θεοῖς σωτῆρσιν ἔθυον καὶ ἀναθήματα ἀνέθηκα

θεοῖς σωτῆρσιν ἔθυον καὶ ἀναθήματα ἀνέθηκα
θεοῖς σωτῆρσιν ἔθυον καὶ ἀναθήματα ἀνέθηκα

NOT IN THIS "NEW GREECE" - ΟΧΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ "ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ"

NOT IN THIS "NEW GREECE"  - ΟΧΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ "ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ"
NOT IN THIS "NEW GREECE" - ΟΧΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ "ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ"

Saturday, October 16, 2010

Ο ιδρυτής του ναού των Ελλήνων ΜΑΡΑΘΩΝΟΔΡΟΜΟΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΚΑΚΟΓΕΩΡΓΙΟΥ, μιλά για τον προστάτη του Μαραθωνίου δρόμου.


ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Ο ΜΑΡΑΘΩΝΟΔΡΟΜΟΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙA

http://img.protothema.gr/0052684747616E7FB6CF50D80ED6BC9B.jpg

Την επέτειο της μάχης του Μαραθώνα θα τιμήσουν οι Έλληνες της Αυστραλίας
Με ιδιαίτερο τρόπο θα τιμήσουν την επέτειο της μάχης του Μαραθώνα οι Έλληνες της Αυστραλίας. Στο Σίδνεϊ για να τιμηθεί η επέτειος της συμπλήρωσης 2.500 χρόνων από τη μάχη του Μαραθώνα, στο πλαίσιο διάφορων εκδηλώσεων, θα γίνει και ένας μαραθώνιος στον οποίο θα τρέξει ο 73χρονος Έλληνας μαραθωνοδρόμος, Αριστοτέλης Κακογεωργίου, ο οποίος θα φέρει ασπίδα, θώρακα και ακόντιο, όπως στην αρχαιότητα.

Ο κ. Κακογεωργίου θα ξεκινήσει από την Όπερα του Σίδνεϊ και αφού θα διανύσει μια απόσταση 42 χιλιομέτρων, θα καταλήξει στο στάδιο της Σεντ Τζορτζ, όπου θα διεξάγεται ελληνικό φεστιβάλ για να τιμηθεί η σημαντική επέτειος.
Την ίδια μέρα, ο 40χρονος Αυστραλός, Ντέϊβιντ Τρίπλερ θα τρέξει στο Μαραθώνιο των Αθηνών. Στην Αυστραλία, σειρά εκδηλώσεων οργανώνουν από κοινού η επιτροπή Μαραθώνας 2500-490 π.Χ.- 2010 μ.Χ. και ο Σύλλογος Αθηναίων Σίδνεϊ και Νέας Νότιας Ουαλίας.

Οι εκδηλώσεις, που περιλαμβάνουν διαλέξεις, προβολές, θεατρικές παραστάσεις αλλά και τον Μαραθώνιο, θα συνεχιστούν έως τον Νοέμβριο. Ο κ. Κακογεωργίου και ο αντιδήμαρχος του Μαραθώνα φθάνουν στο Σίδνεϊ στις 22 Οκτωβρίου και το Σάββατο 23 Οκτωβρίου ο δήμαρχος Ρόκντεϊλ και το δημοτικό συμβούλιο του θα δώσουν μεγάλη δεξίωση προς τιμήν της ελληνικής αντιπροσωπείας.