θεοῖς σωτῆρσιν ἔθυον καὶ ἀναθήματα ἀνέθηκα

θεοῖς σωτῆρσιν ἔθυον καὶ ἀναθήματα ἀνέθηκα
θεοῖς σωτῆρσιν ἔθυον καὶ ἀναθήματα ἀνέθηκα

NOT IN THIS "NEW GREECE" - ΟΧΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ "ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ"

NOT IN THIS "NEW GREECE"  - ΟΧΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ "ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ"
NOT IN THIS "NEW GREECE" - ΟΧΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ "ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ"

Saturday, November 20, 2010

ΟΙ ΜΙΝΩΙΤΕΣ ΙΣΩΣ ΠΡΩΤΟΙ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗΟΙ ΜΙΝΩΙΤΕΣ ΙΣΩΣ ΠΡΩΤΟΙ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ


Ι. Θεοδωρόπουλος. Κόρινθος

Το 1519 ο Ισπανός Κονκισταδόρος Κορτές με 508 στρατιώτες, 14 κανόνια και 16 άλογα, αποβιβάζεται στο Μεξικό. Στόχος του τυχοδιώκτη Κορτές ήταν να θέση υπό τον έλεγχο του τη χώρα αυτή και το χρυσό της.
Στην χώρα αυτή κατοικούσαν πολλές φυλές Ινδιάνων, αλλά κυρίαρχος φυλή ήταν οι Αζτέκοι.
Ο Αυτοκράτωρ των Αζτέκων Μotecuhzoma και ο λαός του επεφύλαξαν θερμή υποδοχή στον Κορτές και τους στρατιώτες του, προς μεγάλη έκπληξη των.
Καθ’ οδών τους έραιναν με άνθη, και τους οδήγησαν στα Ανάκτορα όπου ο Αυτοκράτωρ καλωσόρισε τους ξένους του λέγοντας μεταξύ άλλων « Καλώς ήρθατε Κύριε μας πίσω στη χώρα σας και στο λαό σας, για να καθίσετε και πάλι στο θρόνο σας τον οποίο κατείχα για ένα διάστημα στο όνομα σας ». Έτσι ο Αυτοκράτωρ των Αζτέκων με τη θέληση του έθεσε τον εαυτό του και το λαό του υπό τις διαταγές του Κορτές.

Μελετώντας τις θρησκευτικές παραδόσεις, και τις κοσμολογικές δοξασίες των Αζτέκων που είναι ένα συνονθύλευμα δοξασιών όλων των φυλών των Ινδιάνων της περιοχής, διαπιστώνουμε μέσα από αυτό το πλήθος των δοξασιών και δεισιδαιμονιών, μεταξύ άλλων ότι, κάθε 52 χρόνια ανέμεναν την επιστροφή των Λευκών Θεών.
Το 1519 έκλεινε ένας από τους κύκλους των 52 ετών, οπότε και εξέλαβαν τους Ισπανούς ως τους αναμενόμενους Λευκούς Θεούς. Εφ’ όσον λοιπόν ανέμεναν την επιστροφή των Λευκών Θεών, και είχαν είδη περάσει πολλοί κύκλοι των 52 ετών, συμπεραίνουμε ότι τους είχαν επισκεφθεί προ πολλών αιώνων και πάλι λευκοί άνθρωποι, τους οποίους εξέλαβαν για Θεούς, επειδή ήταν πιο προηγμένοι, και τους προσέφεραν τον πολιτισμό τους και τις τεχνολογικές τους γνώσεις.
Ήταν αναμενόμενο δε φεύγοντας οι λευκοί αυτοί να τους είπαν ότι θα ξανά επιστρέψουν, και θα ξανά επέστρεψαν και θα ξανά έφυγαν, μέχρι που οριστικά δεν ξανά ήλθαν. Όμως οι Ινδιάνοι δεν έπαψαν ποτέ να αναμένουν την επιστροφή των, διότι οι προσφορές των λευκών αυτών όχι μόνο θα ήταν πολύ σημαντικές, αλλά η καρτερική και μακροχρόνια αναμονή της επιστροφής των, μαρτυρούσε ένα ανώτερο λαό.

Κανένα όμως ιστορικό κείμενο από τον Όμηρο και μετά δεν αναφέρετε για υπερπόντια ταξίδια στη μακρινή αυτή χώρα. Άρα ότι αν έγινε πρέπει να έγινε στα προ Ομηρικά χρόνια. Ψάχνουμε λοιπόν στα προ Ομηρικά χρόνια να βρούμε ένα εξέχοντα λαό με μεγάλη ναυτική πείρα που ο πολιτισμός του διεκόπη απότομα, με αποτέλεσμα να χαθεί και η υπερπόντια γνώση του. Ίσως αυτός ο λαός να είναι ο πρώτος που πάτησε το πόδι του στην Αμερικάνικη Ήπειρο. Με αυτά τα δεδομένα καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι ο λαός αυτός δεν είναι άλλος από τους Μηνωίτες, που η διακοπή και καταστροφή του πολιτισμού τους, προκλήθηκε από το ηφαίστειο της Σαντορίνης.

Μελετώντας το ηφαίστειο της Σαντορίνης βλέπουμε ότι η έκρηξης του 1500 π.χ. ήταν η μεγαλύτερη ηφαιστειακή έκρηξη επάνω στη Γη από τότε μέχρι σήμερα. Το δε μέγεθος της καταστροφής, ασύλληπτο. Ολόκληρος ο κώνος του ηφαιστείου ύψους 1000 μέτρων, βυθίσθηκε μετά την έκρηξη, στη θάλασσα σε βάθος 800 μέτρων δημιουργώντας ένα τεράστιο θαλάσσιο κρατήρα 100 τετραγωνικών χιλιομέτρων και ένα γιγάντιο αρχικό κύμα που ξεπερνούσε τα 200 μέτρα ύψος. Το κύμα (τσουνάμι) αυτό αφού σάρωσε κυριολεκτικά τα νησιά του Αιγαίου και τις ανατολικές ακτές της Ελλάδος, έφτασε στην Κρήτη. Εκεί με ένα ύψος 30 μέτρων έπληξε τα ανάκτορα της Κνωσού, της Ζάκρου των Μαλίων και κατέστρεψε τον Μηνωϊκό πολιτισμό. Η τέφρα που εκτινάχθηκε κάλυψε Γη και ουρανό σε απόσταση εκατοντάδων χιλιομέτρων, και σκοτάδι έπεσε για πολλές δεκάδες μέρες.

Η τριέσπερος νύκτα του Ηρακλή και μύθοι από την Αττική την Αργολίδα, την Λυκία και τα νησιά του Αιγαίου, δεν πρέπει να είναι τίποτα άλλο παρά δημιουργήματα της μνήμης εκείνων των ανθρώπων που έζησαν την μεγάλη καταστροφή.

Αν λοιπόν πράγματι είχαν επισκεφθεί τους Ινδιάνους του Μεξικού άνθρωποι κάποιας λευκής φυλής, τους οποίους οι Ινδιάνοι εξέλαβαν για θεούς. Με όσα ανέφερα ποιο πάνω, κανένας άλλος λαός στα προ Ομηρικά χρόνια, δεν είχε την ναυτική εμπειρία, και την ναυτική υποδομή, που θα ήταν απαραίτητες για τόσο μακρινά θαλάσσια ταξίδια, αλλά μόνο οι Έλληνες και ειδικά οι Μινωίτες.