θεοῖς σωτῆρσιν ἔθυον καὶ ἀναθήματα ἀνέθηκα

θεοῖς σωτῆρσιν ἔθυον καὶ ἀναθήματα ἀνέθηκα
θεοῖς σωτῆρσιν ἔθυον καὶ ἀναθήματα ἀνέθηκα

NOT IN THIS "NEW GREECE" - ΟΧΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ "ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ"

NOT IN THIS "NEW GREECE"  - ΟΧΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ "ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ"
NOT IN THIS "NEW GREECE" - ΟΧΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ "ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ"

Friday, December 14, 2007

ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΕΙΔΩΛΙΑ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΕΣ ΠΩΛΗΣΕΙΣ

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ "Ε"
ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΕΙΔΩΛΙΑ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΕΣ ΠΩΛΗΣΕΙΣ
Ιερές κούκλες
Μετά την Μπάρμπι, ο... Μωυσης!


ΚΕΙΜΕΝΟ: ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΠΟΛΙΤΗ

0 Ιησούς-κούκλα, που απαγγέλλει μάλιστα αποσπάσματα Ευαγγελίων, έχει αναδειχθεί σε μπεστ σέλερ της σειράς στις ΗΠΑ. Οι φανατικοί θα μπορούν σύντομα να τον βρουν και σε Bρετανικά πολυκαταστήματα!
Το φετινό μπεστ σέ­λερ των πολυκαταστημάτων Wal-Mart, που πάντα υπηρετούσαν το πνεύμα και την ηθική, είναι τα βιβλικά κουκλάκια (Χριστούληδες, Παναγίτσες, αλλά επίσης (και οι πρόγονοί τους) Δαβίδ, Μωυσής, ακόμα κι ο προ­φήτης Δανιήλ μαζί με το λάκκο των λεόντων), τα οποία μιλάνε, απαγγέλλοντας εδάφια από τη Βίβλο και διδάσκοντας στα παι­διά το λόγο του θεού. Ο γίγα­ντας της Wal-Mart έκλεισε συμ­βόλαιο με καλιφορνέζικη επι­χείρηση «θρησκευτικού παιχνι­διού», την One2Believe (κάποιος για να πιστεύεις) και αποφάσι­σε να εξαγάγει τα βιβλικά κου­κλάκια και στην Ευρώπη, ξεκινώντας από τα βρετανικά πολυκαταστήματα για τη χριστου­γεννιάτικη περίοδο.
Μέχρι στιγμής πρώτος σε πω­λήσεις έρχεται ο Χριστούλης, που αφηγείται σύντομα αποσπάσματα από τα Κατά Μάρκον και Κατά Ιωάννην Ευαγγέλια, αλλά και μία μίνι εκδοχή της παραβο­λής του γάμου στην Κανά και το πώς τάισε 5.000 καλεσμένους με 5 φραντζόλες και 2 ψάρια.


ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ ΕΡΜΙΟΝΗΣ:
Όπως φαίνεται ο Ελληνισμός πάλι νίκησε. Παρά τον πομπώδη δισχιλετή αγώνα κατά της "Ειδωλολατρίας", οι προγονοί μας απέδειξαν για μία ακόμη φορά πως είχαν δίκαιο. Ο άνθρωπος δεν μπορεί να λατρεύει ανεικονικούς θεούς και αόριστα φαντάσματα.