θεοῖς σωτῆρσιν ἔθυον καὶ ἀναθήματα ἀνέθηκα

θεοῖς σωτῆρσιν ἔθυον καὶ ἀναθήματα ἀνέθηκα
θεοῖς σωτῆρσιν ἔθυον καὶ ἀναθήματα ἀνέθηκα

NOT IN THIS "NEW GREECE" - ΟΧΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ "ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ"

NOT IN THIS "NEW GREECE"  - ΟΧΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ "ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ"
NOT IN THIS "NEW GREECE" - ΟΧΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ "ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ"

Wednesday, December 05, 2007

Το πνεύμα του Βυζαντινού Μεσαίωνα ζεί ανάμεσά μας.

Με πρώτη ματιά στην φωτογραφία αυτού του καταστήματος δεν βλέπουμε τίποτα το περίεργο.


Με μία προσεκτικότερη όμως ματιά θα παρατηρήσουμε πως κάποιοι έσβησαν κάτι από την ταμπέλα του καταστήματος.

Το αντικείμενο του καταστήματος είναι η πώληση εσωρούχων. Τα μοντέλα που φορούν τα προϊόντα του καταστήματος προσέκρουσαν στην μανία ηθικολόγων του Βυζαντινού Μεσαίωνα.
Το φαινόμενο αυτό δεν παρατηρείται για πρώτη φορά. Υπάρχει φορτηγό αυτοκίνητο βιοτεχνίας εσωρούχων που δέχθηκε ανάλογη επίθεση και έσβησαν το ζωγραφισμένο(!) μάλιστα μοντέλο στο αυτοκίνητο.
Διαφημιστικά πανώ που δεν περνούν το λογοκριτικό κριτήριο της εν λόγω ομάδας δέχονται την επίθεση τους.
Κάτι ανάλογο συνέβη και με την αφίσα παράστασης του Τζίμη Πανούση. http://freedaynewspaper.wordpress.com/2007/05/06/%CE%9F-%CF%84%CE%B6%CE%B9%CE%BC%CE%B7%CF%82-%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%BF%CF%85%CF%83%CE%B7%CF%82-%CF%80%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%BD%CE%B5%CE%B9-%CE%B8%CE%B5%CF%83%CE%B7/
Τότε είδαμε μία ομάδα ατόμων σαν εφιάλτης από τον Βυζαντινό Μεσαίωνα με πλακάτ να διαδηλώνουν «την δίκαιη αγανάκτησή τους» διότι κατά την γνώμη τους προσεβλήθησαν τα άγια και τα ιερά τους.
Το πνεύμα του Βυζαντινού Μεσαίωνα ζεί ανάμεσά μας. Είναι αυτό το πνεύμα που κονιορτοποίησε κυριολεκτικά τον Ελληνικό πολιτισμό, που γκρέμισε τους ναούς, έβαλε φωτιά στις βιβλιοθήκες, έλιωσε, έσπασε, ευνούχισε αγάλματα.
Έλληνες και κάθε ελεύθερο πνεύμα. Φυλαχθείτε από την ηθική και τις ενέργειες των φορέων του πνεύματος της ερήμου. Καραδοκεί πότε να ξαναπάρει την εξουσία για να στήσει ξανά τις πυρές στις πλατείες, τις διώξεις των αντιφρονούντων, τα βασανιστήρια στα υπόγεια, την γενοκτονία της Σκυθόπολης.