θεοῖς σωτῆρσιν ἔθυον καὶ ἀναθήματα ἀνέθηκα

θεοῖς σωτῆρσιν ἔθυον καὶ ἀναθήματα ἀνέθηκα
θεοῖς σωτῆρσιν ἔθυον καὶ ἀναθήματα ἀνέθηκα

NOT IN THIS "NEW GREECE" - ΟΧΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ "ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ"

NOT IN THIS "NEW GREECE"  - ΟΧΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ "ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ"
NOT IN THIS "NEW GREECE" - ΟΧΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ "ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ"

Saturday, August 29, 2009

Η φτωχούλα Ελλαδίτσα με τους πάμπλουτους «πατέρες»
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΣΑΛΑΡΗΣ

ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ θα σηκωθούν πάλι οι τρίχες των Ελλήνων καθώς θα διαβάζουν το ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ των «πατέρων του έθνους». Ακόμη πιο «θρεμμένο» από το προηγούμενο και ακόμη πιο εξοργιστικό, αφού οι «πατέρες», στη μεγάλη τους πλειοψηφία, θα φανερώσουν, όπως πάντα, το παχυλό ΕΣΧΕΣ, αλλά θα κρύβουν το ΠΟΘΕΝ. Οι Ελληνες πολίτες θα βεβαιωθούν ακόμη μια φορά ότι έχουν να κάνουν με την πιο πλούσια Βουλή από καταβολής κοινοβουλευτισμού. Θα ξαναδιαβάσουν ότι 5-10 από τους κορυφαίους ηγέτες κατέχουν αμύθητες περιουσίες. Οτι κάποιοι εξ αυτών είναι ι διοκτήτες πληθώρας ακινήτων. Οτι αρκετοί ζουν σε παραμυθένιες βίλες με πισίνες και κότερα. Οτι άλλοι «τζογάρουν» δυνατά στα χρηματιστήρια. Και ότι μεταδίδουν το μίασμα του ευδαιμονισμού και στα τέκνα τους που θα υποκύψουν με τη σειρά τους σε ό,τι κληρονομούν και η μόνη έγνοια τους θα είναι πώς θα τα διατηρήσουν και ηώςθα τα αυξήσουν, «πάση θυσία»!
Τι μας ήλθε και τα λέμε όλα αυτά σήμερα; Τα λέμε για να θυμίσουμε σε μερικούς πάμπλουτους «πατέρες» ότι σαν σήμερα, στις 26 Ιουλίου του 1953, έφυγε από τη ζωή πάμπτωχος ο, τρις πρωθυπουργός και γενναίος στρατιώτης Νικόλαος Πλαστήρας. Αυτός που μοίραζε τον μισθό του στους φτωχούς. Αυτός που αρνήθηκε να βολέψει σε μια θεσούλα τον άνεργο αδελφό του... Αυτός που έπεσε στον βωμό της «λήθης» και αντιστάθηκε στην εκτέλεση του Μπελογιάννη (όπως άλλωστε και ο Παπαδόπουλος για να λέμε και του στραβού το δίκιο). «Γράψε περισσότερα για τους παλαιούς πολιτικούς που έμπαιναν στη δημόσια ζωή πλούσιοι και έφευγαν φτωχοί», με προτρέπει ο αναγνώστης κ. Ιωάννης Παπαντωνίου. «Κυρίως αυτούς που προέρχονται από τη συντηρητική παράταξη, αλλά ξεχάστηκαν γρήγορα, όπως ο Παναγής Παπαληγούραςπου πέθανε φτωχός σε ένα υπόγειο δυάρι παρότι πέρασαν από τα χέρια του συμβάσεις δισεκατομμυρίων. Γράψε για τουςσοφούς δασκάλους Παναγιώτη Κανελλόπουλο και Κωνσταντίνο Τσάτσο, για τον Γιώργο Ράλλη, ακόμη και για τους εκτελεσθέντες στο Γουδί Θεοτόκη, Στράτο, Πρωτοπαπαδάκη και Γούναρη. Γράψε για να βάλουν μυαλό οι σημερινοί αγνώμονες...».
ΘΑ ΘΥΜΙΣΩ όμως εδώ και μερικούς ακόμη απένταρους πρωθυπουργούς όπως ο Κανάρης ο Ρέπουλης ο Παπαναστασίου, ο Τρικούπης ο Σοφούλης ο Καφαντάρης ο Τζαννετάκηςκαι άλλους που έδειξαν παροιμιώδη αδιαφορία προς το χρήμα. Αλλά, περισσότερο από όλα, θα θυμίσω το μοναδικό στον κόσμο παράδειγμα του πρώτου κυβερνήτη Ιωάννη Καποδίστρια που ήλθε στην Ελλάδα με αρκετά σεβαστή περιουσία και όχι μόνο δεν δέχθηκε να λάβει τη νόμιμη αποζημίωση, όχι μόνο μοίρασε την περιουσία του σε ιδρύματα, αλλά έζησε σε ένα φτωχικό σπίτι του Ναυπλίου, κοιμόταν σε ράντσο και περνούσε τρεις μέρες με ένα κοτόπουλο. Δεν είναι παράξενο που τον εξόντωσαν οι φοροφυγάδες της εποχής Μαυρομιχαλαίοι, ούτε και που τον έκλαψε για πολλές μέρες η ολόκληρη η δόλια Ελλάδα..
θα πουν όμως κάποιοι: Αξίζει περισσότερο να τρως ένα κοτόπουλο επίτρεις μέρες και, ξαπλωμένο στο φέρετρο, να σε κλαίει όλη η Ελλάδα, από το να ασκείς το έξυπνο παιχνίδι του συμβιβασμού και των ισορροπιών έχοντας «τον σκύλο χορτάτο και την πίτα σωστή»;
ΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΝ οι έχοντες και κατέχοντες αλλά και όλοι οι κατεχόμενοι από όσα κατέχουν!..