θεοῖς σωτῆρσιν ἔθυον καὶ ἀναθήματα ἀνέθηκα

θεοῖς σωτῆρσιν ἔθυον καὶ ἀναθήματα ἀνέθηκα
θεοῖς σωτῆρσιν ἔθυον καὶ ἀναθήματα ἀνέθηκα

NOT IN THIS "NEW GREECE" - ΟΧΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ "ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ"

NOT IN THIS "NEW GREECE"  - ΟΧΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ "ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ"
NOT IN THIS "NEW GREECE" - ΟΧΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ "ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ"

Friday, October 14, 2011

Τα οικογενειακά (θανάσιμα;) μυστικά της Κυβέρνησης


Μια θεωρία μεγάλης συνωμοσίας που περιέχει στοιχεία από το «τέλειο Έγκλημα»

Περιοδικό Crash 8 Οκτώβριος 2011

Του Παναγιώτη Τζένου

Όταν τον Μάρτιο του 2010 οι Φαϊνάνσιαλ Τάιμς αποκάλυπταν πως ορισμένοι από τους πιο έμπειρους στη διαχείριση κεφαλαίων επενδυτές (εμπόρους αξιών τους λένε μερικοί) συναντήθηκαν μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας για να συζητήσουν την περαιτέρω πορεία της ευρωπαϊκής οικονομίας και του ευρώ, αφιερώνοντας χρόνο και για το λεγόμενο «ελληνικό πρόβλημα», κανείς δεν μπορούσε παρά να αναρωτηθεί τι δουλειά είχε η Ελλάδα σε ένα γεύμα... γερακιών της παγκόσμιας κερδοσκοπίας.Δεν ήταν η πρώτη φορά που η Ελλάδα «έμπαινε» στο τραπέζι. Είχε προηγηθεί, ένα χρόνο νωρίτερα μια ανάλογη «συνάντηση», στην Αθήνα αυτή τη φορά, κάπου στον Αστέρα Βουλιαγμένης σύμφωνα μετά δημοσιεύματα του διεθνούς τύπου.Στην αμερικάνικη συνάντηση, πάντα κατά το ρεπορτάζ, η οποία έλαβε χώρα σε ένα πολυτελές διαμέρισμα του Μανχάταν το Φεβρουάριο του 2010, συγκεντρώθηκαν οι επικεφαλείς των επενδυτικών ίυηάε που είτε έχουν «παίξει» κόντρα στο ευρώ, είτε... σκόπευαν να το πράξουν άμεσα και όπως φαίνεται, «κύριο πιάτο» ήταν η Ελλάδα και η ελληνική οικονομία!Επενδυτές όπως ο «διαχειριστής κεφαλαίων» Τζον Πόλσον. γνωστός με το ψευδώνυμο ως ο επενδυτής «που παίζει με την Ελλάδα και το ευρώ», στοιχηματίζοντας πάνω από 4 δις. ευρώ στην περαιτέρω διολίσθηση του ενιαίου ευρωπαϊκού νομίσματος, ο Στιβ Σουόρτσμαν, ένας από τους 25 ισχυρότερους επιχειρηματίες στην Αμερική, ο Καναδός νομπελίστας οικονομολόγος Ρόμπερτ Μαντέλ αλλά και ο άλλος γνωστός Νομπελίστας Οικονομολόγος Νουριέλ Ρουμπίνι. Μαζί τους και με τη συνοδεία μιας πλειάδας υψηλόβαθμων στελεχών της περιβόητης εταιρίας του, ο Τζόρτζ Σόρος- ο οποίος να θυμίσουμε είχε κερδίσει 1 δις. δολάρια, το 1992 . στοιχηματίζοντας ότι η Κεντρική Τράπεζα της Βρετανίας θα αναγκαζόταν να υποτιμήσει τη στερλίνα.Λίγες ημέρες αργότερα το αποτέλεσμα αυτής της συνάντησης άρχισε να ξεκαθαρίζει, με τον κύριο Σόρος σε άρθρο του στους Φαϊνάνσιαλ Τάιμς , να «προειδοποιεί» πως εάν δεν επιλυθεί το ελληνικό δημοσιονομικό πρόβλημα το ευρώ θα καταρρεύσει...
Οι θεωρίες συνωμοσίας είναι χωρίς αμφιβολία ένα από τα πλέον αγαπημένα θέματα της ελληνικής πολιτικής και δημοσιογραφικής πραγματικότητας. Πολλές φορές στη σύγχρονη ιστορία μας, πίσω από μεγάλες εθνικές καταστροφές, επιδιώκουμε μετά μανίας να ανακαλύψουμε σενάρια μυστικής εμπλοκήςτου διεθνούς παράγοντα, Η γεω-στρατηγική θέση της Ελλάδας, οι κατά καιρούς πληροφορίες για αμύθητο πλούτο από πετρέλαια και φυσικό αέριο, είναι χωρίς αμφιβολία ορισμένα από τα συστατικά που εξάπτουν τη φαντασία και αποτελούν πρώτης τάξης υλικό για τη συγγραφή χιλιάδων σελίδων αμφιλεγόμενων αναλύσεων.Στην πραγματικότητα, λοιπόν, μια αληθινή θεωρία συνωμοσίας που περιέχει στοιχεία από το «τέλειο έγκλημα» μπήκε σε εφαρμογή: μια μικρή χώρα που αντιπροσωπεύει μόλις το 0.3% του παγκόσμιου ΑΕΠ, έχει ένα δυσθεώρητο χρέος (μεγαλύτερο αναλογικά ακόμα και από αυτό των ΗΠΑ). και βέβαια το πιο σημαντικό από όλα, διοικείται από μια κυβέρνηση «πνιγμένη» μέσα σε μεγάλα και θανάσιμα μυστικά. Υλικά που αρκούσαν για να βρεθούμε αντιμέτωποι με το πιο καλοστημένο ΣΧΕΔΙΟ των «οικονομικών δολοφόνων».Αυτή είναι η συνταγή της επιτυχίας που εδώ και δύο χρόνια, αφού έστειλε στην πραγματικότητα «την αλεπού στο παζάρι» για... αγορές επί πιστώσει, έχει κατορθώσει να διατηρήσει ζεστή τη σύγχρονη «ελληνική τραγωδία» στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας, ακόμα και στις πλέον απομακρυσμένες γωνιές του πλανήτη.Οι αμερικανοί συνηθίζουν να λένε ότι «ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες». Στην τιερίπτωση μάλιστα της κυβέρνησης Παπανδρέου, τα «θανάσιμα μυστικά» και οι λεπτομέρειες οδηγούν σε ένα κουβάρι αποκαλύψεων που οδηγεί ορισμένους να υποστηρίζουν μετά βεβαιότητας, ότι η προσφυγή της χώρας μας στο ΔΝΤ ήταν ένα καλά προετοιμασμένο σχέδιο που είχε ως αποτέλεσμα τον περιορισμό της εθνικής μας κυριαρχίας, αλλά και έναν άλλο πιο «ύποπτο» στόχο •, Να αποτελέσει η χώρα μας το σημείο αναφοράς, το «θέατρο» για τη μεγαλύτερη νομισματική κρίση από την εποχή του μεγάλου κραχ στις ΗΠΑ και ταυτόχρονα το αγαπημένο σπορ των απανταχού κερδοσκόπων . Η κατηγορία αυτή είναι εξαιρετικά βαριά και σε κάθε περίπτωση πρέπει να αποδειχθεί.
Κατά καιρούς, ωστόσο, έχουν δει το φως της δημοσιότητας, διάφορες πληροφο¬ρίες για τον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση Παπανδρέου οδήγησε τη χώρα στη σημερινή κατάσταση επιβάλλοντας με εξαιρετική μαεστρία την περίφημη «θεωρία του σοκ».
Το κρίσιμο, ωστόσο, ερώτημα που μένει να αποσαφηνιστεί για να ξεκαθαρίσει εάν πρόκειται για θεωρία συνωμοσίας ή για ένα άριστα εκτελεσμένο σχέδιο «οικονομικών δολοφόνων» είναι απλό: Γνώριζε ο κ. Παπανδρέου την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας όταν πριν από τις εκλογές του 2009 εισήγαγε στην προεκλογική του καμπάνια το περίφημο «λεφτά υπάρχουν» και αν ναι. γιατί επέμεινε σε αυτή τη στρατηγική; Για να αναλάβει με ένα τρικ τη διακυβέρνηση της χώρας ή γιατί πράγματι υπήρχε ένα σχέδιο για που έπρεπε πάση θυσία να εκτελεστεί-.Κάποια - ίσως πολύ σοβαρή- απάντηση θα μπορούσε να δώσει ο πρώην υπουργός οικονομικών της Γερμανίας ΠΗΡ ΣΤΑΪΝΜΠΡΟΥΚ ο οποίος όπως αποκαλύπτει στο βιβλίο του "Untermstrich", ήδη από τον Ιανουάριο του 2009 συναντήθηκε με τον κ. Παπανδρέου όταν ήταν αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο Βερολίνο και αφού συζήτησαν για τα δημοσιονομικά και ειδικότερα για το έλλειμμα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ του είπε ότι «πλέον δεν είναι σίγουρος εάν πραγματικά θέλει να κερδίσει τις εκλογές». Τις τελευταίες ημέρες και με αφορμή τις καταγγελίες από τα στελέχη της Στατιστικής Υπηρεσίας για «μαγείρεμα» των ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΩΝ το ερώτημα γίνεται ακόμα πιο επιτακτικό-. Τι ακριβώς γνώριζε ο κ. Παπανδρέου και τι είχε σχεδιάσει;
Η μεταστροφή Παπανδρέου

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή κι ας θυμηθούμε:
Στα μέσα του 2009 η κυβέρνηση Καραμανλή βρίσκεται σε κατάσταση αποσύνθεσης, λόγω του σκανδάλου με το Βατοπέδι που άγγιξε μέχρι και το γραφείο του τότε πρωθυπουργού . 0 Γιώργος Παπανδρέου ξεκαθαρίζει ότι δεν πρόκειται να συναινέσει στις προεδρικές εκλογές του 2010 και εκβιάζει την προσφυγή στις κάλπες, υιοθετώντας μια ρητορική παροχών και υποσχέσεων την ώρα που η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας -υπό το βάρος της κρίσης στις ΗΠΑ με την κατάρρευση της Lehmann Brothers - κάνει λόγο για την ανάγκη λήψης δύσκολων μέτρων. Μετά τη θεματική επικράτηση του ΠΑΣΟΚ στις βουλευτικές εκλογές, η νέα κυβέρνηση Παπανδρέου προχωρά ακόμα και σε παροχές σε χαμηλοσυνταξιούχους. αλλά και σε επιστροφές φόρων, σε μια προσπάθεια να πείσει για τις προθέσεις της. Ωστόσο, μέσα σε μόλις δύο μήνες η ρητορική της κυβέρνησης αλλάζει ξαφνικά. Ο πρωθπουργός παρομοιάζει την ελληνική οικονομία με «Τιτανικό», κάνει λόγο για τον κίνδυνο απώλειας της εθνικής μας κυριαρχίας(!) και συντηρεί ένα κλίμα πανικού που οδηγεί σε έκρηξη των spreds . Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ισχυρίζεται ότι διαπίστωσε αλχημείες με τον προϋπολογισμό και το έλλειμμα και ανακοινώνει την πρόθεση της να προχωρήσει σε Εξεταστική για την οικονομία. Μέχρι και την περίοδο Σημίτη. Η Ευρώπη, οι ΗΠΑ αλλά και ολόκληρος ο κόσμος παρακολουθεί με έκπληξη και αγωνία την εξέλιξη του ελληνικού δράματος και ο πρωθυπουργός δηλώνει σοκαρισμένος από τα όσα ανακαλύπτει. Τα όσα ωστόσο, αποκαλύφθηκαν και κατά καιρούς είδαν το φως τη δημοσιότητας δείχνουν ότι ο κ. Παπανδρέου όχι μόνο γνώριζε αλλά και προετοίμαζε τις κινήσεις του σε κάθε λεπτομέρεια.Όπως προκύπτει από τα δημοσιεύματα, η ΕΚΤ εντόπισε για πρώτη φορά συναλλαγή swaps με ασυνήθεις όρους τον Απρίλιο του 2009, επτά μήνες δηλαδή πριν ξεσπάσει η ελληνική κρίση, πολύ πριν αναλάβει δηλαδή ο κύριος Παπανδρέου. Υπενθυμίζεται μάλιστα, ότι σύμφωνα με δηλώσεις του νυν διοικητή της Τ. τ. Ελλάδος τόσο ο Κώστας Καραμανλής όσο και ο αρχηγός τότε της αξιωματικής αντιπολίτευσης και σημερινός πρωθυπουργός είχαν ενημερωθεί πλήρως για την κατάσταση, πριν τις εκλογές του 2009. Σύμφωνα, δε, με το πρακτορείο Μπλούμπεργκ «είναι εντελώς αδιευκρίνιστο εάν τότε η ΕΚΤ έκανε κάτι για να διερευνήσει το θέμα περαιτέρω». Υπενθυμίζεται πως η Ελλάδα προχώρησε σε ένα μεγάλο αριθμό ιδιωτικών και εκτός αγοράς συναλλαγών με swaps από το 2001 ως το 2007, σύμφωνα με έκθεση της Ευrostat . Το ΒΙoomberg News μάλιστα κατέθεσε αγωγή εναντίον της ΕΚΤ, ζητώντας την δημοσιοποίηση εγγράφων που δείχνουν πως η Ελ¬λάδα χρησιμοποίησε παράγωγα προκειμένου να αποκρύψει το δημόσιο έλλειμμα της με αποτέλεσμα να πυροδοτηθεί έτσι η κρίση κρατικών χρεών στην περιοχή.
Τον Νοέμβριο του 2009, η Goldman Sachs, στέλνει στην Ελλάδα ένα από τα πιο ισχυρά στελέχη της ,να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό και να προτείνει την αγορά ενός νέου προϊόντος, αντίστοιχο με αυτό που αγοράστηκε για να κρύψουμε το χρέος για την είσοδο μας στην ΟΝΕ.
Οι διαρροές από το Μέγαρο Μαξίμου αναφέρουν ότι κ. Παπανδρέου αρνήθηκε και μετά από μέρες, στέλεχος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας, με συνέντευξη του, παρουσίασε την οικονομία της χώρας ως «υπό κατάρρευση». Οι οίκοι αξιολόγησης, με πρώτη την Μοοdy’s , της οποίας οι μέτοχοι είναι και μέτοχοι της Goldman Sachs, άρχισαν το χορό των υποβαθμίσεων της ελληνικής οικονομίας.


Η αποκάλυψη Στρος Καν


Το Δεκέμβριο του 2009 δημοσιεύματα από τις Βρυξέλλες, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής, ισχυρίζονταν ότι ο κ. Παπανδρέου είχε συναντηθεί τις προηγούμενες ημέρες με τον Ντομινίκ Στρος-Καν. Τη συνάντηση άλλωστε είχε γνωστοποιήσει ο ίδιος ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ Πεταλωτής. Ωστόσο, ο κ. Παπανδρέου στις δηλώσεις του αμέσως μετά τη λήξη της συνόδου κορυφής είχε αποκλείσει οποιαδήποτε προσφυγή της χώρας στο ΔΝΤ Το ίδιο είχε επαναλάβει και τις επόμενες ημέρες. Είναι χαρακτηριστικό ότι στις 10 Ιανουαρίου σε συνέντευξη Τύπου στο Ζάππειο για τις πρώτες 100 μέρες της κυβέρνησης του είχε ερωτηθεί αν υπάρχει θέμα προσφυγής στο ΔΝΤ και είχε απαντήσει αρνητικά. Στις 10 Φεβρουαρίου από τις Βρυξέλλες, όπου στη σύνοδο κορυφής είχε αποφασιστεί η τριμερής επιτήρηση της ελληνικής οικονομίας από την Ε.Ε., την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα καιτο ΔΝΤ, ο κ. Παπανδρέου είχε επιβεβαιώσει τις επαφές με το ΔΝΤ. όχι όμως για οικονομική αλλά «για τεχνική βοήθεια». Ένα μήνα μετά, ο πρωθυπουργός άλλαξε τακτική κι έφτασε στο άλλο άκρο: να... απειλεί με το περίφημο πιστόλι στο τραπέζι για προσφυγή στο ΔΝΤ, αν η Ε.Ε. δεν συναινούσε στο αίτημα το οποίο εν τω μεταξύ είχε υποβάλει για τη σύσταση ενός μηχα¬νισμού στήριξης της ελληνικής οικονομίας. Την απάντηση για τα πραγματικά περιστατικά θα δώσει μετά από αρκετούς μήνες ο ίδιος ο Στρος Καν, ο οποίος σε συνέντευξη του σε γαλλικό τηλεοπτικό σταθμό, επιβεβαίωσε ότι ο κ. Παπανδρέου είχε ζητήσει ήδη από τα τέλη του προηγούμενου έτους την προσφυγή στο ΔΝΤ. Πρόκειται για ένα από τα «θανάσιμα μυστικά» της κυβέρνησης, σίγουρα όμως όχι το μοναδικό.
«Τα πρόσωπα σε θέσεις κλειδιά και τα Greek Statistics»Οκ. Παπανδρέου που αρχικά ξόρκιζε το ΔΝΤ, τοποθετεί επικεφαλής της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας τον Ανδρέα Γεωργίου. Ένας άνθρωπο ο οποίος είχε υπηρε¬τήσει στο Ταμείο.
Σε δημοσιεύματα τπς επο¬χής, αναφέρεται ότι την ημέρα που αναθεωρήθηκε το ελληνικό έλλειμμα του 2009 σε 15,4%, ο νέος επικεφαλής τπς Ελληνικής Στατιστικής Αρχής και υπάλλπλος του ΙΜΡ επί 21 χρόνια στην Ουάσινγκτον, σε συνέντευξη του προς γερμανικό περιοδικό Der Spiegel παραδέχθηκε ότι «υπήρχαν προβλήματα με την ελληνική στατιστική τα οποία δεν μπορούσα να τα φανταστώ. Και είναι σωστό που η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μας επέπληξε για σοβαρές ανωμαλίες και ελαττώματα και κακή συνεργασία». Η ανακοίνωση του ελλείμματος από την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία διαμόρφωσετηντους όρους ώστε η παγκόσμια κοινή γνώμη να πεισθεί ότι «μας αξίζει το ΔΝΤ και π χρεοκοπία» ενώ τα spreds συνέχιζαν την ξέφρενη κούρσα τους. Είναι άραγε τυχαίο ότι τα δημοσιεύματα αναφέρουν ότι ο πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ, χωρίς ακόμα να έχει διακοπεί η υπαλληλική του σχέση με το ΔΝΤ, φέρεται να έστειλε E-MAIL στον επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για την Ελλάδα Πολ Τόμσεν. με το οποίο τον ενημέρωνε για τη λειτουργία και τα θέματα της Ανεξάρτητης Ελληνικής Αρχής; Τις τελευταίες ημέρες οι καταγγελίες για το ρόλο της ΕΛΣΤΑΤ και την παραποίηση των στοιχείωντου ελλείμματος από τα ίδια τα στελέχη της Αρχής έχει προκαλέσει σεισμό στο πολιτικό σκηνικό με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας να αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο Εξεταστικής, αλλά και στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι πληροφορίες ανέφεραν ότι ήδη οι βουλευτές της κυβερνώσας παράταξης θα ζητήσουν τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για τα στατιστικά στοιχεία των δημοσιονομικών μεγεθών της χώρας σε βάθος. Εντύπωση, επίσης, προκαλεί το γεγονός ότι ο κ. Παπανδρέου - ο οποίος στις αρχές του 2009 κατηγορεί την Goldman Sachs και τους οίκους αξιολόγησης, προαναγγέλλοντας μάλιστα μηνύσεις που ουδέποτε πραγματοποιήθηκαν - τοποθετεί επικεφαλής του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους ένα πρώην στέλεχος της Goldman Sachs τον κ. Ανδρέα Χριστοδούλου. Κρίσιμη πληροφορία: Η Goldman Sachs όταν ξεκίνησε η κρίση, δημιούργησε στο Λονδίνο τον πρώτο λογαριασμό όπου κάποιος μπορούσε να ποντάρει υπέρ της χρεωκοπίας της Ελλάδας...
«Σατανικές» αλλάκαι... περίεργες συμπτώσεις
Όλα τα παραπάνω θα μπορούσαν να αποτελούν απλώς «σατανικές συμπτώσεις» χωρίς να κρύβουν τίποτα το ύποπτο. Αλλά προκαλεί εντύπωση ότι η Ελληνική Κυβέρνηση αντί να προσπαθήσει να αποφύγει την πίεση των αγορώνέκανε το πάν να παρουσιάσει την οικονομική κατάσταση της Ελλάδος, ακόμη χειρότερη από ότι ήταν! Είναι χαρακτηριστικό ότι ενώ η χώρα στις 25 Ιανουαρίου του 2010 ζητούσε 3 με 5 δις από τη δημοπρασία ομολόγων, η εγγύηση που έδιναν οι ανάδοχοι εξασφάλιζε ουσιαστικά την επιτυχία της δημοπρασίας, προτού αυτή ξεκινήσει.
Έτσι, από την αρχή της δημοπρασίας, και μέχρι τη λήξη της, το μεσημέρι της ίδιας ημέρας, τα ελληνικά ομόλογα είχαν γίνει ανάρπαστα. Σύνολο προσφορών: 25 δις! Σε μία ημέρα! Αντί ωστόσο να δανειστούμε το σύνολο του ποσού ο κύριος Παπανδρέου στο κρίσιμο αυτό διάστημα «περιοδεύει» στα διεθνή ΜΜΕ κάνοντας λόγο για μια διεφθαρμένη χώρα, θυμάται στη Βουλή την εισβολή του Αττίλα, κάνει λόγο για απώλεια εθνικής κυριαρχίας αν δεν μπούμε υπό εποπτεία, παρομοιάζει την Ελλάδα με τον Τιτανικό και εκτοξεύει τα spred των ομολό¬γων αλλά και τα ασφάλιστρα κινδύνου. Τα υπόλοιπα είναι γνωστά.
Ο ρόλος του Τζώρτζ Σόρος
Τα θανάσιμα μυστικά όμως της κυβέρνησης δεν σταματούν εδώ. Περίοπτη θέση στις εξελίξεις για την ελληνική οικονομία φαίνεται ότι έχει και ένας άλλος «γνωστός» της οικογένειας Παπανδρέου
Τον Απρίλιο του 2010, δηλαδή μερικές μέρες πριν την έναρξη των συζητήσεων της ελληνικής κυβέρνησης με τους τοποτηρητές του ΔΝΤ (και τους Ευρωπαίους της Κομισιόν και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας) φτάνει στην Αθήνα ο μετρ της θεσμοθετημένης παγόσμιας κερδοσκοπίας Τζ. Σόρος. Δεν πρόκειται για επίσημη επίσκεψη, καθώς οι πληοφορίες αναφέρουν ότι η άφιξη του συνδέεται με κοινωνικές υποχρεώσεις. Ωστόσο, σε μια περίοδο έντονου χρηματοοικονομικού ενδιαφέροντος οι δουλειές για έναν άνθρωπο που έχει την κερδοσκοπία στο DΝΑ του, μπορούν να συνδυαστούν πολύ εύκολα. Στην Αθήνα, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα που επιβεβαιώθηκαν, ο Σόρος συναντήθηκε μετον πρωθυπουργό καιτον υπουργό Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου ενώ ξαναβρέθηκε στηνΕλλάδα και στις 18 του ίδιου μήνα όπου είχε επαφές και με κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος, καθώς και με σημαντικότατους παράγοντες της ελληνικής οικονομίας...0 Σόρος και η δεξαμενή χρημάτων απ' όπου επενδύει έχει ήδη από εκείνη την περίοδο κατά νου τις μεγάλες ευκαιρίες που δημιουργεί η προδιαγεγραμμένη ελληνική πορεία προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Άλλωστε, όπως λέγεται, ο Σόρος ήταν που έδωσε το στίγμα για τις επόμενες κινήσεις, μεταξύ των οποίων και της σύσκεψης στο Μανχάταν για την τύχη της ελληνικής οικονομίας εκτιμώντας τις προοπτικές και τους κινδύνους των μελλοντικών επενδύσεων των «συνεργατών» του στην υπό απειλή πτώχευσης Ελλάδα. Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με δημοσιεύματα ( Wall Street Journal , Businessweek) ο Σόρος διακινεί το 95% των CDS σε όλο τον κόσμο. Είναι λοιπόν προφανές ότι εκτός από την φιλική επίσκεψη στον πρωθυπουργό, το ενδιαφέρον του για μια χώρα. που μετά από 6 μήνες μετατρέπεται στον Παράδεισο των CDS θα ήταν αναμενόμενο! Όποιος είχε οποιαδήποτε εσωτερική πληροφόρηση, για το τί θα συμβεί σε αυτή τη χώρα. θα είχε τη δυνατότητα να βγάλει τεράστια κέρδη, ποσά που αντιστοιχούν σε ΑΕΠ ολόκληρων κρατών! Πρόσφατα ο κ. Σόρος αποφάσισε να αποσυρθεί από τη διαχείριση του FUND που είχε και να διαχειριστεί ενεργητικό που ανήκει κυρίως στην οικογένεια από το 2000. Όσον αφορά την αποχώρηση του. οι γιοι του δήλωσαν ότι έλαβαν την απόφαση εξαιτίας των νέων ρυθμίσεων περί χρηματοπιστωτικής εποπτείας. Οι νέες ρυθμίσεις υποχρεώνουν τα HEDGE FUNDS που διαθέτουν πάνω από 150 εκατ. δολάρια ενεργητικό να αναφέρουν πληροφορίες για τους επενδυτές τους τους εργαζομένους, το ενεργητικό που διαχειρίζονται, πιθανά αντικρουόμενα συμφέροντα και τις δραστηριότητες τους εκτός των επενδυτικών συμβουλών.....


Το παιχνίδι με τα CDS , το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, ο Μαξ Κάιζερ και τα ασφάλιστρα κινδύνου.

Αν κανείς συνθέσει τα «μυστικά» των χειρισμών της κυβέρνησης Παπανδρέου που αποκαλύφθηκαν και δημοσιεύθηκαν σε διάφορα ΜΜΕ, θα μπορούσε να καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η προαποφασισμένη είσοδος στο ΔΝΤ. η εκτόξευση των SPREDS και των CDS μέσω των προσωπικών δηλώσεων Παπανδρέου, η τοποθέτηση σε καίρια σημεία της κρατικής μηχανής υπαλλήλων των κερδοσκοπικών ίυηά, το όψιμο ενδιαφέρον του Τζόρτζ Σόρος οφείλονται σε λανθασμένους χειρισμούς, σατανικές συμπτώσεις ή ακόμα και σε παιχνίδια των κερδοσκοπικών FUNDS εις βάρος της χώρας μας. Υπάρχουν ωστόσο και αυτοί που διαφωνούν.
Ένας εξ' αυτών ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας
Πάνος Καμένος, ο οποίος ισχυρίζεται ότι πίσω από την δραματική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα, υποκρύπτεται μια υπόθεση εσχάτης προδοσίας.
Τον ίδιο ισχυρισμό κάνει και ο
Μαξ Κάιζερ, γνωστός αμερικανός τηλεοπτικός παραγωγός και πρώην BROKER Ο οποίος κατηγορεί ευθέως τον ίδιο τον πρωθυπουργό της χώρας ,Γιώργο Παπανδρέου. 0 Κάιζερ μαζί με την οικονομική αναλύτρια Στέησυ Χέρμπερτ παραθέτουν αναλυτικά στοιχεία από την εκπομπή τους στο κανάλι Russia today (RΤ) για τον Γιώργο Παπανδρέου και για το στενό οικογενειακό του κύκλο ότι βρίσκονται πίσω από την πώληση ασφάλιστρων κινδύνου με σημερινή αξία 27 δις ευρώ!!!! Τι ακριβώς όμως κρύβεται πίσω από αυτή την ιστορία; Που βρίσκεται η αρχή αυτού του απίστευτου ιστού της αράχνης; Είναι άραγε συμπτώσεις τα όσα καταμαρτυρούνται για τις δραστηριότητες της οικογένειας Παπανδρέου στο χώρο των επενδυτικών εταιριών και τα οποία διαψεύδονται με τον πρωθυπουργό να δηλώνει ότι δεν γνώριζε καν τι είναι τα cds; Υπάρχουν έλληνες επιχειρηματίες και τράπεζες που παίζουν με την πτώχευση; Οι κυβερνητικοί χειρισμοί που μας οδήγησαν στο κατώφλι του ΔΝΤ και της χρεωκοπίας έγιναν από λάθος χειρισμούς και ανεπάρκεια ή με στόχο να μπει η χώρα μας εσκεμμένα σε περιπέτειες; Ποιοι είχαν εσωτερική πληροφόρηση και γνώριζαν εκ των προτέρων τι θα ακολουθούσε, στοιχηματίζοντας στην πτώχευση της χώρας και στην κατάρρευση της ευρωζώνης; Το γεγονός και μόνο ότι η χώρα μας βρίσκεται στο επίκεντρο των εξελίξεων εδώ και δύο χρόνια, φθάνοντας μάλιστα στο σημείο να θορυβηθούν ακόμα και οι ΗΠΑ για την τύχη της Ελλάδας, αποτελούν ισχυρές ενδείξεις ότι κάποιοι έχουν να χάσουν πολύ περισσότερα από την παραμονή της χώρας μας στο ευρώ και την αποπληρωμή του χρέους. Τα όσα έχουν κατά καιρούς δει το φως της δημοσιότητας είναι χαρακτηριστικά.Το κουβάρι των όσων ισχυρίζεται ο κ. Καμένος αρχίζει να ξετυλίγεται ήδη από την περίοδο διακυβέρνησης Καραμανλή, περίπου δηλαδή τον Ιούνιο του 2009. Το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο επί διοίκησης του φίλου του Καραμανλή και πρώην προέδρου του Παναθηναϊκού Αγγέλου Φιλιππίδη ( το οποίο ήταν και παραμένει ένας από τους βασικούς αγοραστές ελληνικών ομολόγων) εξέδωσε cds (ασφαλίστρων κινδύνου), αξίας περίπου 1 δισ. ευρώ. Μέχρι εδώ όλα καλά δεδομένου ότι η τράπεζα θέλησε να ασφαλίσει τις απαιτήσεις της.Η νέα διοίκηση της τράπεζας, ωστόσο, που προέκυψε μετά από τις εκλογές του 2009 τα εδωσε πίσω στην Goldman Sachs που τα ειχε κδωσει , γιατί η κατοχή κατηγορηθηκε ανήθικη, στο ποσό του 1,35 δις . ευρώ. Από την πώληση το διάστημα Οκτωβρίου - Νοεμβρίου του 2009 το ΤΤ έβγαλε 40 εκατ., ενώ θα μπορούσε να έχει βγάλει περισσότερα. Εδώ προκύπτουν δύο θεμελιώδη ερωτήματα: 1. γιατί και ενώ εκείνη την περίοδο, η συγκεκριμένη έκδοση-θέση της εν λόγω τράπεζας αντιπροσώπευε περίπου το 12% της αντίστοιχης παγκόσμιας αγοράς οάε, πούλησε τα εν λόγω cds . σε κάποιον που σόρταρε στη μαζική καταστροφή της ελληνικής οικονομίας; Και 2. Ποιος είναι αυτός που αγόρασε στη συνέχεια το cds ύψους 1,35 δισεκατομμυρίων ευρώ το 2009 το οποίο σήμερα αποτιμάται σε περισσότερα από 12 δισεκατομμύρια ευρώ;Τα ερωτήματα όμως και κυρίως αυτός ο απίστευτος ιστός δεν σταματούν εδώ. Υπενθυμίζουμε ότι βρισκόμαστε στην περίοδο αμέσως μετά τις εκλογές του 2009. τότε δηλαδή που ο πρωθυπουργός συναντούσε εν κρυπτώ τον διευθυντή του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος Καν για το σχέδιο παράδοσης της χώρας στο Ταμείο και ενώ το υπουργείο Οικονομικών γνώριζε τι ακριβώς θα σήμαινε η είσοδος της χώρας στο Ταμείο για το ύψος των cds και των ομολόγων.


Η Β. Παπανδρέου «δείχνει» την ΤτΕ
Είναι η ίδια ακριβώς περίοδος για την οποία η πρώην επίτροπος και επικεφαλής της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής κυρία Βάσω Παπανδρέου ζητούσε με ερώτηση την οποία υπέγραφαν και 15 ακόμα βουλευτές να πληροφορηθεί το σκεπτικό της Τράπεζας της Ελλάδος με αφορμή τη μετατροπή του Τ+3 σε Τ+10 για τα ελληνικά ομόλογα. Η κυρία Βάσω Παπανδρέου επικεντρώνει την ερώτηση της στο γεγονός ότι από τον Οκτώβριο του 2009 οι πωλητές ομολόγων (ξένες τράπεζες και διαχειριστές κεφαλαίων) μπορούσαν να πωλούν ομόλογα που δεν διαθέτουν (naked short selling «γυμνό σορτάρισμα», ή ακάλυπτη ανοιχτή πώληση) καινά έχουν στη διάθεση τους 10 ημέρες ώσπου να τα βρουν και να τα παραδώσουν στον αγοραστή.
Η απάντηση της Τράπεζας της Ελλάδος είναι ότι εκείνη την περίοδο αξιολόγησαν ότι η ενδεχόμενη αποχώρηση των ξένων μπορεί να είχε αρνητικές συνέπειες στη ρευστότητα της αγοράς ομολόγων. Έτσι, αποφάσισαν να μετατρέψουν σε προαιρετική την υποχρεωτική δημοπρασία για τον δανεισμό τίτλων.
Τα δημοσιεύματα της εποχής αναφέρουν ότι η κατάργηση της υποχρεωτικής αγοράς ομολόγων μέσω δημοπρασίας ισοδυναμούσε με την κατάργηση μιας βαλβίδας ασφαλείας που συνέβαλλε στον έλεγχο και τη σταθερότητα των τιμών. Εφόσον κάποιοι αγόραζαν, οι τιμές δεν κατέρρεαν. Και εδώ υπάρχει ένα πολύ κρίσιμο ερώτημα: Γιατί ο αγοραστής των ομολόγων δεχόταν την ανακύκλωση της εντολής αγοράς αντί να υποχρεώσει τον πωλητή να τηρήσει άμεσα τη δέσμευση του; Μια λογική εξήγηση είναι ότι η καθυστέρηση του διακανονισμού (του «κλεισίματος») της συναλλαγής μπορεί να συμφέρει όχι μόνο τον πωλητή αλλά και τον αγοραστή, αν αυτός έχει αγοράσει ασφάλιστρα κινδύνου δηλαδή cds που μπορεί να του αποφέρουν δεκάδες ή εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ στην περίπτωση που αυξηθούντα spreds. Κάτι που προφανώς συνέβη και στην περίπτωση των αγοραστών των cds του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. Η Τράπεζα της Ελλάδος επανέφερε στις 7 Απριλίου την υποχρεωτική δημοπρασία, που είχε καταργήσει τον Φεβρουάριο του 2009. Ουσιαστικά επιχείρησε να υποχρεώσει τους «σορτάκηδες» να αποκτήσουν τους τίτλους που χρωστούσαν και να τους παραδώσουν στους αγοραστές, προκαλώντας έτσι μείωση των spreds.
Όμως η κίνηση αυτή είχε το αντίθετο αποτέλεσμα. Οι ξένες τράπεζες αποφάσισαν να αποχωρήσουν από την ΗΔΑΤ και η εξαφάνιση της ρευστότητας πυροδότησε τα spreds.
Επειδή η ΗΔΑΤ είναι η αγορά αναφοράς για τα ελληνικά ομόλογα, οι τιμές που διαμορφώνονται σε αυτήν καθόρισαν τα μεγέθη σε όλες τις άλλες πλατφόρμες. Έτσι. δημιουργήθηκαν συνθήκες που οδήγησαν σε κατάρρευση τις τιμές των ομολόγων και μέσα σε δύο εβδομάδες εκτόξευσε τα σπρεντς από τις 350 μονάδες βάσης στις 550 και από εκεί στις 1.000. Ήταν ο απαραίτητος «καταλύτης» για την «απόβαση» του ΔΝΤ στην Αθήνα και τις δραματικές ανακοινώσεις του πρωθυπουργού από το Καστελόριζο, οι οποίες εκείνη την εποχή έμοιαζαν πλέον αναπόφευκτες. Ή μήπως προδιαγεγραμμένες;

Οι ομόκεντροι κύκλοι της οικογένειας Παπανδρέου και ο ρόλος του Αντρίκου.


Σύμφωνα με τα όσα ισχυρίζεται ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Πάνος Καμένος η απότομη έκρηξη των σπρεντς αποτέλεσε το ισχυρότερο όπλο στα χέρια των κερδοσκόπων που είχαν στα χέρια τους ασφάλιστρα κινδύνου και ταυτοχρονα θα μπορούσαν να έχουν «εσωτερική» πληροφόρηση. Εδώ βρίσκεται και η ουσία του προβλήματος καθώς αυτή η διαδικασία οδήγησε με ασφάλεια σε τρομακτικά κέρδη όσους είχαν στα χέρια του στα cds και αυτή την πληροφόρηση από το Μέγαρο Μαξίμου, πληροφόρηση που μόνο ο πρωθυπουργός και ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου θα έπρεπε να έχουν. Ο κ. Καμένος ισχυρίζεται μετ' επιτάσεως ότι γνώριζαν ωστόσο και άλλοι, παραπέμποντας στα ένοχα μυστικά της οικογένειας Παπανδρέου. Και για να στηρίξει αυτό του τον ισχυρισμό παραπέμπει και σε κάποιες άλλες ...συμπτώσεις που συνέβησαν την περίοδο της κρίσης, δηλαδή στο διάστημα μετά τις εκλογές του 2009 και έως την είσοδο της χώρας υπό την εποπτεία της τρόικας.
Η I j Partners είναι μία εταιρεία διαχείρισης επενδύσεων. Ιδρύθηκε το 2009 (την περίοδο δηλαδή της μεγάλης ελληνικής κρίσης) και εδρεύει στη Γενεύη της Ελβετίας.
Επενδύει κυρίως στη δημόσια αγορά μετοχών. Πρόεδρος της εν λόγω εταιρείας είναι ο κ. Θεόδωρος Μαργέλλος. Αντιπρόεδρος στην εν λόγω εταιρεία είναι η κυρία Μιράντα Ξαφά, ενώ μέλος του ΔΣ είναι ο πρώην πρόεδρος της Κόστα Ρίκα Ζοζέ Μαρία Φιγκουέρες επιχειρηματίας, πολιτικός και διεθνής εμπειρογνώμονας για την Αειφόρο Ανάπτυξη και την Τεχνολογία, πρώην πρόεδρος της Κόστα Ρίκα. (1994-1998). αλλά και σύμβουλος στο ίδρυμα i4cense που ίδρυσε ο Ανδρικός Παπανδρέου, αδερφός του πρωθυπουργού (για το οποίο θα αναφερθούμε παρακάτω). Επίσης αναφέρεταιτο όνομα του κυρίου Mikael Ντεμιρέλ : Πρώην στέλεχος (Μάρτιος 1995 - Απρίλιος 2001) της Goldman Sachs(!!!). την εποχή που η κυβέρνηση Σημίτη υπέγραφε τα περιβόητα Swaps με τον κύριο Παπακωνσταντίνου σύμβουλο. Στην ομάδα των διοικητικών στελεχών και συνεταίρων της I j Partners είναι μεταξύ άλλων ο Χάρης Μάκκας, πρώην στέλεχος της Τράπεζας Πειραιώς. Επίσης εργάζεται ως αναλυτής ο Δημήτρης Τσουπίδης, προερχόμενος από την Τζ. Π Μόργκαν. γιος του πρώην προέδρου του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, Παναγιώτη Τσουπίδη.Ο Καμένος καταγγέλλει, η εταιρεία πάει στη ΔικαιοσύνηΣύμφωνα με τα όσα ισχυρίζεται ο Πάνος Καμένος η εταιρεία αυτή προέβη σε αγορά cds επί ελληνικών ομολόγων, κάτι το οποίο η I j Partners διέψευσε ρητά και μάλιστα έχει προσφύγει στη δικαιοσύνη. Μάλιστα.στην ανακοίνωση της η εταιρεία προσθέτει: "Αντιθέτως, η I j Partners τόσο δήμους όσο και κατ' ιδίαν έχει συστήσει την αγορά ελληνικών ομολόγων, από τον Φεβρουάριο του 2010. Και μάλιστα, προέβη σε αγορές ελληνικών ομολόγων, τόσο για λογαριασμό πελατών της όσο και στελεχών της. Ακόμα και σήμερα, στελέχη της κατέχουν ελληνικά ομόλογα". Φαντάζομαι ότι δεν θα είναι και οι πιο ευτυχείς επενδυτές στην παρούσα φάση.
Αυτός ο ιστός, ωστόσο, που εξυφαίνεται με τις εταιρείες στις οποίες συμμετέχουν πρόσωπα κοντά στον πρωθυπουργό ή και στον αδερφό του Ανδρέα Παπανδρέου δεν σταματούν εδώ.
Τον Ιούλιο του 2007 η Ελευθεροτυπία και συγκεκριμένα η συνάδελφος Αριστέα Μπουγάτσου αναφέρεται σε μια άλλη εταιρία, η οποία επίσης έχει έδρα στην Ελβετία και στην οποία έχει συμμετοχή επίσης ο Ανδρέας Α. Παπανδρέου την Unigestion. Να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη εταιρεία δραστηριοποιείται τόσο στην αγορά ομολόγων όσο και στα ασφάλιστρα κινδύνου, δηλαδή τα CDS Α. Α. Παπανδρέου βρίσκεται στη θέση του στη Strategic Committee της Unigestion, την και όχι στην Investment Committie (την Επενδυτική Επιτροπή).Αυτή είναι και η επίσημη θέση που δίνει ο κ. Α. Παπανδρέου. Παραδέχεται δηλαδή ότι εργάζεται σε μια εταιρία που παίζει cds, αλλά ο ίδιος δεν έχει καμία σχέση με το συγκεκριμένο τμήμα, αφού συνεργάζεται σε άλλο κομμάτι των δραστηριοτήτων της εταιρείας που έχει να κάνει με πιο «πράσινες» μορφές επένδυσης. Προφανώς έχει στο μυαλό του τον διαχωρισμό πως ότι είναι νόμιμο είναι και ηθικό....Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο δημοσίευμα της Ελευθεροτυπίας «με τη δήλωση του ο Α.Α. Παπανδρέου δεν δίνει απαντήσεις σε αυτονόητα ερωτήματα, όχι κακόβουλων, αλλά προσκείμενων στο ΠΑΣΟΚ κυβερνητικών αξιωματούχων και φίλα προσκείμενων στην πρωθυπουργική οικογένεια, που θα επιθυμούσαν - είναι αλήθεια- μια απόλυτη διάψευση οιασδήποτε σχέσης του με την επενδυτική εταιρεία. Σε μια τόσο κρίσιμη συγκυρία για τη χώρα, όπου το συμφέρον της για επιβίωση είναι απέναντι σε ζαριές επενδυτών υπέρ της χρεοκοπίας της. Πιο συγκεκριμένα δεν απαντήθηκε:
• Αν η Unigestion με τις επενδυτικές της συστάσεις (Newsletters Νοεμβρίου 2010) ή και τις ενδεχόμενες τοποθετήσεις της ποντά¬ρει σε τίτλους χρεοκοπίας (cds) και της Ελλάδας, δεν τίθεται ζήτημα δεοντολογικό ως προς τη συμμετοχή του Α.Α. Παπανδρέου στην Επιτροπή Στρατηγικού Σχεδιασμού;• Είναι έμμισθη η σχέση του Α.Α. Παπανδρέου με τη Unigestion;• Διατηρεί μήπως και επενδυτική σχέση με το συγκεκριμένο fund;• Το i4cence, το Ινστιτούτο Κλιματικής Αλλαγής και Ενεργειακής Ασφάλειας, που είναι εγγεγραμμένο στη Γενεύη (vignerons 1Α) είναι Ινστιτούτο, ΜΚΟ ή εταιρεία; Αν είναι κάτι από τα δύο πρώτα, από ποιους χρη¬ματοδοτείται ή λαμβάνει χορηγίες;
Το τελευταίο ερώτημα δεν έχει απαντηθεί. Εκκρεμεί από τις 21/3/2010. όταν εκτενώς δη¬μοσιεύονται στην «Κ.Ε.» θέσεις-απαντήσεις του Α.Α. Παπανδρέου περί της σχέσης του με τη C&C International τα συνέδρια, τις χορηγίες του Τ.Τ. και την πράσινη εταιρεία του τρα¬πεζικού ιδρύματος.
Εν κατακλείδι: Ο Α. Α. Παπανδρέου οφείλει αυτές τις απαντήσεις και γιατί είναι Παπανδρέου και γιατί είναι αδελφός του πρωθυπουργού». Τα ερωτήματα αυτά λοιπόν γίνονται ακόμα πιο επιτακτικά αν ανα¬λογιστεί κανείς όλες αυτές τις περίεργες, τις σατανικές συμπτώσεις που μας οδήγησαν στο αδιέξοδο, τους χειρισμούς που έγιναν για να μπει η Ελλάδα στο ΔΝΤ και κυρίως την προνο¬μιακή μεταχείριση όσων είχαν τη δυνατότητα να γνωρίζουν πράγματα και καταστάσεις. Ποια είναι όμως η «Ινφόρμεντ Τζάτζμεντ ΠάρτμεντςΠοιο είναι το "Ινστιτούτο για το Κλίμα και την Ενεργειακή Ασφάλεια" (i4cense);Ποιος ο ρόλος του "Τ.Τ".;Που σχετίζονται οι Μεγαλοεργολάβοι της "Πράσινης Ανάπτυξης";Και ποια η σχέση όλων αυτών,-Το πάζλ των ερωτημάτων συμπληρώνει μια ακόμα εταιρεία αυτή τη φορά μια προσωπική εταιρίατου Ανδρέα Παπανδρέου που αναφέρθηκε και παραπάνω δύο φορές.Το i4cense και η οικογένεια Παπανδρέου.
Το i4cense σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην ιστοσελίδα του Ινστιτούτου, είναι ένας μη κυβερνητικός οργανισμός που στόχο έχει την ανάπτυξη όλων των δυνατοτήτων, ώστε να καταστεί δυνατή η προ¬ώθηση πρωτοβουλιών για το κλίμα και την ενεργειακή ασφάλεια της Μεσογείου.
Το Ινστιτούτο προσπαθεί να παίξει το ρόλο διαμεσολαβητή μεταξύ κυβερνήσεων και πολυεθνικών εταιρειών, με σκοπό την υλοποίηση «πράσινων» επενδυτικών σχεδίων. Σας θυμίσει άραγε κάτι η περίφημη «πράσινη ανάπτυξη», την οποία μετά μανίας οραματίζεται ο πρωθυπουργός;Ο ίδιος ο πρόεδρος του. καθηγητής Ανδρικός Α. Παπανδρέου, απαντώντας στην «Ελευθεροτυπία» στις 21.3.2010 είχε δηλώσει όσον αφορά τους πόρους του Ινστιτούτου: «Οι δραστηριότητες του i4cense είναι διεθνείς. Η μέχρι τώρα διεθνής συμμετοχή των επιστημόνων και ειδικών στον χώρο καθώς και των συνεργατών είναι εθελοντική. Πέραν της εθελοντικής προσφοράς, οι επιπλέον πόροι καθορίζονται από τον όγκο και το είδος των πρωτοβουλιών που αναλαμβάνει και προκύπτουν από τη συνεργασία με άλλους διεθνείς επιστημονικούς φορείς και οργανισμούς».
Ποιος διοικεί το i4cense;0 καθηγητής Ανδρικός Α. Παπανδρέου ως ιδρυτής και πρόεδρος έχει ασφαλώς τον πρώτο ρόλο, ενώ άμεσοι συνεργάτες του είναι τα επτά μέλη της Συμβουλευτικής Επιτροπής.

1) Ipek Nur Cem Taha.

Η κόρη του πρώην υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας και φίλου του Γιώργου Παπανδρέου ΙσμαήλΤζεμ. Η Ιπέκτα τελευταία 5 χρόνια εργάζεται ως παραγωγός και παρουσιάστρια της τηλεοπτικής εκπομπής «GLOBAL LEADERS » σε συνεργασία με ένα από τα μεγαλύτερα τούρκικα τηλεοπτικά δίκτυα, το ΝΤV

2) Jose Maria Figueres.


Πρόκειται για τον τέως πρόεδρο της Κόστα Ρίκα που είδαμε παραπάνω, να συμμετέχει στο διοικητικό συμβούλιο της i4cense. Οιοικογένειες Παπανδρέου - Figueres, διατηρούν στενές σχέσεις.


3) Μάρκος Κουναλάκης.


Ελληνοαμερικάνος δημοσιογράφος και επιχειρηματίας, παντρεμένος με την κόρη του επιχειρηματία Αγγέλου Τσακόπουλου. Είναι εκδότης του «Washington Monthly» που θεωρείται από τα πιο έγκυρα πολιτικά περιοδικά των ΗΠΑ.


4) Σάιμον Ρέντι.


Είναι εκτελεστικός διευθυντής της Διεθνούς Πρωτοβουλίας ενάντια στην κλιματική αλλαγή C40 Cities που έχει συνάψει συνεργασία με το Ίδρυμα του τέως προέδρου των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον, το Clinton Climate Initiative . με στόχο την ανάπτυξη και υλοποίηση από κοινού έργων και δράσεων με σκοπό τη μείωση των αερίων του θερμοκηπίου.


5) Νικ Μάμπεϊ.


Είναι ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της βρετανικής Ε3G, η οποία εμφανίζεται ως ένας ανεξάρτητος μη κερδοσκοπικός οργανισμός. Όπως επισημαίνεται, η Ε3G χρηματοδοτείται από ιδρύματα, κρατικούς φορείς και μη κυβερνητικές οργανώσεις και μέχρι σήμερα έχει λάβει χρηματοδότηση από κρατικούς φορείς και άλλους φορείς της Βρετανίας..


6) Τζόζεφ Στάνισλοου.


Είναι ανεξάρτητος σύμβουλος στον τομέα της ενέργειας καιτης βιώσιμης ανάπτυξης για την πολυεθνική Deloitte LLP.


7) Δημήτρης Ζενγκέλης.


0 “ελληνικής" καταγωγής οικονομολόγος Δημήτρης Ζενγκέλης είναι ανώτερος οικονομικός σύμβουλος της εταιρείας -κολοσσός Cisco.


Οι αποκαλύψεις ελβετικής εφημερίδαςΑξίζει να σημειωθεί ότι στο πρωτοσέλιδο της Ελβετικής εφημερίδας La Libertè με τον τίτλο Ελληνική Σαλάτα στέκεται σ τις οικογενειακές business συμπληρώνοντας και την τοποθεσία δίπλα στην λίμνη, με πηχυαίο τίτλο και μεγάλη φωτογραφία του πρωθυπουργού. Έγραφε λοιπόν η ελβετική εφημερίδα: «Πάρτε ένα ινστιτούτο, υπό ελληνική σημαία και που ισχυρίζεται ότι εργάζεται για την «ενεργειακή ασφάλεια και την προστασία του περιβάλλοντος." Τοποθετήστε το στις προστατευμένες όχθες της λίμνης της Γαλάζιας Λεμάν. Βάλτε επικεφαλής έναν άνθρωπο, τον Ανδρέα Παπανδρέου, ο οποίος δεν είναι άλλος από τον αδελφό του Έλληνα Πρωθυπουργού. Προσθέστε μια υποψία υπεξαίρεσης και μια... πρέζα υποτιθέμενης σύγκρουσης συμφερόντων μεταξύ των δύο αδελφών. Η σαλάτα είναι έτοιμη.• Το σωματείο i4cense, που έχει έδρα στη MORGES ταράζει τις τελευταίες εβδομάδες το πολιτικό κόσμο της Ελλάδας και την μπλογκόσφαιρα». Την τετράδα αυτών των εταιριών που κατά περίεργη σύμπτωση έχουν κοινά μέλη και μάλιστα με αναφορές στο οικογενειακό περιβάλλον του πρωθυπουργού συμπληρώνει μια άλλη εταιρεία, που κατά επίσης μια σατανική σύμπτωση μας πάει πίσω στην αρχή. Δηλαδή στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.....Οι πράσινες μπίζνες
Η ιδέα για τις «πράσινες» μπίζνες όσο και να δημιουργεί εντυπώσεις δεν είναι σκέψη μόνο της νέας διακυβέρνησης Παπανδρέου. Όπως αποκαλύφθηκε από διάφορα δημοσιεύματα η προηγούμενη, διορισμένη από τη Ν.Δ.. διοίκηση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου του κ. Τσουπίδη ίδρυσε κοινή εταιρεία, την Post Bank Green Institute Α.Ε., με έναν ιδιώτη (50%-50%). Επέλεξε για συνέταιρο τον κ. Κυριάκο Γριβέα, άνθρωπο που παλαιότερα είχε καλές σχέσεις με την οικογένεια Μητσοτάκη «μέσω του νομικού προσώπου C&C International».
Το Ινστιτούτο αυτό με την αμέριστη υποστήριξη και τα κεφάλαια από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, αναλαμβάνει το πρόγραμμα πράσινη ταράτσα και μια σειρά άλλων προγραμμάτων, την ώρα που το ΤΤ έχει εντελώς σταματήσει τη χρηματοδότηση στην πραγματική αγορά. Υπενθυμίζεται ότι τα μοναδικά προγράμματα που «έτραξαν» μέσα στο 2011 αφορούσαν αποκλειστικά την πράσινη ανάπτυξη. Ο επικεφαλής της νέας διοίκησης του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, Κλ. Παπαδόπουλος, αντικαθιστά τον διευθύνοντα σύμβουλο της Post Bank Green Institute Α.Ε., δηλαδή τον Κ. Γριβέα. και στη θέση του τοποθετεί τον Δ. Ζήση. Κανείς ωστόσο δεν γνωρίζει εάν ο κ. Γριβέας παραμένει μέτοχος.Στο διοικητικό συμβούλιο του «πράσινου ινστιτούτου» (Green Institute) βρέθηκε ο Εμμανουήλ Κελαϊδάκης, μέλος διοικητικού συμβουλίου της Εγνατίας Οδού Α.Ε. (διορίστηκε από τον τότε υπουργό ΠΕΧΩΔΕ. Γιώργο Σουφλιά). Ο ίδιος διετέλεσε και μέλος του Ινστιτούτου «Κων. Καραμανλής», καθώς επίσης και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας Εναλλακτική Ενέργεια Α.Ε.
Ποιος όμως είναι ο κ. Γριβέας. Γνωστός επιχειρηματίας με επιχειρήσεις με έδρα τη Μεταμόρφωση, ιδιοκτήτης ξενοδοχείων, είχε στενές επαφές με φαρμακευτικές εταιρείες αλλά και στενή συνεργασία με τον Ανδρίκο Παπανδρέου, αδελφό του σημερινού πρωθυπουργού, και τη μη κυβερνητική οργάνωση «Ινστιτούτο για την Κλιματική Αλλαγή και Ενεργειακή Ασφάλεια» (ι4cense), στην οποία ιδρυτής και επικεφαλής είναι ο αδελφός του Πρωθυπουργού.
Οι δύο τους συνδιοργάνωναν συνέδρια κάθε χρόνο για να προωθήσουν την πράσινη ανάπτυξη στην Ελλάδα σε ένα εκ των οποίων βασικοί ομιλητές ήταν ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ο Ζοσέ Μαρια Φιγκουέρες ο άνθρωπος δηλαδή που συμμετείχε και στην Ι. Τζ. Πάρτνερς) ο Guy Clausse της European Invesment Bank, ο Σταύρος Δήμας και η υπουργός Περιβάλλοντος, Τίνα Μπιρμπίλη.
Παρόμοιο συνέδριο διοργάνωσαν και τον Μάη του 2010 (Mediterranean Sustainable Energy Summit 2010). στο οποίο ομιλητές ήταν ο νέος πρόεδρος του ΤΤ. Κλεάνθης Παπαδόπουλος αλλά και ο νέος πρόεδρος της Post Bank Green Institute Α.Ε., Δ. Ζήσης, μαζί με τον Ερντογάν και τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, στενό φίλο και συμμαθητή του σημερινού προέδρου κ. Κλεάνθη Παπαδόπουλου. Πρόσφατα ο κ. Κυριάκος Γριβέας μετακόμισε μόνιμα στη Γαλλία μαζί με την οικογένεια του.Αυτό που συνδέει όλον αυτό τον απίστευτο ιστό της με τις εταιρείες είναι χωρίς αμφιβολία τα κοινά πρόσωπα που κατά μια επίσης «σατανική» σύμπτωση συμμετέχουν και σε άλλους κερδοσκοπικούς ομίλους που κάνουν μπίζνες την ώρα που η χώρα βουλιάζει. Είναι τυχαίο ότι οι κ. Figueres (που είναι στην IJPartners) συμμετείχε και στο World Economic Forum αλλά και στο Earth Institute, ο κ. Simon Reddy (Clinton Global Initiative) και ο κ. Jeffrey Sachs (EARTH INSITUTE) που χρηματοδοτούνται από τον όμιλο Σόρος. ενώ ταυτόχρονα βρίσκονται και στην i4cence. Α. Παπανδρέου;Είναι προφανές ότι στην παρούσα συγκυρία ο τόπος απαιτεί απαντήσεις. Είναι επίσης ξεκάθαρο ότι οι επαγγελματικές, προσωπικές ακόμα και φιλικές σχέσεις της οικογένειας του πρωθυπουργού δεν μπορούν να θεωρούνται ύποπτες. Ωστόσο, θα πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι η προηγούμενη κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή βρέθηκε στη δίνη και τελικά στο χρονοντούλαπο της ιστορίας γιατί έχασε το ηθικό πλεονέκτημα στα μάτια της κοινωνίας. Πόσο μάλλον τώρα που βρισκόμαστε στο χείλος της καταστροφής. Τώρα είναι ανάγκη να υπάρξει μια απάντηση στο ερώτημα που ο ίδιος ο σημερινός πρωθυπουργός είχε θέση στον Κ. Καραμανλή: «Ότι είναι νόμιμο, είναι και ηθικό;»