θεοῖς σωτῆρσιν ἔθυον καὶ ἀναθήματα ἀνέθηκα

θεοῖς σωτῆρσιν ἔθυον καὶ ἀναθήματα ἀνέθηκα
θεοῖς σωτῆρσιν ἔθυον καὶ ἀναθήματα ἀνέθηκα

NOT IN THIS "NEW GREECE" - ΟΧΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ "ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ"

NOT IN THIS "NEW GREECE"  - ΟΧΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ "ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ"
NOT IN THIS "NEW GREECE" - ΟΧΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ "ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ"

Saturday, March 29, 2014

Άθεοι και εθνικοί, κόντρα βάσης;

 
 
 


Άθεοι και εθνικοί, κόντρα βάσης;

Με ποια ιδιότητα ένας άθεος επιθυμεί να επισκεφθεί το Άγιο Όρος; Ως τουρίστας ή ως προσκυ­νητής;" διερωτώνταν για τον Αλέξη Τσίπρα ο γε­νικός γραμματέας Μέσων Ενημέρωσης Γιάννης Παναγιωτόπουλος, επαναφέροντας στην επικαιρότητα το θέμα των πιστεύω του επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολί­τευσης πριν λίγο καιρό. Και για πολλούς όχι άδικα, αφού, ο Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα αυτά, όχι μόνο δεν πείθει το παραδοσιακό δεξιό κοινό χριστια­νικών φρονημάτων για τα διαπιστευτήρια της πίστης του αλλά έχει ανοίξει τους ασκούς του Αιόλου με τα περί αθεΐας και με τους Έλληνες Εθνικούς που λίγο ως πολύ, θεωρούν αδιανόητο έναν μελλοντικό Έλληνα πρωθυ­πουργό, στην χώρα του Ολύμπιου Πανθέου, να υποστη­ρίζει δημόσια την αθεΐα του.

Κι έτσι, η απάντηση έρχεται μέσα από το μπλογκ Αρpolonios που θεωρείται αντιπροσωπευτικό 12.000 Ελλή­νων εθνικών (και άνω) και που δεν αφήνει θέμα ασχολία­στο για τους Έλληνες εθνικούς, όταν υπάρχει προσβλη­τικό ή μειωτικό ζήτημα. Κάποιοι έφτασαν μάλιστα σε σημείο να υποστηρίζουν ότι οι αυτοπροσδιοριζόμενοι ως άθεοι έχουν τεράστιο πρόβλημα με την Εθνική θρη­σκεία των Ελλήνων και μάλιστα, μεγαλύτερο από αυτό που θεωρείται ότι έχουν οι Ιουδαιοχριστιανοί. Κι αυτό γιατί;

Δεν θα δείτε ποτέ άθεο να υπερασπίζεται τους Έλληνες Εθνικούς.

Χρησιμοποιούν τα ίδια γελοία επιχει­ρήματα που χρησιμοποιεί η Ορθόδοξη εκκλησία για να πλήξουν την Εθνική θρησκεία. Μιλούν για διωγμούς Ελλήνων φιλοσόφων ενώ ποτέ δεν έχουν κάτι καλοπροαί­ρετο να πουν για την αρχαία Ελλάδα.

Μπορούν να μας πουν ποιο Έθνος έχει βγάλει τόσους φιλόσοφους και τό­σους επιστήμονες όπως η Ελλάδα των προγόνων μας; Είναι ένα ερώτημα προς όσους δηλώνουν άθεοι μέσα α­πό τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και γενικότερα. Σε ποια χώρα υπήρξαν τόσες φιλοσοφικές σχολές; "Γιατί ό­μως αυτή η επίθεση τώρα" αναρωτιούνται οι Έλληνες Ε­θνικοί. Επειδή η Εθνική θρησκεία τους χαλάει όλο το οι­κοδόμημα της ανθρώπινης εκμετάλλευσης, απαντούν, "καθότι ευτυχώς από μία άποψη, δεν μπορούν να κατα­λάβουν πως οι πρόγονοί μας έστησαν τον τεράστιο αυ­τό πολιτισμό έχοντας αυτή την θρησκεία ως αναπόσπα­στο σύμμαχό τους και όχι εμπόδιο. Οι περισσότεροι Α­θεοι γράφουν με βαρβαρικά γράμματα και είναι διεθνιστές! Προτείνω να αλλάξουν τίτλο και να ονομάζονται Παυλικοί" έγραφε ο Κωνσταντίνος Σταθάτος, υπεύθυ­νος της ιντερνετικής ομάδας για την Επανελλήνιση των Ελλήνων, "καθότι ο πρώτος διεθνιστής ήταν ο Παύλος με κείνο το "δεν υπάρχουν Έλληνες και Ιουδαίοι όλοι είμα­στε στρατιώτες του Ιησού!".

Πηγή: Εφημερίς "Ελεύθερη ώρα"