θεοῖς σωτῆρσιν ἔθυον καὶ ἀναθήματα ἀνέθηκα

θεοῖς σωτῆρσιν ἔθυον καὶ ἀναθήματα ἀνέθηκα
θεοῖς σωτῆρσιν ἔθυον καὶ ἀναθήματα ἀνέθηκα

NOT IN THIS "NEW GREECE" - ΟΧΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ "ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ"

NOT IN THIS "NEW GREECE"  - ΟΧΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ "ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ"
NOT IN THIS "NEW GREECE" - ΟΧΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ "ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ"

Saturday, August 28, 2010

25 -από τα 47- λεωφορεία του ΠΑΟΚ σπασμένα, αφού χτυπήθηκε κι εκείνο που μετέφερε μέλη της ΠΑΕ!

Τραυματική εμπειρία στην Πόλη
Σάββατο, 28 Αύγουστος 2010 11:23
Οι άνθρωποι της διοίκησης του ΠΑΟΚ έλεγαν στην Κωνσταντινούπολη πως η ρεβάνς με τη Φενερμπαχτσέ ήταν μία ευκαιρία για επιστροφή στις ρίζες της ομάδας. Ωστε να μην ξεχνούν από πού προέρχονται. Για τους οπαδούς του «Δικεφάλου», πάντως, η εκδρομή θα παραμένει επίσης αξέχαστη, όχι μόνο λόγω της πρόκρισης στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ...

Η ακατάλληλη προετοιμασία της τουρκικής αστυνομίας οδήγησε σε συμπλοκές που είχαν ως αποτέλεσμα 4 τραυματίες (όχι σοβαρά) και 25 -από τα 47- λεωφορεία τους σπασμένα, αφού χτυπήθηκε κι εκείνο που μετέφερε μέλη της ΠΑΕ! Συνολικά 5 φίλοι του ΠΑΟΚ συνελήφθησαν, αλλά έμειναν ελεύθεροι τα ξημερώματα, έπειτα από παρέμβαση του Ελληνα πρόξενου. Ενώ το «καψώνι» των αρχών περιελάμβανε καθυστερημένη άδεια εισόδου στο γήπεδο, καθώς οι τελευταίοι εισήλθαν στο ημίχρονο, αν και όλοι ήταν συγκεντρωμένοι από τις 8 μ.μ.

Δεν έχουν το Θεό τους

Για να ικανοποιηθεί ο εθνικιστικός φανατισμός των Τούρκων


Την Πέμπτη το βράδυ κατά τη διάρκεια του αγώνα Φενέρ Μπαχτσέ - ΠΑΟΚ, ο Τούρκος σκηνοθέτης αποφάσισε να κάνει κάτι που δεν έχει γίνει στο παρελθόν, κάτι πρωτάκουστο για τα ευρωπαϊκά δεδομένα, κάτι που δεν χαρακτηρίζει ένα λαό που επιθυμεί να γίνει μέλος της μεγάλης οικογένειας της Ε.Ε.

Πιο συγκεκριμένα στην ενημερωτική μπάρα που συνήθως τοποθετείται στις αναμεταδόσεις των αγώνων και η οποία περιλαμβάνει τα ονόματα των ομάδων, την ώρα και το σκόρ, ο Τούρκος σκηνοθέτης αποφάσισε να παραποιήσει το όνομα του ΠΑΟΚ (Πανθεσσαλονίκειο Αθλητικό Σύλλογο Κωνσταντινουπολιτών) και να το μετατρέψει σε ... ΠΑΟ.

Ο λόγος για τον οποίο ο Τούρκος σκηνοθέτης έπραξε κάτι τέτοιο λέγεται, ότι ήταν επειδή δεν χώραγε το γράμμα "Κ" στο διαθέσιμο χώρο που υπήρχε στην μπάρα. Θα μας επιτραπεί να πιστέψουμε ότι ο λόγος για τον οποίο έγινε κάτι τόσο απαράδεκτο δεν ήταν επειδή δεν χωρούσε το γράμμα Κ", αλλά επειδή κάποιοι στην Τουρκία αρνούνται να δεχτούν την πραγματική ονομασία της πόλης που είναι "Κωνσταντινούπολη" ακόμα και στον τίτλο ενός αθλητικού συλλόγου.

Κάποιοι άνθρωποι στην Τουρκία σκέφτονται με τόσο μικρόψυχο και κακεντρεχή τρόπο που δεν μπορούν να δεχτούν ότι αυτό το όνομα το έφερε η Πόλη για 1600 περίπου χρόνια. Οι ίδιοι δεν μπορούν να αποδεχτούν ότι υπάρχουν ακόμα και σήμερα οι εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες και οι απόγονοι τους που τιμούν αυτό το όνομα.