς, περιγράφει τη διαδικασία από το κελί του, όπου βρέθηκε αργότερα νεκρός. "Στην απύθμενη αφέλεια τους, οι Ηνωμένες Πολιτείες παρείχε στην Σοβιετική Ένωση με 4 δισεκατομμύρια δολάρια, χρήματα που έκτοτε αναμφιβόλως επένδυσε στην καταστροφή των ευεργετών της. Άρχισα να βλέπω τότε ότι η Αμερική ήταν η αιτία της δικής της καταστροφή . Σας λέω, σε όλη την ιστορία, καμία δύναμη δεν έχει τόσο τυφλά οπλίσει και ενισχύσει τους εχθρούς της, όπως αυτή."Η σοβιετική συμφωνία σιτηρών είχε ως αποτέλεσμα την αύξηση της τιμής όλων των αποθεμάτων τροφίμων στις Ηνωμένες Πολιτείες κατά είκοσι τοις εκατό. Εξ' αιτίας των περιορισμών που επιβλήθηκαν από το Κογκρέσο, για τη φόρτωση σιτηρών σε ξένα σκάφη, ένα μέτρο που ψηφίστηκε για να βοηθήσουν τη μη συρρίκνωση του εμπορικού μας στόλου, οι σοβιετικές αγορές σιτηρών το 1972 κόστισαν στον αμερικανό φορολογούμενο επιπλέον πενήντα πέντε εκατομμύρια δολάρια σε επιχορηγήσεις για χύδην μεταφορές. Οι Αμερικανοί αερομεταφορείς απέστελλαν το σιτάρι για δεκαέξι δολάρια τον τόνο, αν και ξένα σκάφη το πραγματοποιούσαν για εννέα δολάρια τον τόνο.Μέχρι σήμερα, μόνο μερικοί διεθνείς έμποροι σιτηρών και σοβιετικοί αξιωματούχοι γνωρίζουν πραγματικά την τιμή που χρεώνεται για σαράντα εκατομμύρια τόνους σιτηρών που οι Σοβιετικοί αγόρασαν από τις Ηνωμένες Πολιτείες μεταξύ 1971 και 1977. Οι Αξιωματούχοι των ΗΠΑ στο Τμήμα Γεωργίας δηλώνουν πως δεν έχουν κανένα αρχεία σχετικά με το καταβληθέν τίμημα, ή αν το έχουν καταβάλει.

Μόνο ο Χένρι Κίσινγκερ ξέρει και δεν λέει.

Οι Πέντε Μεγάλοι Έμποροι σιτηρών εμπλέκονται επίσης σε μεγάλο βαθμό στον χειρισμό του νομίσματος, εμπορευόμενοι τεράστια ποσά κάθε μέρα σε νόμισμα συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης, γιατί οι προσφορές σε σπόρους προκαλούν μεγάλες διακυμάνσεις στην αποτίμηση των παγκόσμιων νομισμάτων. Με τον εσωτερικό χειρισμό τους, κάνουν τεράστια κέρδη όταν η αξία των νομισμάτων κινείται προς τα πάνω ή προς τα κάτω.

Η Cargill έχει πλέον το 25% του εμπορίου σιτηρών στον κόσμο. Η Bunge της Αργεντινής έχει το 20%. Η Continental Grain άρχισε να λειτουργεί κατά τη διάρκεια των Ναπολεόντειων Πολέμων, παρέχοντας σιτηρά και για τις δύο πλευρές. Έχει το 25% των παγκόσμιων σιτηρών εμπορίου - ο νυν επικεφαλής της επιχείρησης, Michel Fribourg, κατέχει το 90% των απόθεματων, με το γιο του Rene. Η Michel Fribourg ήταν ένας Γάλλος πολίτης ο οποίος εντάχθηκε στην US Army Intelligence κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Αυτός121στη συνέχεια έγινε πολίτης των ΗΠΑ. Οι Andre, μια ελβετική οικογένεια που ανήκει σε μια αυστηρή αίρεση των Ελβετών Καλβινιστών οι οποίοι είναι μέλη του παγκόσμιου και πολύ μαχητικού Plymouth Brethren, και οι Dreyfus, οι οποίοι έχουν το είκοσι τοις εκατό του παγκόσμιου εμπορίου σιτηρών.Οι Dreyfus έχουν τώρα επικεφαλής τον Nathaniel Samuels, ο οποίος υπηρέτησε τον πρόεδρο Νίξον

ως Υφυπουργός Οικονομικών Υποθέσεων. Ο πρόεδρος του Bunge, Walter Klein, το γραφείο του οποίου είναι στο One Chase Manhattan Plaza της Νέας Υόρκης, είναι υπάλληλος χάραξης πολιτικής του Συμβουλίου Εμπορίου και Οικονομίας ΗΠΑ-ΕΣΣΔ .122


ΠΗΓΗ: