θεοῖς σωτῆρσιν ἔθυον καὶ ἀναθήματα ἀνέθηκα

θεοῖς σωτῆρσιν ἔθυον καὶ ἀναθήματα ἀνέθηκα
θεοῖς σωτῆρσιν ἔθυον καὶ ἀναθήματα ἀνέθηκα

NOT IN THIS "NEW GREECE" - ΟΧΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ "ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ"

NOT IN THIS "NEW GREECE"  - ΟΧΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ "ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ"
NOT IN THIS "NEW GREECE" - ΟΧΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ "ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ"

Friday, October 07, 2011

ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΑ ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΔΙΟΝΥΣΟΥ
ΛΑΤΟΜΕΙΟ ΔΙΟΝΥΣΟΥ - ΒΩΜΟΣ ΔΙΟΝΥΣΟΥ - ΒΡΑΥΡΩΝΑ
Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2011
Τιμή Εκδρομής: 15 Ευρώ Ξεναγός: Έφη Καφετζιδάκη

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ
Αναχωρούμε στις 8π.μ. από Ομόνοια επί της 3ης Σεπτεμβρίου έναντι του Hondos Center.Οδεύουμε προς Υμηττό. Το λεωφορείο μας αφήνει λίγο πριν τα λατομείακαι περπατώντας μόλις 15΄ φτάνουμε σε ένα ανοικτό μουσείοτέχνης, ίσως λίγο αλλόκοτο, αλλά κυρίως γοητευτικό ένας χώροςαναψυχής, με καταπληκτική θέα του Διονύσου, της Πεντέλης, τηςΠάρνηθας, του Μαραθώνα μέχρι απέναντι την Εύβοια. Αποτελεί ένανπρότυπο χώρο αρχιτεκτονικής λατομικού τοπίου όπου κυριαρχείη λατομική δραστηριότητα όπως την ασκούσαν από την αρχαιότηταμέχρι την στιγμή που σταμάτησε το λατομείο.

Εν συνεχεία θα επισκεφθούμε τον αρχαιολογικόχώρο στην Ραπεντώσα Αττικής γνωστός και ως «βωμός Διονύσου», ο οποίος παρά την εδώ και 120 χρόνια ανακάλυψη του παραμένει για τοευρύ κοινό, άγνωστος. Εν συνεχεία στάση για καφέ.

Κατόπιν πηγαίνουμε στην Βραυρώνα όπου στο Αρχαιολογικό Μουσείο Βραυρώνος εκτίθενται με τη μορφή τηςμόνιμης συλλογής, ευρήματα που προέρχονται κυρίως από το γειτονικόιερό της Βραυρωνίας Αρτέμιδος, τον προϊστορικό οικισμό τηςΒραυρώνος, αλλά και επιλεγμένα ευρήματα από την ευρύτερη περιοχή τωνΜεσογείων. Γοητεύουν ιδιαίτερα τους επισκέπτες του Μουσείου ταδιάσημα παιδικά αγάλματα, οι μικρές άρκτοι (κορίτσια) πουείναι τοποθετημένες επάνω σε χαμηλό βάθρο βαδίζοντας εν πομπή προς τη θεά Αρτεμη, το μοναδικό χάλκινο, σφυρήλατο αγαλμάτιο Αρτέμιδος που φυλάσσεται σε ειδική προθήκη. Αποκάλυψη για τον επισκέπτη είναικαι η αίθουσα 4 στην οποία ξετυλίγεται ο κόσμος τηςγυναίκας. Πυξίδες, αρωματοδοχεία, κοσμήματα, μικρά και μεγάλα, αφιερώματα όλα στην Βραυρωνία Αρτέμιδα. Τρώμε στο Πόρτο Ράφτη και επιστρέφουμε στην Αθήνα.
Θ ΕΣ Ε Ι Σ Π Ε Ρ Ι Ο Ρ Ι Σ Μ Ε Ν Ε Σ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:
Τηλ: 6942551213, 6944965803