θεοῖς σωτῆρσιν ἔθυον καὶ ἀναθήματα ἀνέθηκα

θεοῖς σωτῆρσιν ἔθυον καὶ ἀναθήματα ἀνέθηκα
θεοῖς σωτῆρσιν ἔθυον καὶ ἀναθήματα ἀνέθηκα

NOT IN THIS "NEW GREECE" - ΟΧΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ "ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ"

NOT IN THIS "NEW GREECE"  - ΟΧΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ "ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ"
NOT IN THIS "NEW GREECE" - ΟΧΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ "ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ"

Saturday, October 08, 2011

Επιστροφή αρχαίων αντικειμένων στο Εθνικό Αρχαιολογικό ΜουσείοΕκατό αρχαία αντικείμενα ανεκτίμητης αξίας βρέθηκαν στην κατοχή των δύο συλληφθέντων στη Θεσσαλονίκη μετά την επιχείρηση της Δίωξης Αρχαιοκαπηλίας της Ασφάλειας Αττικής, σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Πολιτισμού.
Τα αντικείμενα, τα οποία παρουσιάστηκαν από τις αρχές στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο στον ίδιο τον πρωθυπουργό, είναι χρυσά, αργυρά, χάλκινα και πήλινα, διαφόρων μεγεθών τα οποία χρονολογούνται στον 6ο προς 5ο π.χ αιώνα. «Μεγάλη επιτυχία», χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός την ανάκτηση των αντικειμένων, «μια επιτυχία η οποία οφείλεται στην αφοσίωση με την οποία δούλεψαν οι αρμόδιες υπηρεσίες των δύο υπουργείων». Στην εκδήλωση, εκτός από τον πρωθυπουργό, παραβρέθηκαν οι...
υπουργοί Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής και Πολιτισμού, Παύλος Γερουλάνος, η Γενική Γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, ο αρχηγός της ΕΛΑΣ, Λευτέρης Οικονόμου, ο διευθυντής της ασφάλειας Αττικής, Γιάννης Δικόπουλος και ο προϊστάμενος της Δίωξης Αρχαιοκαπηλίας Αττικής, Δήμος Κούζυλος.
«Έχουμε μια ακόμη μεγάλη επιτυχία της συνεργασίας του υπουργείου Πολιτισμού και του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, της Ελληνικής Αστυνομίας και της Δίωξης Αρχαιοκαπηλίας, με συντονισμένες προσπάθειες, εδώ και πολύ καιρό, σε ένα πρόγραμμα που υλοποιούμε για την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς και κυρίως, για να ανακτήσουμε τους χαμένους, με τον όποιο τρόπο, θησαυρούς», δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής.
«Είναι πράγματι μια μεγάλη επιτυχία η οποία οφείλεται στο γεγονός ότι μπορούμε και δουλεύουμε συλλογικά, δεν υπάρχουν αψιμαχίες μεταξύ των υπηρεσιών και όλοι δουλεύουν ο καθένας από το δικό του πόστο αλλά και συνεργαζόμαστε σε κάθε τι το οποίο χρειάζεται ώστε να έχουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα» δήλωσε ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλος Γερουλάνος.
Οι δύο συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ κατηγορούνται άλλοι δύο που αναζητούνται.
ΑΠΕ