θεοῖς σωτῆρσιν ἔθυον καὶ ἀναθήματα ἀνέθηκα

θεοῖς σωτῆρσιν ἔθυον καὶ ἀναθήματα ἀνέθηκα
θεοῖς σωτῆρσιν ἔθυον καὶ ἀναθήματα ἀνέθηκα

NOT IN THIS "NEW GREECE" - ΟΧΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ "ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ"

NOT IN THIS "NEW GREECE"  - ΟΧΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ "ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ"
NOT IN THIS "NEW GREECE" - ΟΧΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ "ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ"

Friday, October 28, 2011

Ματαίωση της παρέλασης στη Θεσσαλονίκη-Αποχώρησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας


http://www.macedoniahellenicland.eu/content/view/2370/lang,el/'

Ματαιώθηκε για πρώτη φορά στα χρονικά η στρατιωτική παρέλαση της Θεσσαλονίκης, καθώς η παραλιακή λεωφόρος Μεγάλου Αλεξάνδρου καταλήφθηκε από φιλάθλους του Ηρακλή, μέλη του ΠΑΜΕ, του ΣΥΡΙΖΑ, εργαζόμενους του προγράμματος Βοήθεια στο Σπίτι, και άλλους.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αποχώρησε από την εξέδρα των επισήμων αφού πρώτα δήλωσε στους δημοσιογράφους: "Λυπάμαι. Δεν έπρεπε να διαλέξουν τέτοια μέρα" ενώ οι διαδηλωτές φώναζαν "Να φύγουν οι επίσημοι" και "Προδότη"
Τη στιγμή που ο πρόεδρος της Δημοκρατίας έφτασε στην εξέδρα των επισήμων στην παραλιακή λεωφόρο στο Σύνταγμα μια ομάδα ατόμων έμπαινε στο δρόμο μερικά μόλις μέτρα από την εξέδρα φωνάζοντας συνθήματα.
Αμέσως ο δρόμος αποκλείστηκε από δύο κλούβες των ΜΑΤ που μπήκαν κάθετα στο δρόμο ενώ διμοιρίες των ΜΑΤ και οι αστυνομικοί που συνόδευαν τον Πρόεδρο κινήθηκαν προς το σημείο.
Λίγο αργότερα ξεκίνησε να παρελαύνει τμήμα των Μακεδονομάχων, μέλη του οποίου προσπάθησαν να συνετίσουν τους διαδηλωτές, τονίζοντας πως η ημέρα αυτή δεν έχει καμία σχέση με πολιτικές διαμαρτυρίες, αλλά με την ένδοξη ιστορία του Ελληνικού έθνους και τη νίκη μας επί των Ιταλικών στρατευμάτων, χωρίς επιτυχία όμως.
Τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ παρόλα αυτά επέτρεψαν (!) τελικά να συνεχιστεί η παρέλαση, μόνο από τα πολιτικά τμήματα που συμμετείχαν σε αυτήν, ενώ και η μπάντα του δήμου φόρεσε μαύρα μαντήλια, ως ένδειξη διαμαρτυρίας στις περικοπές μισθών.
Τα συγχαρητήρια μας στους λίγους εκείνους που κατάφεραν να αμαυρώσουν τον εορτασμό μίας από τις σημαντικότερες εθνικές επετείους, μεταβάλοντας την σε ένα ακόμη τσίρκο και επιβάλοντας φασιστικά την θέληση τους στους χιλιάδες πολίτες που κατέβηκαν για να παρακολουθήσουν την παρέλαση, τιμώντας το ΟΧΙ του 1940 και των χιλιάδων Ελλήνων που έδωσαν τη ζωή τους για την πατρίδα.

Σχόλια

Αντιγόνη Παπαδάκη
2011-10-28 12:19:49
Σε αυτή τη χώρα έχει χαθεί πλέον κάθε έννοια αξιών και προτεραιοτήτων. Μήπως δεν χόρτασαν διαμαρτυρίες, ή χάθηκαν οι μέρες; Μέχρι και στην Ακρόπολη και στον Λευκό Πύργο ανέβηκαν να διαδηλώσουν.. θέλαν και στην παρέλαση; Έλεος πια με τους επαγγελματίες διαδηλωτές!