θεοῖς σωτῆρσιν ἔθυον καὶ ἀναθήματα ἀνέθηκα

θεοῖς σωτῆρσιν ἔθυον καὶ ἀναθήματα ἀνέθηκα
θεοῖς σωτῆρσιν ἔθυον καὶ ἀναθήματα ἀνέθηκα

NOT IN THIS "NEW GREECE" - ΟΧΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ "ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ"

NOT IN THIS "NEW GREECE"  - ΟΧΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ "ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ"
NOT IN THIS "NEW GREECE" - ΟΧΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ "ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ"

Sunday, April 26, 2015

Μυστικά πειράματα της CIA (ντοκιμαντέρ)


Μυστικά πειράματα της CIA (ντοκιμαντέρ)
Vigilant Citizen στις 31 του Μαρτίου, 2015
Vigilant Citizen - vigilantcitizen.com 29 Μαρτίου 2015

Το ντοκιμαντέρ του National Geographic εξετάζει τα μυστικά πειράματα της CIA που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου. Επικεντρώνεται κυρίως στον έλεγχο του νου και τις τεχνικές πλύσης εγκεφάλου που συνδέονται με αυτόν: Η ύπνωση, η θεραπεία με ηλεκτροσόκ και τα ναρκωτικά.

Τα Μυστικά πειράματα της CIA εξερευνούν μια σελίδα του βιβλίου της ιστορίας που έχει συχνά σε μεγάλο βαθμό αποκρυβεί ή εντελώς τεμαχιστεί. Πρόκειται για τα ανησυχητικά πειράματα που πραγματοποιούνται από τη CIA κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου, ειδικά για τον έλεγχο του νου. Το ντοκιμαντέρ εξηγεί πώς οι τεχνικές τους μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να δημιουργήσουν «Manchurian υποψηφίους» (γνωστούς και ως σκλάβους ΜΚ) που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη διεξαγωγή δολοφονιών αλλά  και για άλλες ενέργειες.


Είναι το αποκορύφωμα του Ψυχρού Πολέμου και η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών είναι απελπισμένη για την καταπολέμηση της εξάπλωσης του κομμουνισμού. Η CIA εγκαινιάζει ένα άκρως απόρρητο ερευνητικό πρόγραμμα με συγκεκαλυμμένη χρήση  βιολογικών και χημικών παραγόντων. Στην προσομοίωση επιθέσεων σε πληθυσμούς του εχθρού, οι ολόκληρες πόλεις στην Αμερική έχουν μολυνθεί με βακτήρια, εκθέτοντας τα εκατομμύρια των Αμερικανών στον μικροβιακό πόλεμο.
 


Αλλά ο πραγματικός στόχος της έρευνας είναι να τελειοποιήσει την τέχνη του ελέγχου του νου. Ψυχίατροι σε κορυφαία ακαδημαϊκά ιδρύματα εργάζονται κάτω από μυστική σύμβαση με τον οργανισμό. Οι ψυχιατρικοί ασθενείς, οι φυλακισμένοι, ακόμη και εν αγνοία τους τα μέλη του κοινού που εκτίθενται σε μία τρομακτική σειρά πειραμάτων που αποσκοπούν στη διευκόλυνση των ανακρίσεων, να προκαλέσουν αμνησία και να προγραμματίσουν μία νέα συμπεριφορά.

Κάθε ψυχολογική τεχνική διερευνάται , συμπεριλαμβανομένης της ύπνωσης, της θεραπείας με ηλεκτροσόκ και των θανατηφόρων κοκτέιλ φαρμάκων. Ποια ήταν η έκταση αυτών των πειραμάτων πλύσης εγκεφάλου; Πώς η CIA ενεπλάκη σε τέτοιες εκτεταμένες και ανησυχητικές έρευνες; »Εδώ είναι αυτό:

 

Ενώ το ντοκιμαντέρ ρίχνει φως σε μια πληθώρα σημαντικών γεγονότων, δεν εκθέτει ολόκληρο το σύστημα. Ο Έλεγχος του νου δεν είναι απλώς ένα «πείραμα» που αναπτύχθηκε για να νικήσει την ΕΣΣΔ. Είναι πραγματικά ένα σύστημα που είναι πιο ισχυρό σήμερα από ότι ήταν ποτέ. Είναι πιο συγκεκαλυμμένο,  πολύ πιο εξελιγμένο και χρησιμοποιείται για διάφορους σκοπούς και σε όλα τα είδη των πεδίων, συμπεριλαμβανομένων των στρατιωτικών, τη βιομηχανία του θεάματος και τα υπόγεια δίκτυα της ελίτ.