θεοῖς σωτῆρσιν ἔθυον καὶ ἀναθήματα ἀνέθηκα

θεοῖς σωτῆρσιν ἔθυον καὶ ἀναθήματα ἀνέθηκα
θεοῖς σωτῆρσιν ἔθυον καὶ ἀναθήματα ἀνέθηκα

NOT IN THIS "NEW GREECE" - ΟΧΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ "ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ"

NOT IN THIS "NEW GREECE"  - ΟΧΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ "ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ"
NOT IN THIS "NEW GREECE" - ΟΧΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ "ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ"

Friday, April 17, 2015

Mockingbird: Η ανατροπή του Ελεύθερου Τύπου από τη CIA

 
Mockingbird: Η ανατροπή του Ελεύθερου Τύπου από τη CIA
 


"Θα μπορούσατε να έχετε έναν δημοσιογράφο  φθηνότερα από ό, τι ένα καλό κωλ γκερλ, για ένα ζευγάρι των εκατό δολαρίων το μήνα." - λειτουργός της   CIA συζητά με τον Philip Graham, εκδότη της Washington Post, σχετικά με τη διαθεσιμότητα και τις τιμές των δημοσιογράφων που είναι πρόθυμοι να πλασάρουν την προπαγάνδα της CIA και ιστορίες κάλυψης.
"Katherine The Great," ("Η Μεγάλη Αικατερίνη,") από την Deborah Davis (New York: Sheridan Square Press, 1991) 


"Η Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών κατέχει τον καθένα  με κάποια σημασία στα μεγάλα μέσα ενημέρωσης." - William Colby, πρώην διευθυντής της CIA,   αναφέρεται από τον Dave McGowan, στο εκτροχιασμένη  Δημοκρατίας.

«Υπάρχει μια αρκετά απίστευτη εξάπλωση σχέσεων. Δεν χρειάζεται να χειραγωγήσουν το περιοδικό Time, για παράδειγμα, γιατί υπάρχουν άνθρωποι [Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών] σε επίπεδο διαχείρισης." - William B. Bader, πρώην αξιωματικός των μυστικών υπηρεσιών της CIA, ομιλώντας στα μέλη της Επιτροπής Πληροφοριών της Γερουσίας, τη CIA και τα Μέσα Ενημέρωσης, από τον Carl Bernstein

«Η σχέση της Υπηρεσίας με τους [The New York] Times ήταν μακράν η  πιο πολύτιμη μεταξύ των εφημερίδων, σύμφωνα με αξιωματούχους της CIA. [Ήταν] η γενική πολιτική των Times ... για την παροχή βοήθειας προς τη CIA όποτε αυτό είναι δυνατό." - Η CIA και τα Μέσα Ενημέρωσης, από τον Carl Bernstein«Ο Γερουσιαστής William Proxmire έχει υπολογήσει τον αριθμό των υπαλλήλων του ομοσπονδιακής υπηρεσίας  πληροφοριών σε 148.000 ... αν και αριθμός του Proxmire είναι συντηρητικός. Η "κοινότητα της υπηρεσίας πληροφοριών» ορίζεται επίσημα πως περιλαμβάνει μόνο εκείνες τις οργανώσεις που είναι μέλη του Συμβουλίου Πληροφοριών των ΗΠΑ (USIB)? μια ντουζίνα από άλλους οργανισμούς, χρεώνονται με ξένες και εγχώριες δουλειές Πληροφοριών και δεν περιλαμβάνονται στον όρο .... Ο αριθμός των εργαζομένων που απασχολούνται στις πληροφορίες   από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση δεν είναι 148.000, αλλά κάποιο ακαθόριστο πολλαπλάσιο του αριθμού αυτού. " - Jim Hougan, Spooks (κατάσκοποι)

"Εδώ και αρκετό καιρό έχω διαταραχθεί από τον τρόπο που η CIA έχει εκτραπεί από την αρχική αποστολή της. Έχει γίνει ένα επιχειρησιακό και μερικές φορές ένα σκέλος χάραξης πολιτικής της κυβέρνησης .... δεν είχα ποτέ οποιαδήποτε ιδέα ότι όταν δημιούργησα τη CIA ότι θα χρησιμοποιούσε το μανδύα και το στιλέτο σε καιρό ειρήνης. "
-- πρώην Πρόεδρος Χάρι Τρούμαν, στις 22 Δεκεμβρίου 1963, ένα μήνα μετά τη δολοφονία του JFK, σε τμήμα  της Washington Post, - έγκαιρη έκδοση
Διαβάστε περισσότερα: whatreallyhappened.com

http://whatreallyhappened.com/RANCHO/POLITICS/MOCK/mockingbird.php#ixzz3WzrUEZn6