θεοῖς σωτῆρσιν ἔθυον καὶ ἀναθήματα ἀνέθηκα

θεοῖς σωτῆρσιν ἔθυον καὶ ἀναθήματα ἀνέθηκα
θεοῖς σωτῆρσιν ἔθυον καὶ ἀναθήματα ἀνέθηκα

NOT IN THIS "NEW GREECE" - ΟΧΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ "ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ"

NOT IN THIS "NEW GREECE"  - ΟΧΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ "ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ"
NOT IN THIS "NEW GREECE" - ΟΧΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ "ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ"

Monday, May 06, 2013

Τι Γυρεύει ένα πριόνι μπροστά στο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΑΣ;
ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ !!

Τι Γυρεύει ένα πριόνι μπροστά στο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΑΣ στην γενέτειρα του Αριστοτέλη και μεγάλου Αλεξάνδρου ! μπορεί κανένας Θεσσαλονικιός ΕΛΛΗΝΑΣ Μακεδόνας !! να μου πει ? .ΝΤΡΟΠΗ νιώθω όταν το βλέπω μπροστά σε ένα μουσείο με μοναδικά στον κόσμο μεγάλα καλλιτεχνικά μάρμαρα Δημιουργήματα μεγάλων ΕΛΛΗΝΩΝ πριν 3000 χρόνια και ανεκτίμητης αξίας , να τοποθετήσουν ένα Πριόνι δείχνοντας την αμέλεια μας.


Ο "σχιζοφρενής" καλλιτέχνης με το πριόνι!

Δέκα άνδρες, δύο γερανοί και ο ίδιος ο δημιουργός του πριονιού-έργου τέχνης Αντρέι Φιλίποφ χρειάστηκαν προκειμένου να τοποθετηθεί το γιγαντιαίο ατσάλινο πριόνι ύψους δέκα μέτρων και βάρους τεσσάρων τόνων στην πλατεία του Αρχαιολογικού Μουσείου της συμπρωτεύουσας.

Το πρωτότυπο έργο τέχνης, που πριν φτάσει στην Ελλάδα φιλοξενούνταν στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας, είναι ένα από τα δεκάδες έργα-κατασκευές που μετέχουν στην 1η Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης που διοργανώνει από τον περασμένο Μάιο και μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης.

Το «κοφτερό» δημιούργημα του 47χρονου Ρώσου έφτασε χθες στη Θεσσαλονίκη από το Μαϊάμι και θα φιλοξενηθεί απέναντι από τη ΧΑΝΘ και την είσοδο της Διεθνούς Εκθεσης έως τα τέλη Σεπτεμβρίου. Ο εμπνευστής εξηγεί πως η σύλληψη της ιδέας του ήρθε στο μυαλό την περίοδο της πτώσης του τείχους του Βερολίνου και σηματοδοτεί το σχίσμα που εξακολουθεί να υπάρχει ανάμεσα σε λαούς, θρησκείες και ιδεολογίες.

Η διευθύντρια του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης Μαρία Τσαντσάνογλου εξηγεί πως ο Φιλίποφ δημιούργησε ένα γιγαντιαίο πριόνι που σκίζει τη Γη από μέσα, μια εικόνα δηλαδή αμείλικτης μοίρας που πληγώνει την ανθρωπότητα. Ο τίτλος του κεντρικού προγράμματος της Μπιενάλε είναι «Ετεροτροπίες» και η επίσημη παρουσίαση του έργου γίνεται σήμερα στις 20.30 παρουσία του καλλιτέχνη.

Ο Όλυμπος είναι 140 εκ  χρόνων ο Ορφέας γεννήθηκε στη Ημαθία πριν 100 χιλιάδες χρόνια η Θεσσαλονίκη είναι πανάρχαια πόλη έχει ιστορία που ζητά ο κάθε Έλληνας και ο κάθε ΞΕΝΟΣ που μας επισκέπτεστε !


Βλέποντας το ‘ΠΡΙΟΝΙ’ εκεί που στεγάζονται πολλά μαρμάρινα κλπ αριστούργημα που δεν υπάρχουν σε κανένα μέρος του κόσμου !. αίσχος κκ το πριόνι τι κάνει εκεί , τι συμβολίζει , Θεσσαλονικιέ !! μακεδόνα Έλληνα , η πόλη αυτή είναι δίκια σου και πρέπει να αναλάβεις και εσύ όσο μπορείς δίνοντας το καλύτερο στην πόλη σου, ο ελληνισμός είναι εδω και πρέπει να δείχνουμε αυτούς που θέλουν να δουν η επισκέπτες μας.


Έτσι πρέπει να ξηλωθεί το ανοσιούργημα.

Οι ξένοι τουρίστες έρχονται στην Ελλάδα γνωρίζοντας τι έκανε ο Αριστοτέλης ο Μέγας Αλέξανδρος Ο Πλάτων Η Αθηνά Ο Ορφέας κλπ αυτή διάλεξαν την παραδεισένια χώρα μας και ο ξένος ζητά να τους γνωρίσει.

Όλοι μαζί να συμβάλουμε εκεί που είναι το ΠΡΙΟΝΙ να τοποθετήσουμε ένα άγαλμα από άσπρο μάρμαρο το μεγάλου Αριστοτέλη που υμνεί όλος ο κόσμος ??

Read more http://history-of-macedonia.com/about-history-of-macedonia-blog/


Σημείωση για το πριόνι (Πύλη Ιάσωνος: Π)


ΘΕΩΡΙΑ ΧΩΡΙΣ ΠΡΑΞΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΤΟ ΚΕΝΟ, ΠΡΑΞΗ ΧΩΡΙΣ ΘΕΩΡΙΑ ΚΑΤΙ ΤΟ ΤΥΦΛΟ

Χαίρετε !

Η παρούσα μας επιστολή έχει να κάνει με το ΠΡΙΟΝΙ , που έχετε εκθέσει στον προαύλιο χώρο του Μουσείου μας ... Εδώ και αρκετόν καιρό αυτός ο "καλλιτεχνικός ρύπος" προκαλεί δυσμενή σχόλια προς την Διοίκηση του Μουσείου και εγείρονται εύλογα ερωτήματα, ως προς την απόφασιν έκθεσης του...
Ζητούμε να μάθουμε, κατά πρώτον, τον λόγο που καθιστά το ΠΡΙΟΝΙ αυτό απαραίτητο στοιχείο στο Μουσείο της Θεσσαλονίκης...
Κατά δεύτερον, εάν αρμόζει το κοινό αυτό εργαλείο ξυλουργικής στον Πολιτιστικό χώρο ενός Μουσείου...
Κατά τρίτον, ποιός παράγοντας δημόσιος αποφάσισε το στήσιμο αυτού του ΠΡΙΟΝΙΟΥ...
Κατά τέταρτον, δεν υπήρχε άλλον αξιοπρεπέστερο έκθεμα για να προβληθεί σε αυτόν τον χώρο;
Κατά πέμπτον, πόσα χρήματα στοίχισε αυτό το ΠΡΙΟΝΙ...
Και τέλος, σαν δημότες της πόλεως της Θεσσαλονίκης και σαν Έλληνες πολίτες ζητούμε κατ΄αρχήν - και κατά νομικήν απαίτησιν εάν δεν γίνει αυτό - απάντηση στα ανωτέρω ερωτήματα...
Μετ΄ευπρεπείας
Τα μέλη της Προσωρινή Επιτροπής για το Πριόνι του Μουσείου Θεσσαλονίκης
Κάτοικοι της πόλεως της Θεσσαλονίκης