θεοῖς σωτῆρσιν ἔθυον καὶ ἀναθήματα ἀνέθηκα

θεοῖς σωτῆρσιν ἔθυον καὶ ἀναθήματα ἀνέθηκα
θεοῖς σωτῆρσιν ἔθυον καὶ ἀναθήματα ἀνέθηκα

NOT IN THIS "NEW GREECE" - ΟΧΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ "ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ"

NOT IN THIS "NEW GREECE"  - ΟΧΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ "ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ"
NOT IN THIS "NEW GREECE" - ΟΧΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ "ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ"

Saturday, September 25, 2010

Το Δημοτικό θέατρο κήπου Θεσσαλονίκης είναι ένας ευλογημένος τόπος.Ούτε στα νεκροταφεία δεν έχουν τόσους σταυρούς!

Και βέβαια δεν είναι τυχαίο. Για να δουμε τι γράφει το Πηδάλιο για τους ηθοποιούς και το θέατρο - Τους αφορίζει:

ΚΑΝΟΝΕΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΩΝ ΣΥΝΟΔΩΝ


ΣΤ΄ Σύνοδος. ΚΑΝΩΝ ΝΑ΄ . Καθόλου απαγορεύει η αγία και οικουμενική Σύνοδος του λεγομένους μίμους (ηθοποιούς), και τα τούτων θέατρα.... Όποιος δε καταφρονήσει τον παρόντα Κανόνα, και δώση τον εαυτόν του εις την θεωρίαν των τοιούτων, ει μεν Κληρικός είναι, ας καθαίρεται, ει δε λαϊκός, ας αφορίζεται.

Αφορίζονται δια του κανόνος αυτού, όχι μόνον οι ηθοποιοί αλλά και όλοι οι θεατές τους! Να από πού πηγάζει το μίσος του σκοταδιστικού χριστιανικού ιερατείου προς το θέατρο. Το παπαδαριό απαιτεί από τους πιστούς του την παρακολούθηση μόνο του θεάτρου που παίζει αυτό το ίδιο μέσα στις εκκλησίες του. Μήπως οι ηθοποιοί στο θέατρό τους ντύνονται λαμπρότερα από του ιερείς; Ή μήπως τραγουδάνε τραγούδια μελωδικότερα από το κυριελέησον; Ή μήπως έχουν σκηνή ωραιότερη απ’ αυτήν του τέμπλου; Ή μήπως ο Αισχύλος έγραψε καλλιτεχνικότερες ιστορίες από τον Ρωμανό τον μελωδό;

Κοντολογίς καλέ μου χριστιανέ, πήγες ποτέ στο θέατρο; Παρακολούθησες ποτέ ηθοποιούς στην τηλεόραση; Ναι; Τότε είσαι αφορισμένος.
.
.
Τους σταυρους τους έβαλαν για να εξαγνίσουν το θέατρο.
.
Μάλιστα.
.
Στην φιλοσοφική Θεσσαλονίκης τα κορίτσια του κατηχητικόυ έβαζαν σταυρουδάκια και Χριστούληδες στα εξώφυλα του Αριστοτέλη και του Θουκιδίδη γιατί ήταν λέει "ειδωλολάτρες!