θεοῖς σωτῆρσιν ἔθυον καὶ ἀναθήματα ἀνέθηκα

θεοῖς σωτῆρσιν ἔθυον καὶ ἀναθήματα ἀνέθηκα
θεοῖς σωτῆρσιν ἔθυον καὶ ἀναθήματα ἀνέθηκα

NOT IN THIS "NEW GREECE" - ΟΧΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ "ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ"

NOT IN THIS "NEW GREECE"  - ΟΧΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ "ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ"
NOT IN THIS "NEW GREECE" - ΟΧΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ "ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ"

Saturday, March 07, 2015

Θέμος Στοφορόπουλος: «Θράκη και Αιγαίο στο διεκδικητικό πλαίσιο της Άγκυρας»

Οι «Δεσμοί Ελλήνων. σας προσκαλούν στην ομιλία του πρέσβη επί τιμή
κ. Θέμου Στοφορόπουλου με θέμα

«Θράκη και Αιγαίο στο διεκδικητικό πλαίσιο της Άγκυρας»
Σάββατο 7 Μαρτίου, 8 μ.μ.
Πασαλίδη 29, Κ. Τούμπα, Θεσσαλονίκη
περιοχή αγ. Φανουρίου


Ο κ. Στοφορόπουλος είναι ένας από τους ελάχιστους «μεγάλους διπλωμάτες» των δεκαετιών μετά τη μεταπολίτευση, που άφησε εποχή στο ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών, διαχρονικά μαχητικός στην υπεράσπιση των ελληνικών θέσεων, δεν δίστασε να παραιτηθεί επί πρωθυπουργίας Ανδρέα Παπανδρέου, λόγω της «ελληνοτουρκικής προσέγγισης» στο Νταβός. Αναφορικά με το θέμα της ΑΟΖ, έχει γράψει:
«Για την αξιοποίηση υδρογονανθράκων στο υπέδαφος του θαλασσίου βυθού  η αποκλειστική οικονομική ζώνη (ΑΟΖ), που υπάρχει μόνον αν ανακηρυχθεί  δεν παρέχει βέβαια και σημαντικά πλεονεκτήματα σε σύγκριση με την υφαλοκρηπίδα  που υπάρχει και χωρίς αναγγελία. Η οροθέτηση μεταξύ ΑΟΖ Ελλάδας και Τουρκίας θα εξαρτιόταν, όπως συμβαίνει και με την υφαλοκρηπίδα, από το συσχετισμό ισχύος των δύο κρατών και μάλιστα από τις δυνατότητες των ενόπλων δυνάμεων που το καθένα διαθέτει. Αν δεν είναι σίγουρο πως η Ελλάδα έχει την ικανότητα αποτροπής τουρκικής επίθεσης και αν πρόθεση της κυβέρνησης είναι να στηριχθεί σε ενθαρρύνσεις ξένων, έρχονται στη σκέψη οι στίχοι του Σολωμού “άλλος σου έταξε βοήθεια /και σε γέλασε φρικτά”. Αλλά και αν τηρηθούν οι υποσχέσεις που έχουν ενδεχομένως δοθεί, μια τέτοια εξάρτηση θα συντελέσει σε ακόμα μεγαλύτερη εκμετάλλευση και υποδούλωση του ελληνικού λαού».

  1. http://youtu.be/6T97DRQ1XSw
  2. http://youtu.be/sb-cOsHdyFQ
  3. http://youtu.be/9QjMUsX_WQE
  4. http://youtu.be/578dvEKyo-w
  5. http://youtu.be/wQHaI8M9FkY
  6. http://youtu.be/Q3zOGT_Be6g
  7. http://youtu.be/bXcOELtOJZY


Τετάρτη 5 Φλεβάρη 2014

Θέμος Στοφορόπουλος Πρέσβης επί τιμή.

Χρειάζεται υποστήριξη στον αγώνα του ΚΚΕ κατά των πολιτικών δυνάμεων του κεφαλαίου και όσων βοηθούν το κεφάλαιο και αποπροσανατολίζουν το λαό υποσχόμενοι φιλολαϊκή ΕΕ, χωρίς σοσιαλισμό. Ενώ γνωρίζουν ή θα έπρεπε να γνωρίζουν ότι αυτό είναι αντιφατικό και αδύνατο, καθώς η θεωρία και η πείρα έχουν δείξει. Οπως αποκλείεται και να εξασφαλίσει η ΕΕ την εδαφική κυριαρχία της Ελλάδας ή της Κύπρου.
(…..)
Γενικότερα, ισχυροποίηση του ΚΚΕ σημαίνει μεγαλύτερη προστασία του λαού, κάθε στιγμή, σε όλη την Ελλάδα.