θεοῖς σωτῆρσιν ἔθυον καὶ ἀναθήματα ἀνέθηκα

θεοῖς σωτῆρσιν ἔθυον καὶ ἀναθήματα ἀνέθηκα
θεοῖς σωτῆρσιν ἔθυον καὶ ἀναθήματα ἀνέθηκα

NOT IN THIS "NEW GREECE" - ΟΧΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ "ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ"

NOT IN THIS "NEW GREECE"  - ΟΧΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ "ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ"
NOT IN THIS "NEW GREECE" - ΟΧΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ "ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ"

Friday, June 06, 2014

Ούτε οι άθεοι δεν συμφωνούν με την Ένωση Άθεων

 
Ούτε οι άθεοι δεν συμφωνούν με την Ένωση Άθεων
 
Τελικά ούτε οι άθεοι δεν μπορούν να συμβαδίσουν με την Ένωση Άθεων Ελλάδας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αντίδρασης και πολύ φρέσκο μάλιστα, αποτελεί μια δημοσίευση στο site “Πάρε-δώσε”.  Μια δημοσίευση όμως η οποία γίνεται κατά της “Ένωσης Άθεων” και με πολύ σκληρό λόγο, λογικό είναι να κάνει εντύπωση και να προβληματίσει πολλούς άθεους και μη, αφού η κοινή λογική θα έλεγε πως υπάρχουν ίδιες απόψεις.
 
Στην δημοσίευση με τίτλο “Περί της «Ένωσης Άθεων»” (http://www.pare-dose.net/5169) στις 31/3/2014, φαίνεται ξεκάθαρα ότι υπάρχει μεγάλη καχυποψία απέναντι σε αυτή την ένωση. Κάποιοι μάλιστα φτάνουν σε σημείο να δηλώνουν δημόσια πως ακόμα και η ονομασία “Ένωση Άθεων Ελλάδας” είναι μια ονομασία την οποία δεν δικαιούται να φέρει.
 
Ο συντάκτης της παραπάνω δημοσίευσης κατακρίνει την ένωση σχετικά και με την θετική της στάση απέναντι στην ανέγερση τζαμιού στην Αθήνα. Συγκεκριμένα αναφέρει:
«θα το πω όσο πιο απλά και ωμά γίνεται: Αυτά είναι αριστερίστικες, θολοκουλτουριάρικες και πολυπολιτισμικές μαλακίες, με μπόλικο πασπάλισμα «ανθρωπίνων δικαιωμάτων», «ελευθερίας έκφρασης» κ.λπ. κ.λπ.. Η θέση αυτή της εν λόγω ΜΚΟ, ενισχύει σοβαρά την αμφιβολία για το κατά πόσον είναι «απολιτίκ» κι «ακομματίκ», όσο κι αν αυτή υποστηρίζει κάτι τέτοιο. (Αν κι εκείνο το «Οι προσωπικές απόψεις των Μελών της Ένωσης δεν εκφράζουν τις απόψεις της Ένωσης. Οι θέσεις της Ένωσης εκφράζονται μόνο μέσω των νόμιμων εκπροσώπων της», όπως και το άρθρο 6 του καταστατικού της Ένωσης, βρωμάνε κομματική πειθαρχία κομμουνιστικού κόμματος). Τέτοιες θέσεις, είναι σχεδόν αδύνατον να μην τις κοιτάξεις και μέσα από πολιτικό πρίσμα, όταν αυτές οι θέσεις χτυπούν στη βάση της την Αθεΐα. Ένας άθεος, από τη στιγμή που στηρίζει, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, τη λατρεία μιας οποιασδήποτε ένθεης θρησκείας (ακίνδυνης, αδιάφορης, ή επικίνδυνης), μάλλον έχει χάσει τον προσανατολισμό του.»
 
Τα όσα γενικά αναφέρονται στο άρθρο τα οποία μπορεί να τα δει κάθε αναγνώστης προς την Ένωση Άθεων. Παρακάτω αναφέρεται:
«Κι έχουμε και τ' άλλο: Μα καλά, πόση αφέλεια μπορεί να κρύβεται, στην πεποίθηση ότι ένας ένθεος θα γίνει άθεος επειδή διαβάζει πνευματώδη, αλλά «ξερά» διαφημιστικά μηνύματα σε ιστοσελίδες, λεωφορεία και διαφημιστικές πινακίδες, λες και η Αθεΐα είναι ένα σαμπουάν καλύτερο από ένα άλλο (θυμίζει το «λούσου με Ούλτρεξ και θα δεις»). Πραγματικά, υπάρχει έστω κι ένας άθεος, που πέρασε στην Αθεΐα, επειδή του έκανε «κλικ», κάποιο από αυτά τα ανούσια διαφημιστικά; Ο μιμιτισμός συνήθως δεν είναι καλό πράγμα. Ας ελπίσουμε, ότι δεν θα δούμε και στην Ελλάδα «εκκλησίες» άθεων, όπως γίνεται δειλά δειλά στο εξωτερικό, γιατί τότε οι Ιουδαιοχριστιανοί θα έχουν κάθε δίκιο να χλευάσουν μια τέτοια ξεφτίλα.»
 
Λευτέρης Παπαδόπουλος