θεοῖς σωτῆρσιν ἔθυον καὶ ἀναθήματα ἀνέθηκα

θεοῖς σωτῆρσιν ἔθυον καὶ ἀναθήματα ἀνέθηκα
θεοῖς σωτῆρσιν ἔθυον καὶ ἀναθήματα ἀνέθηκα

NOT IN THIS "NEW GREECE" - ΟΧΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ "ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ"

NOT IN THIS "NEW GREECE"  - ΟΧΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ "ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ"
NOT IN THIS "NEW GREECE" - ΟΧΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ "ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ"

Saturday, October 08, 2011

αγοράζω ελληνικά προϊόντα


  


αγοράζω ελληνικά προϊόντα

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ
ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΟΙ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ.ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΔΙΝΕΤΑΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΑΣ ΣΤΙΣ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΚΑΡΑΧΑΡΙΕΣ...ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΟΛΟΙ ΝΑ ΜΕΤΑΔΙΔΕΤΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ..ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΤΕ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ .ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ...ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ......ΕΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ.

ΠΑΡΤΕ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΣΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ.ΑΓΟΡΑΖΟΝΤΑΣ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΣΑΣ,ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΣΑΣ.ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ Ο ΕΝΑΣ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ,ΝΑ ΞΕΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΙΟ ΔΥΣΚΟΛΗ ΚΡΙΣΗ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΜΕ ΣΑΝ ΛΑΟΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ..ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΑΠΟ ΤΩΡΑ.Ειναι πλεον ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΕΠΙΒΙΩΣΗ!ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ,γιατί έτσι στηρίζουμε τις θέσεις εργασίας μας και δημιουργουμε θέσεις εργασίας για συμπατριώτες μας!Το χρήμα κανει κύκλο μέσα σε μια αγορά.
Σκεφτείτε μερικά απλά παραδείγματα αλλαγών και τις επιπτώσεις τους:
* Αντί για τυρί Gouda αγοράστε Λογάδι Ηπείρου ή Μακεδονικό Τυρί

* Αντί για Coca Cola ,Pepsi, αγοράστε αναψυκτικά... Lux, Εψα
* Αντί για Heineken και Amstel αγοράστε Kraft, Βεργίνα ή προτιμήστε ελληνικά κρασιά
* Αντί για μακαρόνια Barrila,Misko που παράγονται απο πολυεθνική, αγοράστε μακαρόνια Μέλισσα
* Αντί για γάλα εισαγωγής Βερόπουλου και Lidl αγοραστε γάλα Αγνό, Μεβγάλ, Ολυμπος, Δέλτα
* Αντί για έπιπλα απο το ΙΚΕΑ προτιμήστε τους "120 Κατασκευαστές επίπλου" ή άλλους Έλληνες κατασκευαστές.
* Aντί για Camel , Marlboro αγοράστε Καρέλια, Σεκαπ.
* Αντί για καλλυντικά L'Oreal και Maybelline, αγοράστε ΠΕΤΟΥΣΗΣ.
* Αντί για σοκολάτες Nestle, αγοράστε σοκολάτες ΙΟΝ.
* Αντί για καφέ από τα Starbucks αγοράστε τον καφέ σας από τον καφετερία , κυλικείο της γειτονιάς σας.
* Αντί για ρούχα από πολυεθνικές αλυσίδες ψωνίστε από βιοτεχνίες και μικρότερα συνοικιακά μαγαζιά.
* Αντί για ταξίδια στο εξωτερικό , προτιμήστε την ΕΛΛΑΔΑ!!!!
* Μην αγοράζετε ψωμί και είδη αρτοποιείου από σούπερ μάρκετ ξένων και ελληνικών συμφερόντων. Προτιμήστε τα παραδοσιακά αρτοποιεία.
* Προτιμήστε τις λαϊκές αγορές ή συνοικιακά μανάβικα, αναπτύσσοντας παράλληλα μία σχέση εμπιστοσύνης πωλητή-καταναλωτή.
* Ένας γενικός κανόνας: Πριν βάλετε οτιδήποτε στο καλάθι των αγορών σας, να συμβουλεύεστε τις ετικέτες παρατηρώντας τον τόπο παρασκευής-παραγωγής του προϊόντος.
ΟΤΑΝ ΑΓΟΡΑΖΕΤΕ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ αποδυναμώνετε τις Ελληνικές αγορές βοηθώντας την ανεργία και τα χρήματα σας φεύγουν στο εξωτερικό.ΟΤΑΝ ΑΓΟΡΑΖΕΤΕ ΕΙΣΑΓΟΜΕΝΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ουσιαστικά δίνετε το 50% των χρημάτων σας σε εργοστάσια άλλων χωρών που απασχολούν αποκλειστικά αλλοδαπούς.Ενδεικτικά αναφέρουμε τις αλυσίδες καταστημάτων ZARA, BERSKA, PULL&BEAR, STRADIVARIUS, MASSIMO DUTTI, OYSHO, ZARA HOME, UTERQUE, TEMPE οι οποίες ανήκουν ΟΛΕΣ στην πολυεθνική INDITEX.Αναλογιστείτε τι μεγάλη ζημιά κάνετε στην οικονομία μας κάθε φορά που αγοράζετε από αυτά τα καταστήματα. Μπορεί να αποτελούν μια φθηνότερη λύση στην δύσκολη αυτή εποχή αλλά αυτά τα χρήματα δεν κάνουν κύκλο στην δική μας οικονομία.Μπορεί ένα ελληνικό αντίστοιχο ρούχο να σου κοστίσει λίγο παραπάνω αλλά να είσαι σίγουρος ότι αυτά τα χρήματα θα γυρίσουν έμμεσα σε σένα.
Αν δεν θέλετε να καταντήσουμε να μας ντύνει και να μας ταΐζει ένας σε όλο τον κόσμο..ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΟ ΚΑΛΑ ΠΡΙΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟ ΠΡΟΪΟΝ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΗΣ ΕΤΕΡΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΡΧΙΣΤΕ ΝΑ ΣΤΗΡΙΖΕΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑ.Σκεφτείτε ότι αν η κάθε Ελληνική οικογένεια στρέψει 500 ευρώ ετησίως σε ελληνικά προϊόντα , τότε για κάθε χίλιες οικογένειες θα αυξηθεί άμεσα η ζήτηση ελληνικών προϊόντων κατά 500,000 ευρώ και θα δημιουργηθεί μια τελική κυκλοφορία χρήματος ισοδύναμη με περίπου 4,500,000 ευρώ στην αγορά!!!!!Εδώ θα βρείτε στο facebook την ομάδα που έχει κάνει κι αυτή την ίδια κινητοποιήση..
Όσοι μπορείτε γραφτείτε μέλη..http://www.facebook.com/Την ενέργεια την ξεκινήσαμε από την ομάδα του http://eleftheriskepsii.blogspot.com/ μαζί με τα πολύ καλά μπλογκ http://eglimatikotita.blogspot.com/ - http://ellada2011.blogspot.com/
ΠΡΟΩΘΗΣΤΕ ΤΟ ΟΛΟΙ..ΥΓ...ΤΟ ΘΕΜΑ ΘΑ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ.ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΛΟΣ ΦΙΛΟΣ ΘΕΛΕΙ ΑΣ ΦΤΙΑΞΕΙ ΚΙ ΑΥΤΟΣ ΠΑΡΟΜΟΙΟ ΘΕΜΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΕΝΑΣ ΑΤΕΛΕΙΩΤΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ ΟΣΟ ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΥΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ..

Ελληνικά καλλυντικά.